Vječne melodije u Susedgradu

Newsletter prijava


Klikom na kućicu potvrđujete da dozvoljavate "Centru za Kulturu i Obrazovanje Susedgrad" da koristi vaš email u svrhu slanja promotivnih i drugih obavijesti (pozivi na koncerte, izložbe, predstave i druge aktivnosti) vezanih uz rad centra putem newslettera. Vaš email biti će korišten u web aplikaciji koja je u vlasništvu treće strane, vaša email adresa osim u tu svrhu nigdje drugdje neće biti korištena. Vašu dozvolu možete povući u bilo koje vrijeme, više informacija dobiti će te u svakom budućem newsletter-u koji će biti poslan od strane centra.

Upišite broj sa slike:

Jesenski ciklus "Koncertne sezone u Susedgradu" započinjemo popularno i raspjevano, koncertom vječnih melodija koje će u srijedu, 1. listopada 2014. izvesti tenor Božidar Brajković uz glasovirsku pratnju Vjekoslava Babića. Koncert se održava u dvorani našeg Centra (Argentinska 5, Gajnice) s početkom u 19,30 sati. Ulaz je slobodan.

Pridružite nam se na tom glazbenom događajui da zajedno uživamo u melodijama koje razgaljuju srca!

PROGRAM:

1. F.Bosanac: Ti spavaš,a ja bdim

2. I.Lukačić: Cantabo Domino

3. V.Lisinski: Prosto zrakom ptica leti

4. I.pl.Zajc: Domovini i ljubavi

5. V.Paljetak: Marijana

6. I.Tijardović: SPLITSKI AKVAREL: "Marice dušo,Marice srce"

7. I.Dunajevski: Ja ljubim

8. R.Granata: Marina

9. B.Kämpfert: Strangers in the night

10. C.Velazquez: Besa me mucho

11. Ch.Dumont: Non,je ne regrette rien

12. E.Curtis: Non ti scordar di me

13. E.Kalman: KNEGINJA ČARDAŠA-čardaš "Nimm Zigeuner deine Geige...Jaj maman"

14. A.Kabiljo: JALTA,JALTA- završna pjesma "Neka cijeli ovaj svijet"

15. P.Gotovac: Finili su Mare bali

16. B.Bajić: Jesen stiže dunjo moja

17. R.Rogers: Edelweiss

18. E.di Capua: O,sole mio

19. G.Verdi: LA TRAVIATA-zdravica Alfreda Germonta "Libiamo.."

20. N.Kalogjera: Serbus Zagreb
 

 

B O Ž I D A R  B R A J K O V I Ć

Rođen u Zagrebu.Nakon završene gimnazije,i upisa na Filozofski fakultet(Odsjek romanistika),paralelno upisuje i srednju glazbenu školu,da bi po njenom završetku bio primljen na Muzičku akademiju u Zagrebu.Ovdje, na odjelu za solo pjevanje diplomira 1982.g.

U razdoblju od 1974.g. do 1984.g. osvaja više nagrada na solističkim natjecanjima u domovini (Karlovac,Rijeka,Zagreb) i u inozemstvu (Udine-Italija,natjecanje: "Mario del Monaco", te u Toulouse-u -Francuska). Već 1978.g.postaje članom Opere HNK-a Zagreb, da bi 1987.g.nastavio djelovanje kao solist Slovenskog narodnog gledališča u Mariboru.Tu sudjeluje u izvedbi više stotina glazbeno-scenskih djela od opere,operete do musical-a.Ujedno ,kao član Mariborskog društva glazbenih umjetnika,priređuje više solističkih koncerata.

Vrativši se u Zagreb od1994.g. predaje kao profesor glazbene kulture na nekoliko osnovnih škola,da bi se 1998.g. vratio  na " daske koje život znače" Opere zagrebačkog HNK-a. Istovremeno ,u periodu od 1978.g.,pa sve do danas,redovito nastupa na solističkim koncertima kako klasične,sakralne,tako i tzv.Popularne glazbe,i to diljem "Lijepe naše" te i u inozemstvu.

