Tjedan znanosti u Susedgradu - Počinje Festival znanosti 2016

Newsletter prijava


Klikom na kućicu potvrđujete da dozvoljavate "Centru za Kulturu i Obrazovanje Susedgrad" da koristi vaš email u svrhu slanja promotivnih i drugih obavijesti (pozivi na koncerte, izložbe, predstave i druge aktivnosti) vezanih uz rad centra putem newslettera. Vaš email biti će korišten u web aplikaciji koja je u vlasništvu treće strane, vaša email adresa osim u tu svrhu nigdje drugdje neće biti korištena. Vašu dozvolu možete povući u bilo koje vrijeme, više informacija dobiti će te u svakom budućem newsletter-u koji će biti poslan od strane centra.

Upišite broj sa slike:

Ove godine "Festival znanosti 2016. u Susedgradu" počinjemo u ponedjeljak 18.04.2016. projektom "Park znanosti u Kvarturi - Susedgrad". U Parku Grada Pasignano sul Trasimeno (park nasuprot zgrade Centra) od 10 - 17 sati biti će izloženi edukativno-zabavni eksponati projekta "Park znanosti", a u 18 sati će u prostorima CZKIO Susedgrad (Argentinska 5 u Gajnicama) biti otvorena izložba i predstavljen projekt "Park znanosti u Kvarturi - Susedgrad". Posebno nam je drago što smo ove godine na zajedničkom plakatu, po prvi put objavili i programe (predavanja i radionice) koje u sklopu "Festivala znanosti 2016." organiziraju kolegice iz Knjižnice Gajnice (Meksička 6, Gajnice).

Programi Festivala znanosti 2016. u Susedgradu su:

CENTAR ZA KULTURU I OBRAZOVANJE SUSEDGRAD

Argentinska 5, Gajnice; tel.: 01/3452722

 

 

Ponedjeljak, 18.04.    „PARK ZNANOSTI U PARKU GRADA

       10-17 sati                        PASIGNANO SUL TRASIMENO“ –

                                               Prezentacija edukativno-zabavnih eksponata

                                               uživo u parku u Gajnicama

                                               Voditelj i autor projekta: Luka Veverac

      18 -19 sati                        TRIBINA „EKOLOŠKO DANAS“ -

Otvorenje izložbe i prezentacija projekta

                        „PARK ZNANOSTI U KVARTURI – SUSEDGRAD“

                                               Voditelji: Leo Prebanić i Luka Veverac

 

Izložba „PARK ZNANOSTI U KVARTURI – SUSEDGRAD“, postavljena u predvorju Galerije „Idealni grad“ traje do 23.04.2016.

 

Utorak,19.04.              „ORIGAMI OD UMIJEĆA, PREKO

 10-12 sati          UMJETNOSTI DO ZNANOSTI“ origami radionica

                                           Voditeljica: Sanja Srbljinović Čuček

                                          

Srijeda, 20.04.              „ORIGAMI OD UMIJEĆA, PREKO

     10-12 sati              UMJETNOSTI DO ZNANOSTI“ origami radionica

                                           Voditeljica: Sanja Srbljinović Čuček                                                 

Četvrtak, 23.04.           „ZLATO U ZNANOSTI I UMJETNOSTI“

   10-12 sati    - radionica u suradnji s udrugom „Institut za

održivost, okoliš i prirodne znanosti“

            Voditeljica: Nikolina Bošnjak

 

 

 

KGZ KNJIŽNICA GAJNICE

Meksička 6, Gajnice; tel.: 01/3454031

 

 

  Srijeda, 20.04.               Predavanje  „EMOCIJE I ADOLESCENCIJA“

   13-14 sati                Predaje: Vinka Kovačević

 

 

 

  Četvrtak 21.04.      Predavanje „SANJAJU LI RAČUNALA

    13 – 14 sati            ELEKTRIČNE OVCE?“

                                               Predaje: Matija Piškorec

 

 

   Petak 22.04.                Predavanje i radionica „ŠUME U HRVATSKOJ“

                                               Voditeljica: Irena Franjić

 

 

 

