Okrugli stol u Podsusedu

Newsletter prijava


Klikom na kućicu potvrđujete da dozvoljavate "Centru za Kulturu i Obrazovanje Susedgrad" da koristi vaš email u svrhu slanja promotivnih i drugih obavijesti (pozivi na koncerte, izložbe, predstave i druge aktivnosti) vezanih uz rad centra putem newslettera. Vaš email biti će korišten u web aplikaciji koja je u vlasništvu treće strane, vaša email adresa osim u tu svrhu nigdje drugdje neće biti korištena. Vašu dozvolu možete povući u bilo koje vrijeme, više informacija dobiti će te u svakom budućem newsletter-u koji će biti poslan od strane centra.

Upišite broj sa slike:

Projekt "Otvoreno zeleno učilište" i Tribina "Ekološko danas" nastavljaju s povezivanjem ekoloških i kulturnih tema na našem području, a ove godine nam je, zahvaljujući upornom radu njegovih aktivista, u fokusu Podsused. U suradnji s Udrugom EKO 2000 iz Podsuseda organiziramo u četvrtak, 10.12.2015. okrugli stol "Kulturno-povijesne i prirodne znamenitosti Podsuseda kao razvojni resurs", u sali za sastanke na I.katu SD "Sutinska vrela"(Podsusedski trg 14b, u Podsusedu). Okrugli stol počinje u 18,30 sati, a svi zainteresirani su dobrodošli.

Već dobra dva desetljeća, a posebno intenzivno zadnjih desetak godina, podsusedski aktivisti predvođeni svojim udrugama (prvenstveno EKO 2000, a u zadnje vrijeme krovna Udruga Stari grad Susedgrad)  poduzimaju čitav niz aktivnosti na očuvanju i revitalizaciji svog naselja. Rezultat tih aktivnosti su mnogobrojni uspješni projekti i akcije: od postavljene (i nedavno obnovljene) Poučne staze Podsuseda, preko odlične monografije Podsuseda i konzervatorske studije za Stari grad Susedgrad, sve do Podsusedskih svečanosti, redovite višemjesečne kulturne  manifestacije koja je ove godine doživjela svoje sedmo izdanje.

Podsusedski aktivisti su se, nastojeći što kvalitetnije poduprti svoje aktivnosti, već vrlo rano javili za pomoć i suradnju Centru za kulturu i obrazovanje Susedgrad kao matičnoj kulturnoj ustanovi i ta suradnja uspješno traje sve do danas.

U okviru te suradnje, zajedno s udrugom EKO 2000 iz Podsuseda, organiziramo i našu slijedeću akciju, okrugli stol „Kulturno-povijesne i prirodne znamenitosti Podsuseda kao razvojni resurs“.

 Želja nam je okupiti predstavnike svih projekata i inicijativa koje su već pokrenute, a u izravnoj su ili neizravnoj vezi s Podsusedom i njegovim razvojnim mogućnostima, kao i predstavnike lokalne zajednice i lokalne samouprave. Zbog toga smo na okrugli stol pozvali  DRAGU MILETIĆA, VANJU RADOVANOVIĆA,  RENEA LISACA, IRENU KRAŠEVAC, IVANU HANIČAR BULJAN, RATKA VUČETIĆA, IVU VIDAKOVIĆ, SANDRU BERAK, KARLA BOHUŠA, MARIJU ŠUNJIĆ, IVKU BENGEZ I DUBRAVKA PEROŠA.

Kroz kratko izlaganje postojećih projekata i inicijativa želimo, u razgovoru o njihovim potencijalima i poteškoćama, dobiti širi uvid u stanje postojećih aktivnosti i pokušati naznačiti smjernice za njihov mogući daljnji razvoj i eventualno umrežavanje.