Repertoarom obuhvaća sve stilove vokalne glazbe od XV. Stoljeća do danas..Postavši članom Hrvatskog društva glazbenih umjetnika (HDGU) 2001.g.intenzivira svoje koncertiranje, pa od tada do danas održava preko 200 solističkih koncerata.

Od elektronskih medija,gostovao je u više emisija HRT-a(Lijepom našom,.Kad vrijeme prolazi,.Svirci moji) , i na sva tri programa Hrvatskog radija kao i na lokalnim postajama: Sljeme, Samobor, Vrbovec.

Osim što se bavi pedagoškim radom,od 2004.g. i sklada.Do sada je skladao 50-ak pjesama,većinom na vlastite stihove.Te su skladbe raznolikog melodijskog i dijalektalnog izričaja,a neke od njih su izvedene na nekoliko festivala : "VGF" u Velikoj Gorici,-"Kre Mure i Drave" u Prelogu,te na Krapinskom festivalu.

Na osnovu navedenog 2012.g.postaje pridruženi član Hrvatskog društva skladatelja (HDS).

 

 

"Gradovi i sela" - novi koncert "Koncertne sezone u Susedgradu"

OBJAVLJENO: 15.11.2018 15:00

Sa zadovoljstvom Vas pozivamo na novi koncert Koncertne sezone u Susedgradu u srijedu, 28.11.2018. u 19,30 sati u dvorani Centra (Argentinska 5, Gajnice). Koncert s naslovom „Gradovi i sela“ izvodi Zrinka POSAVEC, koja se u protekle tri godine, na koncertnim pozornicama ističe se kao vrsna interpretatorica etno glazbe koja na svojim koncertima izvodi tradicijske skladbe iz Hrvatske i regije, uz klavirsku pratnju Kristine BJELOPAVLOVIĆ CEZAR, višestruko nagrađivane hrvatske pijanistice, koja svoje pijanističko umijeće i interpretaciju nadograđuje u raznim glazbenim stilovima, kristalnog zvuka, precizne tehnike i velike glazbene širine. Na koncertnom repertoaru su poznate pjesme koje publika rado sluša, no u potpuno drugačijim modernim izvedbama; sevdalinke , sefardske pjesme, međimurske pjesme, slavonske pjesme, starogradske pjesme i autorske pjesme Zrinke Posavec. Ulaz na koncert je slobodan. Pozivamo sve ljubitelje dobre pjesme da nam se pridruže i dobro nam došli.

"Zvukolika šuma" u dvorani Centra za kulturu i obrazovanje Susedgrad

OBJAVLJENO: 19.10.2018 18:13

U srijedu, 10. listopada 2018. za učenike osnovne škole Dragutina Domjanića., naša je dvorana bila mjesto odvijanja jednog od programa iz ciklusa edukativnih koncerata „Glazba u mom kvartu“ što ih organizira Hrvatska glazbena mladež u suradnji sa zagrebačkim centrima za kulturu. Ovaj puta predstavili smo glazbeno-scensku predstavu „Zvukolika šuma“ . To je priča je o osnovnim glazbenim pojmovima: zvuk, ritam, ton i melodija. Ovo je interaktivna predstava u kojoj je publika izvodila određene glazbene i ritmičke etide skupa s izvođačima. Na kraju predstave postaje „orkestar“. Prikazivanjem konkretnih strukturalnih cjelina koje se odnose na zvuk, ritam i melodiju u kombinaciji s fizičkim izričajem, ili vizualnim podražajem, djecu pripremajući za njihovo samostalno istraživanje u procesu učenja različitih aspekata glazbe. Glazba se izvodi uživo na pozornici.

Klavirski trio: Župić-Kušan-Matolić za početak jesensko-zimske sezone

OBJAVLJENO: 04.09.2018 16:09

„Koncertnu sezonu u Susedgradu“ nastavljamo koncertnom poslasticom klasične glazbe uz glasovirski trio: Marija Župić, klarinet; Petra Kušan, violončelo i Marina Matolić, glasovir. Ovaj glazbeni doživljaj upriličit ćemo u velikoj dvorani Centra za kulturu i obrazovanje Susedgrad, Argentinska 5, Gajnice u srijedu, 26. rujna 2018. s početkom u 19,30 sati. Ulaz je slobodan! Dobro nam došli!