Dan otvorenih vrata 2015.

Newsletter prijava


Klikom na kućicu potvrđujete da dozvoljavate "Centru za Kulturu i Obrazovanje Susedgrad" da koristi vaš email u svrhu slanja promotivnih i drugih obavijesti (pozivi na koncerte, izložbe, predstave i druge aktivnosti) vezanih uz rad centra putem newslettera. Vaš email biti će korišten u web aplikaciji koja je u vlasništvu treće strane, vaša email adresa osim u tu svrhu nigdje drugdje neće biti korištena. Vašu dozvolu možete povući u bilo koje vrijeme, više informacija dobiti će te u svakom budućem newsletter-u koji će biti poslan od strane centra.

Upišite broj sa slike:

Pozivamo Vas na manifestaciju „Dan otvorenih vrata“ koja će se održati u subotu, 19.09.2015. od 11 do 14 sati. Tog ćemo dana predstaviti programe, voditeljice i voditelje igraonica, radionica i tečajeva za sezonu 2015./2016.

NAJNOVIJE!!!

Nakon što su plakati već izašli iz tiska, dogovorili smo još jednu vrlo zanimljivu radionicu za predškolce.

EDUKOIGRAONICA NA ENGLESKOM JEZIKU

Dob: od 4 do 7 godina

Trajanje: 2x tjedno po 45 min (ponedjeljkom i srijedom, 16-17, 17-18h)

Centar za kreativni razvoj „U oblacima“

Edukoigraonica je  program ranog učenja engleskog jezika osmišljen kako bi se, na djeci zabavan način – kroz igru, potaknulo spontano usvajanje jezika. Naš pedagoški rad temelji se na edukativnim i razigranim aktivnostima koje kod djece potiču cjelovito učenje svim osjetilima. Na edukoigraonici djeca usvajaju engleski jezik u dramskim igrama i glumi, pričanjem priča, glazbeno-ritmičkim i likovnim izričajem. Djeca tako otkrivaju svoje različite talente te razvijaju intelektualne i motoričke sposobnosti - jer samo u igri djeca uče svojim rukama, umom i srcem!

098 9516 866

http://www.uoblacima.com/

https://www.facebook.com/uoblacimacentar

SUVREMENI PLES

Dob: od 6 do 10; od 11 do 15 godina

Trajanje: 2x tjedno po 45 min. (ponedjeljak i srijeda - mlađa grupa od 19:00 – 20:00 sati; starija grupa od 20:00 - 21:00 sati)

Voditeljica: Mirna Trška – plesačica suvremenog plesa

Tečaj suvremenog plesa namijenjen je djeci osnovnih i srednjih škola s ciljem usvajanja plesnog znanja (osnovnih plesnih figura, elemenata i formacija). Na tečaju se obraduje najvećim dijelom jazz dance, podvrsta suvremenog plesa s elementima baleta. Polaznici usvajaju osnovne plesne figure kroz koreografije prilagođene njihovom uzrastu, a izvode se pred publikom na redovitim završnim i ostalim prigodnim predstavama, što polaznicima omogućava iskustvo nastupa na pozornici.

 

TEČAJ RITMIKE I PLESA

Dob: od 4 do 7; od 7 do 14 godina

Trajanje: 2x tjedno po 45 min. (predvečernji i večernji termin)

Voditeljica: Sanja Jurić – samostalna umjetnica, odgojiteljica

Svaka djevojčica sanja da će biti balerina kad odraste. Mnoge neće ostvariti taj san, ali mogu zaplesati kao balerine na satovima ritmike i plesa. Putem tehničkih vježbi razvijati će svoje tijelo, lijepo držanje i pravilan stav, kroz plesne improvizacije razvija se dječja kreativnost, kroz zajedničke koreografije djeca se socijaliziraju i upućuju jedna na druge. Uoči Božića djeca prezentiraju svoj rad putem oglednog sata, obilježavamo maškare, dan mama - vježbajući zajedno s mamama, te  završavamo školsku godinu plesnom predstavom.

 

GLAZBENA IGRAONICA ZA PREDŠKOLSKU DJECU

Dob: od 3 do 6 godina

Trajanje: 2x tjedno po 45 min. (ponedjeljak i srijeda od 18:30 – 19:15 sati)

Voditeljica: Martina Čupić – odgojiteljica

Područja glazbenog izraza koji se metodički provode kroz igru u glazbenoj igraonici su: pjevanje, sviranje na udaraljkama, pokret, glazbene igre, glazbena memorija i glazbena improvizacija. Kroz raznolike glazbene aktivnosti kod djece razvijamo koordinaciju pokreta, upoznajemo ih s mogućnostima njihovog tijela, razvijamo pozitivnu sliku o sebi, savladavamo metriku i ritam, razvijamo slušnu percepciju, koncentraciju, kreativnost, govorne sposobnosti i dr.

