Glazbeni trenutak u Podsusedu

Newsletter prijava


Klikom na kućicu potvrđujete da dozvoljavate "Centru za Kulturu i Obrazovanje Susedgrad" da koristi vaš email u svrhu slanja promotivnih i drugih obavijesti (pozivi na koncerte, izložbe, predstave i druge aktivnosti) vezanih uz rad centra putem newslettera. Vaš email biti će korišten u web aplikaciji koja je u vlasništvu treće strane, vaša email adresa osim u tu svrhu nigdje drugdje neće biti korištena. Vašu dozvolu možete povući u bilo koje vrijeme, više informacija dobiti će te u svakom budućem newsletter-u koji će biti poslan od strane centra.

Upišite broj sa slike:

Nakon svečanog porinuća Podsusedskog Zagrebačkog kita u Europsku rijeku Savu, odlučiil smo to dodatno obilježiti glazbenim događanjem koje ćemo u srijedu 30.10.2013. u 18 sati, u sklopu 5.Podsusedskih svečanosti, održati u Knjižnici Vladimira Nazora u Podsusedu. U prostorima knjižnice na Podsusedskom trgu 3, koncert će održati gitarist Neven Hrustić.

Neven Hrustić je studirao na Muzičkoj akademiji u Zagrebu kod profesora Istvána Römera i na Universität für Musik und darstellende Kunst u Grazu kod profesora Martina Myslivečeka. Usavršavao se na seminarima mnogih renomiranih glazbenika (Zoran Dukić, Edin Karamazov, Goran Listeš, Thomas Offerman, Jens Wagner, Christina Pluhar, Shizuko Nori) u zemlji i u inozemstvu.

Kao solist i kao član ansambala nastupao je po cijeloj Hrvatskoj, uključujući nastupe na najznačajnijim festivalima (Dubrovačke ljetne igre, Glazbene večeri u sv. Donatu, Osorske glazbene večeri, Zagrebački ljetni festival), u SAD-u, Engleskoj, Austriji i Sloveniji.

Surađivao je s brojnim hrvatskim i stranim glazbenicima, i sa ansamblima Theatrum Musicum, Vittoria, Hortus Deliciarum, Responsorium, Carmina Slovenica, Orkestrom i Zborom HRT.

Snimao je za potrebe Hrvatske televizije, Hrvatskog radija i Slovenske televizije, u različitim kombinacijama izvođačkih sastava.

Posebno mjesto u njegovom radu zauzimaju kompozicije hrvatskih autora, od prvih tiskanih materijala u hrvatskoj glazbi pa sve do djela modernih kompozitora. Praizveo je veći broj kompozicija iz svih stilskih razdoblja hrvatske glazbe, a od toga treba izdvojiti zbirku canzonetta Francesca Sagabrie - prvog poznatog glazbenika porijeklom iz Zagreba.

 

kritike iz 2008.-2012. godine:

 

Neven Hrustić oduševio publiku

... impresivan koncert za gitaru mladog akademskog umjetnika iz Zagreba. Publika koja je došla s raznih strana Europe, uživala je sat i pol u koncertu i atmosferi koja je bila zaista posebna. Virtuozno prebiranje po žicama gitare i ponešto moderniji prizvuk bili su nagrađivani gromoglasnim aplauzom. Svaka izvedba mamila je uzdahe prisutnih, a prekrasan zvuk gitare znalački odsviran, uvlačio se u svaku poru i svaki kamen auditorija koji je bio ispunjen do posljednjeg mjesta. Na kraju koncerta umjetnik je vraćan tri puta na bis, što samo po sebi govori koliko je publika bila oduševljena.       Sam Neven Hrustić je publiku na kraju, izlaskom na treći bis nagradio još jednom izvedbom. (dubrovniknet.hr)

Odlična gitaristička tehnika, istančan osjećaj za dinamiku i glazbeno fraziranje. (Večernji list)

… visoko profesionalna, perfekcionistička izvedba. Bilo je očito kako ovaj umjetnik želi ne samo jednostavno zadovoljiti publiku, nego slušateljima vrlo nenametljivo otkrivati i specifičnosti gitarističke glazbe. (Varaždinske vijesti)

Vrhunska izvedba, prava poslastica za sve ljubitelje glazbe. (Slavonski dom)

Program zanimljiv zbog raznolikosti, niz skladbi sugestivnih naslova, dopadljive i pamtljive melodije popularnog prizvuka vješto razrađene u klasičnom gitarskom slogu. Neven Hrustić ih je predstavio kao upečatljive minijature, oživjevši u njima osebujne ugođaje i pokazavši znatno smireno i predano baratanje instrumentom.

Predanost i pripremljenost u nastavku programa je iznjedrila i zasluženi dodatak.  (Hrvatski radio)

SUSEDGRADSKA KONCERTNA SEZONA

OBJAVLJENO: 15.05.2019 15:00

Poštovani, u sklopu ciklusa „Uz novi klavir“ zadovoljstvo nam je pozvati Vas na koncert etabliranog pijanista LOVRE POGORELIĆA. Vrhunski glazbeni doživljaj, „Večer Skrjabina“ održati će se u srijedu, 5. lipnja 2019. u 20 sati , u Centru za kulturu i obrazovanje Susedgrad, Argentinska 5, Gajnice. Ulaznice po cijeni od 40 kuna mogu se kupiti u Centru, svakim radnim danom od 9,00 do 19,00 sati. Dobro nam došli!

SO DO u Susedgradu

OBJAVLJENO: 01.04.2019 14:28

Simfonijski orkestar mladih SO DO centar Zagreb - El Sistema Hrvatska poziva Vas na prezentaciju rada udruge i koncert SIMFONIJA U CENTRU 6. travnja 2019. u 18,30 sati u Centru za kulturu i obrazovanje Susedgrad, Argentinska 5 (Gajnice), Zagreb. Dirigent: Ante Sladoljev; voditelj programa: Ricardo Luque. Ulaz je slobodan!!! Radujemo se Vašem dolasku!

RENATA SABLJAK – Podsjetnik na još jedan izvrstan koncert u Susedgradu

OBJAVLJENO: 27.03.2019 17:23

Jedna od najboljih hrvatskih glazbenica i glumica, članica kazališta Komedija, Renata Sabljak održat će solistički koncert u velikoj dvorani Centra za kulturu i obrazovanje Susedgrad, Argentinska 5, u četvrtak 4.4.2019. s početkom u 19,30 sati. Repertoar koncerta činit će popularne melodije (uspješnice svjetskih i domaćih izvođača: Whitney Houston, Amy Winehouse, Nina Simone, Lara Fabiane, Giorgia, ABBA, Gaby Novak, Tereza Kesovija, Gibboni i drugi.) Inspirativni nastup vrhunske glazbenice uz klavirsku pratnju iskusnog Berislava Antice, nikoga u publici neće ostaviti ravnodušnim. Time će se Renata Sabljak pridužiti nizu renomiranih i vrhunskih izvođača( Đani Stipanićev, Matija Dedić, Mirko Švenda Žiga, Zrinka Posavec i drugi) koji su sa uspjehom nastupili na pozornici Centra, te smo sigurni da će svojim nastupom polučiti jednaki uspijeh i zadovoljstvo publike. Pridružite nam se i dobro nam došli!