Festival znanosti 2019. u Centru za kulturu i obrazovanje Susedgrad

OBJAVLJENO: 16.04.2019 15:16

Centar za kulturu i obrazovanje Susedgrad svojim programima sudjelovao je u obilježavanju Festivala znanosti 2019. Od 8. travnja do 12. travnja, održani su razni programi koji su bili u skladu s temom Festivala znanosti, a to je za 2019. godinu bila boja. U ponedjeljak 8. travnja održana je radionica „Geografske i geološke karte i njihove boje”. Radionicu je vodila Petra Šparica, a sudjelovali su učenici osnovnih škola Stenjevec i ban Josip Jelačić. U srijedu, 10. travnja dr.art. Dijana Nazor približila nam je zanimljivu temu korištenja infracrvenog spektra u analizi likovnih djela pretočenu u predavanje pod nazivom „Vidljive i nevidljive boje – iz umjetničke prakse. Publiku koja je pratila predavanje sačinjavali su učenici gimnazije Lucijana Vranjanina, kao i svi zainteresirani za ovu temu. Četvrtak, 11. travnja bio je dan rezerviran za najmlađu kazališnu publiku. Za djecu predškolskog uzrasta izvedena je predstava Teatra Puna kuća „Boje duge – priča o bojama”. Interaktivnim pristupom djecu se motiviralo da aktivno sudjeluju u stvaranju predstave koja je na veseo i zabavan način govorila o bojama. Petak, 12. travnja je radionicom Otvoreni ludi labos , u kojem su djeca uzrasta 5-10 godina sudjelovala u pokusima primjerenim njihovom uzrastu naučila kako se miješaju i što sve mogu boje.

Susedgradski kulturni rezident 2019.

OBJAVLJENO: 11.04.2019 15:58

„Susedgradski kulturni rezident” za 2019. Centra za kulturu i obrazovanje Susedgrad održan je tijekom mjeseca ožujka i travnja. Ove godine naš kulturni rezident bio je Andrej Barbanov, baletni pedagog i solist baleta Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu. Cilj je bio da se kroz niz baletnih radionica i predavanja, djeci iz kvartovskih osnovnih škola približi ljepota klasičnog baleta. Završnica programa obilježena je 5. travnja 2019., na prigodnoj baletnoj produkciji polaznice su pokazale prisutnoj publici što su naučile o klasičnom baletu, te su pod stručnim vodstvom Andreja Barbanova pripremile i kratku koreografiju, ulomak iz baleta „Giselle”.

17. Festival znanosti

OBJAVLJENO: 28.03.2019 11:25

Festival znanosti 2019. godine je s temom „boje”. Festival znanosti je događanje čija je svrha približiti znanost javnosti, odnosno informirati javnost o aktivnostima i rezultatima iz područja znanosti, poboljšati javnu percepciju znanstvenika te motivirati mlade ljude za istraživanje i stjecanje novih znanja. Centar za kulturu i obrazovanje Susedgrad i ove godine sudjeluje u Festivalu znanosti sa svojim programima. U ponedjeljak, 8.4. održat će se radionica pod nazivom „Geografske i geološke karte i njihove boje” pod vodstvom Petre Šparice, a organizirana je za osnovne škole. U srijedu, 10.4. s početkom u 18,00 sati održat će se tribina „Vidljive i nevidljive boje iz umjetničke prakse”, predavanje će održati prof.dr. Dijana Nazor. Tribina će se održati u prostorijama galerije Idealni grad i otvorena je za javnost. U četvrtak, 11.4. Teatar Puna Kuća izvest će predstavu „Boje duge – priča o bojama” , a organizirana je za dječje vrtiće. U petak, 12.4. s početkom u 18,00 sati održava se „Otvoreni ludi labos” pod vodstvom dr.sc Nikoline Bošnjak. Radionica je primjerena za uzrast od 5 do 10 godina i otvorena je za javnost. Prijave za sudjelovanje u radu Ludog labosa šaljite na adresu elektronske pošte: renato@czkio-susedgrad.hr info@czkio-susedgrad.hr ili na brojeve telefona: 091 3452 129, 01 3452 722 VESELIMO SE VAŠEM DOLASKU!