Koncertna sezona u Susedgradu se nastavlja koncertom za obou i klavir

Newsletter prijava


Klikom na kućicu potvrđujete da dozvoljavate "Centru za Kulturu i Obrazovanje Susedgrad" da koristi vaš email u svrhu slanja promotivnih i drugih obavijesti (pozivi na koncerte, izložbe, predstave i druge aktivnosti) vezanih uz rad centra putem newslettera. Vaš email biti će korišten u web aplikaciji koja je u vlasništvu treće strane, vaša email adresa osim u tu svrhu nigdje drugdje neće biti korištena. Vašu dozvolu možete povući u bilo koje vrijeme, više informacija dobiti će te u svakom budućem newsletter-u koji će biti poslan od strane centra.

Upišite broj sa slike:

Našu Koncertnu sezonu u Susedgradu nastavljamo u petak, 29.11.2013. koncertom za obou i klavir, kojeg će nam izvesti Petra Labazan na oboi uz klavirsku pratnju Jasminke Bontek. Koncert ćemo održati u dvorani CZKIO Susedgrad (Argentinska 5, Gajnice) s početkom u 18,30 sati.

Ulaz je slobodan, a glazbeni doživljaj zagarantiran. Pridružite nam se i dobro nam došli!

 

Petra  Labazan

Rođena u Čakovcu 1976.g.

Prvu poduku iz glazbe dobiva u dobi od 9 godina u osnovnoj muzičkoj školi u Čakovcu svirajući harmoniku . Kasnije upisuje obou u glazbenoj školi u Varaždinu  nakon čega 1999.g. upisuje studij oboe na  Muzičkoj akademiji u  Zagrebu u klasi prof. Branka Mihanovića gdje diplomira  2003. godine  kao odlična studentica.

Sve  je prethodne godine tokom studija prema vlastitoj  želji  bila polaznik nastave barokne glazbe kod prof. Maria Penzara, te sudjeluje na raznim ljetnim seminarima i tečajevima pri čemu  solistički  nastupa u više gradova.

Nakon diplome  usavršavala se na poslijediplomskom studiju u Lausanne-i  (Švicarska) upisujući smjer  “Diplome du Concert” u klasi prof. Gay-Balmaz Vincenta.

Radila s raznim renomiranim oboistima: Gerhard Turetschek i Klaus Leinbacher, Adolf Traar (A), Emilia  Csanky (HU), Matej Šarc (SLO), Simon Dent i Fabian Menzel (D), Roland Perrenoud (CH)

kao i s drugim glazbenicima sa kojima usavršava svoje sviranje u komornom sastavu; David Schnebelli (CH), Gabor Janota, Adam Friedrich (HU), Alfred Prinz (A), Jurej Jenko, Aleš Kacjan (SLO)

Andreas Helm (A) kod kojeg usavršava sviranje na povijesnom instrumentu ; baroknoj oboi.

Redovito polazi seminare Barokne glazbe.

Koncertirala u Hrvatskoj,  Sloveniji,  Bosni i Hercegovini , Grčkoj, Bugarskoj, Rumunjskoj, Austriji, Njemačkoj , Madžarskoj, Belgiji,  Švicarskoj,  Francuskoj .

Snimila nekoliko skladbi za potrebe Hrvatske Radiotelevizije za emisiju “Zvučnjak” .

Značajniji nastupi :

  • solistički nastupi uz Hrvatski Barokni Ansambl
  • koncert majstor  u izvođenju Gran Partite  W.A. Mozatra u švicarskom Chateau de Grandson
  • koncert u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Budimpešti
  • Otvaranje festivala „Organum Histriae“
  • Muzički biennale Zagreb
  • Međunarodna glazbena tribina
  • Višekratno na otvaranju / zatvaranju „Varaždinskih Baroknih Večeri“
  • Otvorenja izložbi

Surađivala s raznim stranim orkestrima::

"Symphonie Orchester du Mt.Blanc" (FR),  "Lausanne Sinfonietta",  "Orchestra de chambre Lausanne", "Orchestre Universitaire Friebourg", “Neuchatel orchestra”  “Orchestra La Chaux de Fonds” (CH),  “Capella Istropolitana” (SL), Barrocade-Israeli Baroque Collective (IL), Royal Academy of Music Baroque Orchestra iz Londona.