 

GLAZBENO-SCENSKA RADIONICA „LATICE“ I DJEČJI ZBOR

Dob: od 3 do 6 ; od 7 do 10 godina

Trajanje: 2 x tjedno po 45 min. (utorak i četvrtak od 18:30 – 19:15 sati)

Voditeljica: Marija Senka Frljak – glazbeni pedagog i zborovođa

U programu glazbeno-scenske radionice “Latice“ djeca se upoznaju sa svim elementima glazbe, vokalnog izričaja i scenskog pokreta, a kroz igru i zabavu djeca savladavaju vokalnu tehniku, uče nove dječje pjesmice, igre, stječu samopouzdanje kroz scenski pokret. Osim brojnih nastupa, djeca posjećuju i tonski studio i snimaju pjesmu koja se zatim u obliku spota uvrštava na dječju top listu.

Naš moto je : Igraj se, pjevaj i pritom uči; Neka se i mašta malo pomuči; Smišljati možeš sve što ti drago; Prijateljstvo ovdje pravo je blago.

 

KAZALIŠNA RADIONICA „IDEMO SE IGRATI“

Dob: od 7 do 12 godina

Trajanje: 1x tjedno po 90 min. (subotom od 10:00 – 11:30 sati)

Voditeljica: Petra Težak – akademska glumica

Polaznici kazališne radionice će istraživanjem kroz različite dramske igre na zabavan i kreativan način doći od početne ideje do predstave. Prilikom istraživanja koristit ćemo se raznim dramskim vježbama, vježbama koncentracije, vježbama grupne dinamike, vježbama imaginacije i improvizacijskim vježbama. Polaznici će na radionici mati priliku upoznati se s pojmovima vezanih za kazalište, vrstama kazališta, naučiti kako nastaje kazališna predstava, što čini kazališnu predstavu, kako raditi sa zadanim tekstom i kako raditi na ulozi.

 

TEČAJ CRTANJA I SLIKANJA

Za mlade i odrasle osobe

Trajanje: 1x tjedno po 120 min. (četvrtkom od 18:00 – 20:00 sati)

Voditelj: Nedeljko Tintor – akademski slikar

Tečaj crtanja i slikanja održava se neprekinuto od 1988. godine do danas. Zamišljen je i organiziran kao ciklička četverogodišnja radionica za ljubitelje likovne umjetnosti koja slijedi program likovne akademije prilagođen mogućnostima i potrebama polaznika. Program traje ukupno 232 sata, a na kraju svake sezone polaznici se predstavljaju na izložbi u galeriji “Idealni grad”.

 

TEČAJ TERAPEUTSKIH BORILAČKIH VJEŠTINA

Dob: 20+

Trajanje: 2x tjedno po 45 min. (utorak i četvrtak od 19:30 – 20:30 sati)

Voditelj: Amadeo Marko Dujmović – učitelj Annan-Doa

Tečaj terapeutskih i borilačkih vještina ima za cilj popularizirati drevne vježbe za osnaživanje tijela, revitalizaciju energija i otklon stresa. “Anan-Do” predstavlja metodu poduke shifu Damira Tenodija, koja uključuje dvostrukost - unutarnje i vanjsko, ali i neophodnu trostrukost: tjelovježbu, umovježbu i duhovježbu, koje su utemeljene na rezultatima shifuova dugogodišnjeg iskustva i rada s vrhunskim majstorima vještine, “čuvarima” pojedinih stilova, ali i plod suradnje s Majstorima-Petog-Plana, prije svega s Majstorom Anandom i Majstorom Idom. Treninzi su prilagođeni svim dobnim skupinama.

 

LIKOVNA RADIONICA ZA DJECU PREDŠKOLSKE I ŠKOLSKE DOBI

Dob: od 5 do 10 godina

Trajanje: 1x tjedno po 90 min. (subotom od 10:30 – 12:00 sati)

Voditelj: Vedran Markulin – slikarski dizajner, diplomirani odgojitelj i učitelj, grafički dizajner

Likovne radionice osmišljene su za djecu predškolskog i školskog uzrasta, kao kontinuirani, strukturirani tematski susreti bazirani na likovnim medijima (likovnoj umjetnosti) i vizualnom jeziku s ciljem savladavanja nužnih znanja, vještina i spoznaja te razvijanja likovnih potencijala. Teme će se odabrati putem unaprijed utvrđenih postupaka odabira motiva i ideja, primjenom odgovarajućih likovnih tehnika (crtačke, slikarske, grafičke, kiparske), načina rada, te uporabom odgovarajućih sredstava i pomagala, a svakako i interesom polaznika.

