"Footloose" za kraj naše ljetne polusezone!

Newsletter prijava


Klikom na kućicu potvrđujete da dozvoljavate "Centru za Kulturu i Obrazovanje Susedgrad" da koristi vaš email u svrhu slanja promotivnih i drugih obavijesti (pozivi na koncerte, izložbe, predstave i druge aktivnosti) vezanih uz rad centra putem newslettera. Vaš email biti će korišten u web aplikaciji koja je u vlasništvu treće strane, vaša email adresa osim u tu svrhu nigdje drugdje neće biti korištena. Vašu dozvolu možete povući u bilo koje vrijeme, više informacija dobiti će te u svakom budućem newsletter-u koji će biti poslan od strane centra.

Upišite broj sa slike:

Vrlo uspješan i nagrađeni projekt OŠ Gornje Vrapče, mjuzikl "Footloose", šira će publika imati prilike pogledati u srijedu, 08.07.2105. u dvorani CZKIO Susedgrad (Argentinska 5, Gajnice). Mjuzikl izvode učenici viših razreda osnovne i 2.razreda srednje škole. Predstava počinje u 20 sati, a ulaznice (cijena 30 kn) će se moći kupiti 08.07.2015. od 19 sati u Centru. Zainteresirani za ulaznice, sve obavijesti mogu dobiti na telefon 098 448850.

FOOTLOOSE MJUZIKL OŠ GORNJE VRAPČE

nacionalni pobjednik ODS projekta u Hrvatskoj

 

FOOTLOOSE [foot-loos] - slobodno se kretati

Trajanje: 2 sata (s pauzom od 10 minuta)

Izvode: učenici viših razreda OŠ i 2. razreda SŠ

 

O projektu

Mjuzikl Footloose napravljen je prema istoimenom filmu iz 1984. s Kevin Baconom u glavnoj ulozi.

Mjuzikl je prvi put igrao na Broadwayu 1998. i osvojio 4 Tonyja.

Footloose je prvi privatno produciran ( B GLAD produkcija ) broadwayski spektakl u Hrvatskoj i regiji koji je svojim novim stavom prema mjuziklu i publici donio svježinu kazalištu u regiji, uvrstio Hrvatsku na kulturnu mapu Europe te pokrenuo novu granu turizma.

Učenici naše škole su, nakon što su više puta odgledali Footloose mjuzikl B Glad produkcije,  bili toliko oduševljeni  da su i sami odlučili napraviti svoj mjuzikl. Projekt smo iskoristili i kao dodatnu motivaciju za nastavu informatike , gdje su učenici u području multimedije izrađivali animacije i plakate, snimali i obrađivali video i zvučne zapise, objavljivali sadržaje na webu škole te koristili društvene mreže u korist edukacije i širenja  informacija o mjuziklu.  U tonskom studiju snimili smo audio CD sa svim muzičkim brojevima (soundtrack).

B GLAD produkcija pratila je razvoj našeg projekta, te pomogla prisutnost našeg projekta u medijima.

Reportaža o projektu prikazana je i u emisiji HTV-a  „Puni krug“.

 

 

Sve detalje možete vidjeti na:

https://www.facebook.com/FootlooseOsGornjeVrapce

 

Sadržaj

Nakon što mu majka ostane bez posla, Ren McCormack, zajedno s njom, iz Chicaga mora odseliti u gradić Beaumont. Beaumont je uspavani gradić kojim 'vlada' velečasni Shaw Moore. U gradu je zabranjen ples tako da maturanti ne smiju organizirati niti svoju maturalnu zabavu. Ren se ne može pomiriti s takvim načinom života i odlučuje stvar uzeti u svoje ruke.

Dan planeta Zemlje

OBJAVLJENO: 22.04.2020 10:48

Zdrav planet je osnova za zdravlje i dobrobit svih ljudi, životinja i biljaka. Klima i zaštita okoliša su stoga važniji nego ikad: samo ako danas zaštitimo naš planet, prirodu, jedinstvenu floru i faunu. I ove godine 22. travnja obilježavamo Dan planeta Zemlje. Mnoge stvari tijekom ove korona krize više ne možemo raditi. Hoće li nas ova pandemija naučiti neke važne lekcije? Zašto, onda, ne bismo maštali o boljem svijetu? Možemo li djelovati i spasiti naš planet? Zbog pandemije su zatvorene mnoge tvornice i promet je značajno smanjen radi čega se zrak u velikim gradovima pročistio. Životinje su se ohrabrile i počele češće navraćati u ljudska naselja koja su pusta zbog karantene. Uvidjeli smo i važnost uzgajanja vlastite hrane...

Festival znanosti 2019. u Centru za kulturu i obrazovanje Susedgrad

OBJAVLJENO: 16.04.2019 15:16

Centar za kulturu i obrazovanje Susedgrad svojim programima sudjelovao je u obilježavanju Festivala znanosti 2019. Od 8. travnja do 12. travnja, održani su razni programi koji su bili u skladu s temom Festivala znanosti, a to je za 2019. godinu bila boja. U ponedjeljak 8. travnja održana je radionica „Geografske i geološke karte i njihove boje”. Radionicu je vodila Petra Šparica, a sudjelovali su učenici osnovnih škola Stenjevec i ban Josip Jelačić. U srijedu, 10. travnja dr.art. Dijana Nazor približila nam je zanimljivu temu korištenja infracrvenog spektra u analizi likovnih djela pretočenu u predavanje pod nazivom „Vidljive i nevidljive boje – iz umjetničke prakse. Publiku koja je pratila predavanje sačinjavali su učenici gimnazije Lucijana Vranjanina, kao i svi zainteresirani za ovu temu. Četvrtak, 11. travnja bio je dan rezerviran za najmlađu kazališnu publiku. Za djecu predškolskog uzrasta izvedena je predstava Teatra Puna kuća „Boje duge – priča o bojama”. Interaktivnim pristupom djecu se motiviralo da aktivno sudjeluju u stvaranju predstave koja je na veseo i zabavan način govorila o bojama. Petak, 12. travnja je radionicom Otvoreni ludi labos , u kojem su djeca uzrasta 5-10 godina sudjelovala u pokusima primjerenim njihovom uzrastu naučila kako se miješaju i što sve mogu boje.

Susedgradski kulturni rezident 2019.

OBJAVLJENO: 11.04.2019 15:58

„Susedgradski kulturni rezident” za 2019. Centra za kulturu i obrazovanje Susedgrad održan je tijekom mjeseca ožujka i travnja. Ove godine naš kulturni rezident bio je Andrej Barbanov, baletni pedagog i solist baleta Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu. Cilj je bio da se kroz niz baletnih radionica i predavanja, djeci iz kvartovskih osnovnih škola približi ljepota klasičnog baleta. Završnica programa obilježena je 5. travnja 2019., na prigodnoj baletnoj produkciji polaznice su pokazale prisutnoj publici što su naučile o klasičnom baletu, te su pod stručnim vodstvom Andreja Barbanova pripremile i kratku koreografiju, ulomak iz baleta „Giselle”.