Vječne melodije u Susedgradu

Newsletter prijava


Klikom na kućicu potvrđujete da dozvoljavate "Centru za Kulturu i Obrazovanje Susedgrad" da koristi vaš email u svrhu slanja promotivnih i drugih obavijesti (pozivi na koncerte, izložbe, predstave i druge aktivnosti) vezanih uz rad centra putem newslettera. Vaš email biti će korišten u web aplikaciji koja je u vlasništvu treće strane, vaša email adresa osim u tu svrhu nigdje drugdje neće biti korištena. Vašu dozvolu možete povući u bilo koje vrijeme, više informacija dobiti će te u svakom budućem newsletter-u koji će biti poslan od strane centra.

Upišite broj sa slike:

Jesenski ciklus "Koncertne sezone u Susedgradu" započinjemo popularno i raspjevano, koncertom vječnih melodija koje će u srijedu, 1. listopada 2014. izvesti tenor Božidar Brajković uz glasovirsku pratnju Vjekoslava Babića. Koncert se održava u dvorani našeg Centra (Argentinska 5, Gajnice) s početkom u 19,30 sati. Ulaz je slobodan.

Pridružite nam se na tom glazbenom događajui da zajedno uživamo u melodijama koje razgaljuju srca!

PROGRAM:

1. F.Bosanac: Ti spavaš,a ja bdim

2. I.Lukačić: Cantabo Domino

3. V.Lisinski: Prosto zrakom ptica leti

4. I.pl.Zajc: Domovini i ljubavi

5. V.Paljetak: Marijana

6. I.Tijardović: SPLITSKI AKVAREL: "Marice dušo,Marice srce"

7. I.Dunajevski: Ja ljubim

8. R.Granata: Marina

9. B.Kämpfert: Strangers in the night

10. C.Velazquez: Besa me mucho

11. Ch.Dumont: Non,je ne regrette rien

12. E.Curtis: Non ti scordar di me

13. E.Kalman: KNEGINJA ČARDAŠA-čardaš "Nimm Zigeuner deine Geige...Jaj maman"

14. A.Kabiljo: JALTA,JALTA- završna pjesma "Neka cijeli ovaj svijet"

15. P.Gotovac: Finili su Mare bali

16. B.Bajić: Jesen stiže dunjo moja

17. R.Rogers: Edelweiss

18. E.di Capua: O,sole mio

19. G.Verdi: LA TRAVIATA-zdravica Alfreda Germonta "Libiamo.."

20. N.Kalogjera: Serbus Zagreb
 

 

B O Ž I D A R  B R A J K O V I Ć

Rođen u Zagrebu.Nakon završene gimnazije,i upisa na Filozofski fakultet(Odsjek romanistika),paralelno upisuje i srednju glazbenu školu,da bi po njenom završetku bio primljen na Muzičku akademiju u Zagrebu.Ovdje, na odjelu za solo pjevanje diplomira 1982.g.

U razdoblju od 1974.g. do 1984.g. osvaja više nagrada na solističkim natjecanjima u domovini (Karlovac,Rijeka,Zagreb) i u inozemstvu (Udine-Italija,natjecanje: "Mario del Monaco", te u Toulouse-u -Francuska). Već 1978.g.postaje članom Opere HNK-a Zagreb, da bi 1987.g.nastavio djelovanje kao solist Slovenskog narodnog gledališča u Mariboru.Tu sudjeluje u izvedbi više stotina glazbeno-scenskih djela od opere,operete do musical-a.Ujedno ,kao član Mariborskog društva glazbenih umjetnika,priređuje više solističkih koncerata.

Vrativši se u Zagreb od1994.g. predaje kao profesor glazbene kulture na nekoliko osnovnih škola,da bi se 1998.g. vratio  na " daske koje život znače" Opere zagrebačkog HNK-a. Istovremeno ,u periodu od 1978.g.,pa sve do danas,redovito nastupa na solističkim koncertima kako klasične,sakralne,tako i tzv.Popularne glazbe,i to diljem "Lijepe naše" te i u inozemstvu.

