Tjedan znanosti u Susedgradu - Počinje Festival znanosti 2016

Newsletter prijava


Klikom na kućicu potvrđujete da dozvoljavate "Centru za Kulturu i Obrazovanje Susedgrad" da koristi vaš email u svrhu slanja promotivnih i drugih obavijesti (pozivi na koncerte, izložbe, predstave i druge aktivnosti) vezanih uz rad centra putem newslettera. Vaš email biti će korišten u web aplikaciji koja je u vlasništvu treće strane, vaša email adresa osim u tu svrhu nigdje drugdje neće biti korištena. Vašu dozvolu možete povući u bilo koje vrijeme, više informacija dobiti će te u svakom budućem newsletter-u koji će biti poslan od strane centra.

Upišite broj sa slike:

Ove godine "Festival znanosti 2016. u Susedgradu" počinjemo u ponedjeljak 18.04.2016. projektom "Park znanosti u Kvarturi - Susedgrad". U Parku Grada Pasignano sul Trasimeno (park nasuprot zgrade Centra) od 10 - 17 sati biti će izloženi edukativno-zabavni eksponati projekta "Park znanosti", a u 18 sati će u prostorima CZKIO Susedgrad (Argentinska 5 u Gajnicama) biti otvorena izložba i predstavljen projekt "Park znanosti u Kvarturi - Susedgrad". Posebno nam je drago što smo ove godine na zajedničkom plakatu, po prvi put objavili i programe (predavanja i radionice) koje u sklopu "Festivala znanosti 2016." organiziraju kolegice iz Knjižnice Gajnice (Meksička 6, Gajnice).

Programi Festivala znanosti 2016. u Susedgradu su:

CENTAR ZA KULTURU I OBRAZOVANJE SUSEDGRAD

Argentinska 5, Gajnice; tel.: 01/3452722

 

 

Ponedjeljak, 18.04.    „PARK ZNANOSTI U PARKU GRADA

       10-17 sati                        PASIGNANO SUL TRASIMENO“ –

                                               Prezentacija edukativno-zabavnih eksponata

                                               uživo u parku u Gajnicama

                                               Voditelj i autor projekta: Luka Veverac

      18 -19 sati                        TRIBINA „EKOLOŠKO DANAS“ -

Otvorenje izložbe i prezentacija projekta

                        „PARK ZNANOSTI U KVARTURI – SUSEDGRAD“

                                               Voditelji: Leo Prebanić i Luka Veverac

 

Izložba „PARK ZNANOSTI U KVARTURI – SUSEDGRAD“, postavljena u predvorju Galerije „Idealni grad“ traje do 23.04.2016.

 

Utorak,19.04.              „ORIGAMI OD UMIJEĆA, PREKO

 10-12 sati          UMJETNOSTI DO ZNANOSTI“ origami radionica

                                           Voditeljica: Sanja Srbljinović Čuček

                                          

Srijeda, 20.04.              „ORIGAMI OD UMIJEĆA, PREKO

     10-12 sati              UMJETNOSTI DO ZNANOSTI“ origami radionica

                                           Voditeljica: Sanja Srbljinović Čuček                                                 

Četvrtak, 23.04.           „ZLATO U ZNANOSTI I UMJETNOSTI“

   10-12 sati    - radionica u suradnji s udrugom „Institut za

održivost, okoliš i prirodne znanosti“

            Voditeljica: Nikolina Bošnjak

 

 

 

KGZ KNJIŽNICA GAJNICE

Meksička 6, Gajnice; tel.: 01/3454031

 

 

  Srijeda, 20.04.               Predavanje  „EMOCIJE I ADOLESCENCIJA“

   13-14 sati                Predaje: Vinka Kovačević

 

 

 

  Četvrtak 21.04.      Predavanje „SANJAJU LI RAČUNALA

    13 – 14 sati            ELEKTRIČNE OVCE?“

                                               Predaje: Matija Piškorec

 

 

   Petak 22.04.                Predavanje i radionica „ŠUME U HRVATSKOJ“

                                               Voditeljica: Irena Franjić

 

 

 

Dan planeta Zemlje

OBJAVLJENO: 22.04.2020 10:48

Zdrav planet je osnova za zdravlje i dobrobit svih ljudi, životinja i biljaka. Klima i zaštita okoliša su stoga važniji nego ikad: samo ako danas zaštitimo naš planet, prirodu, jedinstvenu floru i faunu. I ove godine 22. travnja obilježavamo Dan planeta Zemlje. Mnoge stvari tijekom ove korona krize više ne možemo raditi. Hoće li nas ova pandemija naučiti neke važne lekcije? Zašto, onda, ne bismo maštali o boljem svijetu? Možemo li djelovati i spasiti naš planet? Zbog pandemije su zatvorene mnoge tvornice i promet je značajno smanjen radi čega se zrak u velikim gradovima pročistio. Životinje su se ohrabrile i počele češće navraćati u ljudska naselja koja su pusta zbog karantene. Uvidjeli smo i važnost uzgajanja vlastite hrane...

Festival znanosti 2019. u Centru za kulturu i obrazovanje Susedgrad

OBJAVLJENO: 16.04.2019 15:16

Centar za kulturu i obrazovanje Susedgrad svojim programima sudjelovao je u obilježavanju Festivala znanosti 2019. Od 8. travnja do 12. travnja, održani su razni programi koji su bili u skladu s temom Festivala znanosti, a to je za 2019. godinu bila boja. U ponedjeljak 8. travnja održana je radionica „Geografske i geološke karte i njihove boje”. Radionicu je vodila Petra Šparica, a sudjelovali su učenici osnovnih škola Stenjevec i ban Josip Jelačić. U srijedu, 10. travnja dr.art. Dijana Nazor približila nam je zanimljivu temu korištenja infracrvenog spektra u analizi likovnih djela pretočenu u predavanje pod nazivom „Vidljive i nevidljive boje – iz umjetničke prakse. Publiku koja je pratila predavanje sačinjavali su učenici gimnazije Lucijana Vranjanina, kao i svi zainteresirani za ovu temu. Četvrtak, 11. travnja bio je dan rezerviran za najmlađu kazališnu publiku. Za djecu predškolskog uzrasta izvedena je predstava Teatra Puna kuća „Boje duge – priča o bojama”. Interaktivnim pristupom djecu se motiviralo da aktivno sudjeluju u stvaranju predstave koja je na veseo i zabavan način govorila o bojama. Petak, 12. travnja je radionicom Otvoreni ludi labos , u kojem su djeca uzrasta 5-10 godina sudjelovala u pokusima primjerenim njihovom uzrastu naučila kako se miješaju i što sve mogu boje.

Susedgradski kulturni rezident 2019.

OBJAVLJENO: 11.04.2019 15:58

„Susedgradski kulturni rezident” za 2019. Centra za kulturu i obrazovanje Susedgrad održan je tijekom mjeseca ožujka i travnja. Ove godine naš kulturni rezident bio je Andrej Barbanov, baletni pedagog i solist baleta Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu. Cilj je bio da se kroz niz baletnih radionica i predavanja, djeci iz kvartovskih osnovnih škola približi ljepota klasičnog baleta. Završnica programa obilježena je 5. travnja 2019., na prigodnoj baletnoj produkciji polaznice su pokazale prisutnoj publici što su naučile o klasičnom baletu, te su pod stručnim vodstvom Andreja Barbanova pripremile i kratku koreografiju, ulomak iz baleta „Giselle”.