 

 LIKOVNI STUDIO ZA DJECU   * NOVO

Dob: od 5 do 14 godina

Trajanje: 1x tjedno po 90 min. ( od 18 – 19,30 sati)

Voditelj: Vedran Markulin – slikarski dizajner, diplomirani odgojitelj i učitelj, grafički dizajner

Likovni studio osmišljen je za djecu predškolskog i školskog uzrasta s ciljem razvijanja naprednih likovnih potencijala, te polaznika koji su prošli program likovne radionice u prethodnoj sezoni.

 

TEČAJ KALIGRAFIJE    *NOVO

Dob: mladi i odrasli

Trajanje: 1 mjesec, 4 x tjedno po 90  min. (večernji termin)

Voditelji:Udruga Red Čuvara grada Zagreba

Na tečaju srednjovjekovne kaligrafije polaznike se upoznaje s osnovama pisanja tušem i perom, te raznim oblicima pisama: uncijalnim pismom (koje se koristilo u Europi od 2.-3. do 9. stoljeća), te gotičkim fontom koji se koristio u kasnome srednjemu vijeku. Mnogo je rukopisa (uz karolinško pismo) napisanih upravo na gotici, a ostala je i dugo u uporabi, sve do 19. stoljeća. Cilj radionice je upoznati polaznike s tehnikom lijepog pisanja. Osim što se povezuju s kulturnom europskom, a i hrvatskom baštinom, uče savladavati zahtjevnu vještinu i stvoriti novi pogled na povijest i način života ljudi u srednjem vijeku.

 

RADIONICA KIPARSTVA ZA DJECU „MALI KIPARI“   *NOVO

Dob: od 7 – 12 godina

Trajanje: 4 ciklusa po 4 termina, 1x tjedno po 90 min. (večernji termin)

Voditelj: Velibor Mačukatin -  akademski. kipar

Cilj radionice je potaknuti kreativnost i upoznati djecu s procesom trodimenzionalnog oblikovanja u raznim materijalima, te na taj način približiti kiparstvo najmlađima. Program obuhvaća modeliranje u glini (tema: životinje), izradu jednostavnih reljefa u glini (tema: fosili), izrada skulptura od lijevanih gipsanih elemenata (tema: robot), izradu objekata od drvenih elemenata (tema: grad) i izradu objek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Edukativna radionica - SKRIVENI ŠEĆERI

OBJAVLJENO: 25.09.2020 10:58

Edukativna radionica „Skriveni šećeri“ namijenjena osobama treće životne dobi, održat će se 28. rujna 2020. od 11,00 do 12,00 sati u Centru za kulturu i obrazovanje Susedgrad, Argentinska 5, Gajnice. Želite saznati što su šećeri, koje vrste šećera postoje i jesu li šećeri zdravi? Zanima Vas ima li šećera u rajčici, limunu ili kravljem mlijeku?... Na ova i mnoga druga pitanja odgovoriti će Vam stručni voditelji Bioteke- udruge za promicanje biologije i srodnih znanosti. Ukoliko želite sudjelovati na radionici povratno nam se javite na e-mail vedran@czkio-susedgrad.hr kako bi Vam osigurali mjesto. Maksimalan broj polaznika radionice je 10. Radionica je besplatna! Molimo Vas da se prilikom programa pridržavate epidemioloških mjera zaštite od COVID-19, u skladu s Odlikom Stožera civilne zaštite Grada Zagreba.

SUPER ART- kreativna subota za djecu od 5 do 10 godina

OBJAVLJENO: 18.09.2020 12:09

Super art je program za djecu predškolskog i školskog uzrasta (od 5 do 10 godina). Na kreativnim radionicama djeca će kroz igru i zabavu, pokret i glumu, ritam i glazbu razvijati likovne i motoričke sposobnosti, upoznavati raznolikost i bogatstvo svjetske baštine. Kroz razne crtačke, slikarske, grafičke i kiparske tehnike osmislili smo jedinstvene cjeline na temu „Kontinenti“. Cilj je da djeca kroz Super art radionice prime dodatna znanja i vještine i stvaraju prijateljstava u novom okruženju. Voditeljice radionica: Petra Kovačević i Ivana Mikulić Prvi termin: subota /19.9. / 9,30-10,30 sati Bez upisnine i mjesečne članarine, jednostavno dođite, za 30 kn dobit ćeš 60 kreativnih minuta!

Epidemiološke mjere za vrijeme odvijanja radionica u CZKIO Susedgrad

OBJAVLJENO: 11.09.2020 00:36

Pred nama je izazovno vrijeme s obzirom na trenutnu situaciju COVID-19, ali ne smijemo klonuti duhom već nastaviti dalje s osmjehom, kreativnošću, radom i nadom u bolje sutra. Centar za kulturu i obrazovanje Susedgrad omogućit će uvijete za rekreaciju i kreativno druženje, mjesto na kojem ćete imati vrijeme za sebe. Vodimo brigu jedni o drugima i pridržavajmo se propisanih mjera kako bi se svi osjećali ugodno i opušteno.