Repertoarom obuhvaća sve stilove vokalne glazbe od XV. Stoljeća do danas..Postavši članom Hrvatskog društva glazbenih umjetnika (HDGU) 2001.g.intenzivira svoje koncertiranje, pa od tada do danas održava preko 200 solističkih koncerata.

Od elektronskih medija,gostovao je u više emisija HRT-a(Lijepom našom,.Kad vrijeme prolazi,.Svirci moji) , i na sva tri programa Hrvatskog radija kao i na lokalnim postajama: Sljeme, Samobor, Vrbovec.

Osim što se bavi pedagoškim radom,od 2004.g. i sklada.Do sada je skladao 50-ak pjesama,većinom na vlastite stihove.Te su skladbe raznolikog melodijskog i dijalektalnog izričaja,a neke od njih su izvedene na nekoliko festivala : "VGF" u Velikoj Gorici,-"Kre Mure i Drave" u Prelogu,te na Krapinskom festivalu.

Na osnovu navedenog 2012.g.postaje pridruženi član Hrvatskog društva skladatelja (HDS).

 

 

"Glazba u mom kvartu" ciklus edukativnih koncerata za mlade

OBJAVLJENO: 18.02.2019 16:28

U suradnji s Hrvatskom glazbenom mladeži održan je u ponedjeljak, 18.2.2019. koncert iz ciklusa "Glazba u mom kvartu". Edukativni koncert za mlade približio je zabavnim i interaktivnim pristupom aktualnu temu pod nazivom "U susret Muzičkom biennalu Zagreb". Kroz koncert navedenu temu su prezentirali dvoje izuzetnih mladih glazbenika, Anita Batinica na flauti i Aleksandar Jakopanec na violi i električnoj gitari. Tijekom koncerta djeca su bila aktivno uključena u događanja, te su zajedno sa glazbenicima na pozornici sudjelovali u neformalnom ozračju. Kroz pažljivo odabrane sadržaje promatrala se suvremena glazba u poznatim kontekstima i to kao kratka šetnja kroz povijest glazbe, suvremena glazba i popularna glazba u međuodnosu. Prikazane su i različite tehnike sviranja na primjeru nekoliko instrumenata: flauta, viola, električna gitara i udaraljke. Svirana su dijela C. Debussya, T.C. Davida, P. Hindemitha, R. Fumeta i M. Arnolda. U ovom edukativnom i zabavnom događaju sudjelovala su djeca iz osnovnih škola Dragutina Domjanića i Stenjevec.

Klavirski recital "Večer" uz nastup pijanistice Mie Elezović

OBJAVLJENO: 11.02.2019 14:07

Poštovani sugrađani, dragi posjetitelji, zadovoljstvo nam je pozvati Vas na prvi koncert iz ciklusa „Susedgradska koncertna sezona”. Izuzetna nam je čast da na otvorenju nove sezone ciklusa „ Uz novi klavir”, nastupa pijanistica MIA ELEZOVIĆ. Cijenjena umjetnica će izvesti klavirski recital naslova „Večer”, a izvodit će djela L.van Beethovena, N.Vigelanda, F. Liszta i B. Šipuša. Koncertna večer održat će se u Petak, 22. veljače 2019. u 19,30 sati , u velikoj dvorani Centra za kulturu i obrazovanje Susedgrad, Argentinska 5, Gajnice. Besplatne ulaznice mogu se podignuti u Centru radnim danom od ponedjeljka do petka od 9,00 do 19,00 sati, I kat. RADUJEMO SE VAŠEM DOLASKU NA OVU IZUZETNU GLAZBENU VEČER

Koncert popularnih arija pjevačkog zbora Desiderium-Čežnja

OBJAVLJENO: 22.11.2018 14:54

Pozivamo Vas 1. prosinca 2018. u 18,30 sati na koncert „Popularnih arija“ pjevačkog zbora Desiderium-Čežnja u dvorani Centra za kulturu i obrazovanje Susedgrad, Argentinska 5 (Gajnice). Uživati će te u melodijama poput „La Paloma“, „Tvoj osmijeh Lara“, „Piši, piši mi“, „Popevke sam slagal“ i mnogih drugih koje će vam, vjerujemo, dugo odzvanjati u Vašim srcima. Dobro nam došli!!!