Također surađivala  sa   „Zagebačkom filharmonijm“, “Hrvatskim komornim orkestrom”, „Zagrebačkim Solistima“„Zagrebačkim komornim orkestrom“, „Varaždinskim Komornim Orkestrom“, „Zadarskim Komornim Orkestrom“, „Dubrovačkim Simfonijskim orkestrom“, „ Orkestrom Oružanih Snaga RH“.

Od 2007. godine stalni je član renomiranog „Hrvatskog Baroknog Ansambla“  , a od 2010. godine postaje  članom međunarodnog  baroknog ansambla . U oba ansambla svira baroknu obou.

Prva je i jedina hrvatska oboistica koja uz modernu obou aktivno svira i baroknu obou.

Od 2009. godine djeluje kao samostalni  umjetnik .

Sandra Bagarić - još jedna glazbena poslastica u Susedgradu

OBJAVLJENO: 13.02.2020 10:47

Operna pjevačica, glumica, zvijezda mjuzikla i opereta kazališta Komedija, Sandra Bagarić održat će solistički koncert u dvorani Centra za kulturu i obrazovanje Susedgrad, Argentinska 5, u srijedu 4.3.2020. s početkom u 19,30 sati. Neka vas inspirativan nastup vrhunske glazbene dive uz klavirsku pratnju profesora Darka Domitrovića uvede u glazbenu čaroliju ususret Danu žena. Ulaznice se mogu kupiti u Centru, radnim danom od ponedjeljka do petka od 9,00 do 19,00 sati. Cijena ulaznice: 40,00 kn; Argentinska 5, Gajnice, I. kat; 01/ 345 27 22, info@czkio-susedgrad.hr.

Kako sam upoznala violu, glazbenu Pepeljugu

OBJAVLJENO: 06.11.2019 13:39

U srijedu, 6. studenoga 2019. za učenike Osnovne glazbene škole Ivana Zajca, dvorana Centra za kulturu i obrazovanje Susedgrad bila je mjesto odvijanja jednog od programa iz ciklusa edukativnih glazbenih predavanja „Mladi za mlade“. Gošća predavačica bila je violinistica Hiwote Tadesse sa predavanjem na temu "Kako sam upoznala violu, glazbenu Pepeljugu". U predavanju, učenici su imali priliku saznati o podrijetlu glazbenice, njezinom glazbenom putu: kako se počela baviti glazbom, o ljudima koji su joj pomogli na tom putu, gdje je sve putovala te na kraju učenicima pokazala video gdje danas radi (orkestar). Nakon predavanja uz oduševljenje motivirajućih mladih budućih glazbenika uslijedila su glazbena pitanja.

"KONCERT PRIJATELJSTVA" - KUD Stenjevec i KUD Kustošija

OBJAVLJENO: 14.10.2019 14:01

S velikim veseljem Vas pozivamo na koncert KUD-a Stenjevec i KUD-a Kustošija – "KONCERT PRIJATELJSTVA", u subotu, 9. studenoga 2019. godine s početkom u 17,00 sati u dvorani Centra za kulturu i obrazovanje Susedgrad (Argentinska 5, Gajnice). Nastupiti će i gosti: KUD Stari grad Lukavec – Lomnica i KUD Mihovil Krušlin – Marija Gorica. Dođite i uživajte u kulturnoj i etno baštini naše domovine uz veselicu iznenađenja povodom Martinja. Ulaz je slobodan. Dobro nam došli!