Podsusedski suvenir - cvjetna košarica i nastup KUD-a KLas iz Podsuseda

Newsletter prijava


Klikom na kućicu potvrđujete da dozvoljavate "Centru za Kulturu i Obrazovanje Susedgrad" da koristi vaš email u svrhu slanja promotivnih i drugih obavijesti (pozivi na koncerte, izložbe, predstave i druge aktivnosti) vezanih uz rad centra putem newslettera. Vaš email biti će korišten u web aplikaciji koja je u vlasništvu treće strane, vaša email adresa osim u tu svrhu nigdje drugdje neće biti korištena. Vašu dozvolu možete povući u bilo koje vrijeme, više informacija dobiti će te u svakom budućem newsletter-u koji će biti poslan od strane centra.

Upišite broj sa slike:

4.PODSUSEDSKE SVEČANOSTI nastavljaju svoje aktivnosti već 4. i 5.09.2012. radionicom izrade Podsusedskog suvenira – cvjetne košarice, koja će se odvijati ispred Knjižnice Vladimir Nazor u Podsusedu. Radionice počinju u 17 sati, pod vodstvom Ljiljane Lovrek, Sandre Berak, Magdalene Mihalinec i Gordane Marak.

Radionica Podsusedski suvenir -cvjetna košarica 2011.

U srijedu, 5.09.2012., poslije radionice, u 19 sati, slijedi NASTUP KUD-a KLAS iz Podsuseda.

U prilogu Vam šaljemo nekoliko fotografija s prošlogodišnje radionice, a evo i kratkog opisa radionice koji prenosimo s web-stranice Podsusedskih svečanosti:

Izrada košarica datira iz razdoblja između dva rata, kada je Podsued bio omiljeno izletište Zagrepčana. Tradicija izrade košrica očuvala se zahvaljujući starijim mještanima koji su kao djeca tridesetih godina prošloga stoljeća pleli košarice i kitili ih poljskim cvijećem te njima ispračala izletnike koji su se iz Podsuseda vraćali nakon kupanja ili planinarenja na Samoborček, dobivši za to pokoji novčić. Danas tek nekolicina starijih mještana Podsuseda poznaje vještinu pletenja košarice. Baza cvjetne košarice s obzirom na vrijeme cvatnje biljaka bio je kesten, bazga i bujas, uz vrtne ruže i ivančice. Obala Save poslužila je kao prirodno stanište biljci od koje se košarica izrađuje, te su stanovnici Podsuseda iskoristili postojeće prirodne resurse za oblikovanje cvjetnih košarica.

Dobro nam došli!


 

Online izložba urbanih instalacija: „LJETNA PROMENADA“

OBJAVLJENO: 22.07.2020 14:49

Pripremili smo online izložbu urbanih instalacija „LJETNA PROMENADA“. Likovni radovi djelo su naših malih (Sused)građana nastalih na likovnim radionicama „Ljetni ekspresionizam“ i „Idemo na more“ u sklopu programa Susedgradske ljetne promenade 2020. Nastavite nas pratiti na našim stranicama www.czkio-susedgrad.hr i facebook stranici: Centar_Za_Kulturu_I_Obrazovanje_Susedgrad jer spremamo nove zanimljive virtualne sadržaje.

SUSEDGRADSKA LJETNA PROMENADA

OBJAVLJENO: 04.06.2020 14:15

Ljetna promenada u Gajnicama! Zaplešite, kreirajte i zabavite se na platou Centra za kulturu i obrazovanje Susedgrad od 15.6. do 10.7.2020. Svi programi su besplatni! Dobro nam došli!

40. Susedgradski fašnik u Centru za kulturu i obrazovanje Susedgrad

OBJAVLJENO: 31.01.2020 11:52

Ovogodišnji 40. Susedgradski Fašnik održati će se u subotu, 22. veljače 2020. godine u Centru za kulturu i obrazovanje Susedgrad, Argentinska 5, Gajnice. Cjelokupni program započeti će u 14,30 sati s radionicom „Fašnički frizeraj i šminkeraj”. U 16,00 sati započinje već tradicionalni „Dječji maskenbal” pod voditeljstvom Kristijana Ugrine, a u programu nastupaju polaznici tečaja Ritmike i plesa, Dječji zbor „Latice” i tečaj Suvremenog plesa i Jazz dance-a Centra za kulturu i obrazovanje Susedgrad. Već tradicionalno vrhunac Dječjeg maskenbala biti će izbor najbolje maske. U 17,45 sati javna je osuda i spaljivanje Princa Fašnika uz vesele zvuke fašničkog banda. Ulaz je slobodan!!! Dobro nam došli!