Ostalo — 02.05.2024.

Gordon i Paddy na senzornoj projekciji u Susedgradu!

Senzornim se projekcijama djeci s teškoćama senzorne integracije omogućuje sudjelovanje u kulturnim događanjima, s naglaskom na udobnost i osjećaj dobrodošlice u kinu.

Neka djeca burno reagiraju na glasan zvuk, neka na jako svjetlo, neka ne mogu podnijeti da je druga osoba u njihovoj blizini, neka ne mogu sjediti na mjestu dulje od nekoliko minuta, a neka ne mogu pratiti brzu izmjenu slika, scena, sekvenci.

Upravo je kino to mjesto u kojem djeca u društvu vršnjaka mogu kroz socijalnu interakciju, u uvjetima koji su optimalni za njihov senzorni sustav, usvajati nova ponašanja, komunikacijske obrasce i edukativne sadržaje. Programom se u kino dvorani stvara siguran prostor za međusobno upoznavanje, učenje i prihvaćanje različitosti, pri čemu djeca uče o empatičnom i tolerantnom ophođenju prema drugima.

Švedski animirani film “Gordon i Paddy” prati šefa policijske postaje Gordona i njegovu novu pomoćnicu, pametnu mišicu Paddy u zajedničkom pokušavaju rješavanja slučaja nestalih lješnjaka. Film je sinkroniziran na hrvatski.

Film će biti prikazan 10. svibnja u 17:30 sati u Centru za kulturu i obrazovanje Susedgrad. Ulaz je besplatan!

Svoja mjesta možete rezervirati e-poštom na adresi senzorne@hfs.hr.

Volim Zagreb i u Susedgradu

Centar za kulturu i obrazovanje Susedgrad i ove godine će u susret obilježavanja Dana grada Zagreba održati program pod nazivom „Volim Zagreb i u Susedgradu” Programom se žele probuditi zagrebački običaji, bogata tradicija našega grada,…

Ostalo — 16.05.2024.

ŠETNJA OKO JEZERA ZAJARKI U ZAPREŠIĆU

Povećajte razinu energije i umirite um svjesnim hodanjem oko jezera Zajarki 24.5.2024. (petak).Polazak je u 10.00 sati s autobusne stanice Crkva linije 172 (Črnomerec-Zaprešić), a trajanje šetnje je oko 2 sata. Do jezera Zajarki stići…

Ostalo — 15.05.2024.

SVA DOGAĐANJA >

Skip to content