Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Tribina „Književni razgovori“: ŽIVOTNI KNJIŽEVNI PAR

Newsletter prijava


Klikom na kućicu potvrđujete da dozvoljavate "Centru za Kulturu i Obrazovanje Susedgrad" da koristi vaš email u svrhu slanja promotivnih i drugih obavijesti (pozivi na koncerte, izložbe, predstave i druge aktivnosti) vezanih uz rad centra putem newslettera. Vaš email biti će korišten u web aplikaciji koja je u vlasništvu treće strane, vaša email adresa osim u tu svrhu nigdje drugdje neće biti korištena. Vašu dozvolu možete povući u bilo koje vrijeme, više informacija dobiti će te u svakom budućem newsletter-u koji će biti poslan od strane centra.

Upišite broj sa slike:

Centar za kulturu i obrazovanje Susedgrad u sklopu Mjeseca hrvatske knjige 2014. s temom Ljubav ("O čemu govorimo kad govorimo o ljubavi", R. Carver), organizira tribinu iz ciklusa „Književni razgovori“, a pod naslovom "ŽIVOTNI KNJIŽEVNI PAR".

Voditelj tribine je Ivan Babić, pjesnik, prevoditelj, knjižničar, urednik i priređivač većeg broja knjiga i zbornika, a glavni sudionici tribine bit će Lana Derkač Šalat i Davor Šalat.  
Lana Derkač Šalat piše poeziju, prozu, drame i eseje. Objavila je jedanaest knjiga poezije,  jednu knjigu drama, dvije knjige priča i jedan roman. Nagrađivana je, uvrštavana u antologije, panorame i zbornike u zemlji i inozemstvu. Bila je sudionik više međunarodnih pjesničkih festivala i književnih događanja. Tekstovi su joj prevođeni na 15 jezika.
Uredila je: -Kairos u Zagrebu (izbor poezije s Međunarodnog pjesničkog festivala; zajedno s Davorom Šalatom), DHK, Zagreb, 2006.
-Third Word, Post-Socialist Poetry (izbor iz poezije postsocijalističkih zemalja; zajedno s indijskim književnikom Thachomom Poyilom Rajeevanom), Monsoon Editions, Calicut, 2007.
Davor Šalat je pjesnik, kritičar, prevoditelj, esejist, urednik i pripređivač više izdanja i novinar.             Kao novinar urednik je na Hrvatskome radiju - Radiju Sljemenu, gdje uređuje vijesti i Zagrebački dnevnik, emisiju "Poezija" te radi priloge o raznim gradskim i kulturnim temama. Kao pjesnik Davor Šalat je dobitnik nagrade "Goran" za mlade pjesnike (1991), nagrade za poeziju na 1. Susretu hrvatskoga duhovnoga književnoga stvaralaštva "Stjepan Kranjčić" u Križevcima 2009., nagrade za esej na spomenutom susretu 2010., a rukopis i zbirka pjesama "Tumačenje zime" ušli su mu u najuži izbor za Književne nagrade "Tin Ujević" Društva hrvatskih književnika i "Drago Gervais" u Rijeci. Sudjelovao je na više hrvatskih i međunarodnih pjesničkih susreta i festivala te književno-znanstvenih skupova. Pjesme, eseji i književne kritike prevođeni su mu na više svjetskih jezika. Glavni je urednik časopisa za međunarodnu književnu suradnju MOST/The BRIDGE i član uredništva časopisa "Kolo" u nakladi Matice hrvatske.
 
Tribina „ŽIVOTNI KNJIŽEVNI PAR“ održat će se u srijedu, 5. studenoga 2014. u 19,00 sati u velikoj dvorani  Centra za kulturu i obrazovanje Susedgrad, Argentinska 5 ( Gajnice ), a ulaz je slobodan.

Tribina "Živjeti u Gajnicama"

OBJAVLJENO: 04.06.2020 12:08

Pozivamo Vas na tribinu 19.06.2020, petak u 18,30 sati  na kojoj ćemo razgovarati o životu u  našoj gradskoj četvrti, sjećanjima i znanjima o povijesti ovih prostora kao i željama i perspektivama za budući život u njima. Na tribini će sudjelovati umjetnici i umjetnice kojima će razgovori biti polazište za osmišljavanje javne umjetničke intervencije u naseljima. Tribina je dio programa Laboratorij Gajnice koji se realizira uz potporu Ministarstva kulture RH i Zaklade „Kultura nova“. Organizator tribine je umjetnička organizacija Otvoreni likovni pogon u partnerstvu s Centrom za kulturu i obrazovanje Susedgrad.

SVJETSKI DAN KULTURNE RAZNOLIKOSTI, DIJALOGA I RAZVOJA

OBJAVLJENO: 21.05.2020 13:09

Održavanjem panel diskusije, u četvrtak, 21. svibnja 2020., u prostoru Galerije „Idealni grad” od 11,00 do 12,30 sati, obilježit ćemo Svjetski dan kulturne raznolikosti, dijaloga i razvoja. Sudionici će se upoznati kroz zajedničku diskusiju s temama dijaloga, razvoja, tolerancije, mira, volonterizma i drugih značajnih vidova raznolikosti. Poticanje mladih da budu aktivni i iskažu svoje mišljenje, da nisu samo pasivni promatrači jedan je od ciljeva panela.

DANAS OBILJEŽAVAMO SVJETSKI DAN ZDRAVLJA

OBJAVLJENO: 07.04.2020 09:33

Svjetski dan zdravlja obilježava se svake godine 7. travnja pod pokroviteljstvom Svjetske zdravstvene organizacije. Pokušava se izgraditi svijest o određenoj zdravstvenoj temi i važnosti ulaganja u zdravlje. O našem zdravlju moramo voditi računa cijele godine, a zašto ne početi danas?