 

Festival znanosti 2019. u Centru za kulturu i obrazovanje Susedgrad

OBJAVLJENO: 16.04.2019 15:16

Centar za kulturu i obrazovanje Susedgrad svojim programima sudjelovao je u obilježavanju Festivala znanosti 2019. Od 8. travnja do 12. travnja, održani su razni programi koji su bili u skladu s temom Festivala znanosti, a to je za 2019. godinu bila boja. U ponedjeljak 8. travnja održana je radionica „Geografske i geološke karte i njihove boje”. Radionicu je vodila Petra Šparica, a sudjelovali su učenici osnovnih škola Stenjevec i ban Josip Jelačić. U srijedu, 10. travnja dr.art. Dijana Nazor približila nam je zanimljivu temu korištenja infracrvenog spektra u analizi likovnih djela pretočenu u predavanje pod nazivom „Vidljive i nevidljive boje – iz umjetničke prakse. Publiku koja je pratila predavanje sačinjavali su učenici gimnazije Lucijana Vranjanina, kao i svi zainteresirani za ovu temu. Četvrtak, 11. travnja bio je dan rezerviran za najmlađu kazališnu publiku. Za djecu predškolskog uzrasta izvedena je predstava Teatra Puna kuća „Boje duge – priča o bojama”. Interaktivnim pristupom djecu se motiviralo da aktivno sudjeluju u stvaranju predstave koja je na veseo i zabavan način govorila o bojama. Petak, 12. travnja je radionicom Otvoreni ludi labos , u kojem su djeca uzrasta 5-10 godina sudjelovala u pokusima primjerenim njihovom uzrastu naučila kako se miješaju i što sve mogu boje.

Susedgradski kulturni rezident 2019.

OBJAVLJENO: 11.04.2019 15:58

„Susedgradski kulturni rezident” za 2019. Centra za kulturu i obrazovanje Susedgrad održan je tijekom mjeseca ožujka i travnja. Ove godine naš kulturni rezident bio je Andrej Barbanov, baletni pedagog i solist baleta Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu. Cilj je bio da se kroz niz baletnih radionica i predavanja, djeci iz kvartovskih osnovnih škola približi ljepota klasičnog baleta. Završnica programa obilježena je 5. travnja 2019., na prigodnoj baletnoj produkciji polaznice su pokazale prisutnoj publici što su naučile o klasičnom baletu, te su pod stručnim vodstvom Andreja Barbanova pripremile i kratku koreografiju, ulomak iz baleta „Giselle”.

17. Festival znanosti

OBJAVLJENO: 28.03.2019 11:25

Festival znanosti 2019. godine je s temom „boje”. Festival znanosti je događanje čija je svrha približiti znanost javnosti, odnosno informirati javnost o aktivnostima i rezultatima iz područja znanosti, poboljšati javnu percepciju znanstvenika te motivirati mlade ljude za istraživanje i stjecanje novih znanja. Centar za kulturu i obrazovanje Susedgrad i ove godine sudjeluje u Festivalu znanosti sa svojim programima. U ponedjeljak, 8.4. održat će se radionica pod nazivom „Geografske i geološke karte i njihove boje” pod vodstvom Petre Šparice, a organizirana je za osnovne škole. U srijedu, 10.4. s početkom u 18,00 sati održat će se tribina „Vidljive i nevidljive boje iz umjetničke prakse”, predavanje će održati prof.dr. Dijana Nazor. Tribina će se održati u prostorijama galerije Idealni grad i otvorena je za javnost. U četvrtak, 11.4. Teatar Puna Kuća izvest će predstavu „Boje duge – priča o bojama” , a organizirana je za dječje vrtiće. U petak, 12.4. s početkom u 18,00 sati održava se „Otvoreni ludi labos” pod vodstvom dr.sc Nikoline Bošnjak. Radionica je primjerena za uzrast od 5 do 10 godina i otvorena je za javnost. Prijave za sudjelovanje u radu Ludog labosa šaljite na adresu elektronske pošte: renato@czkio-susedgrad.hr info@czkio-susedgrad.hr ili na brojeve telefona: 091 3452 129, 01 3452 722 VESELIMO SE VAŠEM DOLASKU!