Mi smo uvijek kreativni

Newsletter prijava


Klikom na kućicu potvrđujete da dozvoljavate "Centru za Kulturu i Obrazovanje Susedgrad" da koristi vaš email u svrhu slanja promotivnih i drugih obavijesti (pozivi na koncerte, izložbe, predstave i druge aktivnosti) vezanih uz rad centra putem newslettera. Vaš email biti će korišten u web aplikaciji koja je u vlasništvu treće strane, vaša email adresa osim u tu svrhu nigdje drugdje neće biti korištena. Vašu dozvolu možete povući u bilo koje vrijeme, više informacija dobiti će te u svakom budućem newsletter-u koji će biti poslan od strane centra.

Upišite broj sa slike:

Zadovoljstvo nam je pozvati Vas na otvorenje treće metodičke izložbe učenika osnovnih susedgradskih škola u organizaciji učitelja Likovne kulture u Galeriji "Idealni grad" (Argentinska 5/I, Gajnice), u utorak, 31.05.2016. u 13,00 sati. Izložba „Mi smo uvijek kreativni“ ostaje otvorena do 15.06.2016. i može se pogledati radnim danom od 9,00-18,00 sati. Ulaz je slobodan.

Ovogodišnja izložba likovnih radova učenika osnovnih škola s područja Susedgrada organizirana je za Dan Grada Zagreba i tako je dobila istaknuto mjesto u događanjima u Centru za kulturu i obrazovanje Susedgrad. Mi smo uvijek kreativni.

Ovo je treća metodička izložba učenika osnovnih susedgradskih škola u organizaciji učitelja Likovne kulture. Izložba predstavlja javnosti dio metodičkog pristupa i rješavanja nastavnih tema prema Nastavnom planu i programu slobodnim odabirom učitelja. Pristigli radovi pokazuju raznolikost likovnog izraza, vještinu izražavanja u različitim likovnim tehnikama, razvijenu likovnu senzibilnost, spontanost percepcije i kreativnog stvaranja. Izložba pokazuje i približava vrijednosti kojima su učitelji, kao nosioci Nastavnog programa Likovne kulture, zaokupljeni prilikom rada s učenicima.

Program Likovne kulture temelji se na procesu stvaranja i istraživačkog učenja, a učitelji Likovne kulture prate razvojne faze učeničkog likovnog izražavanja i stvaranja i povezuju psihofizički i likovno-vizualni razvoj djeteta, kako bi dobili kvalitetan rezultat učenikova likovnog ostvarenja. Učenici stječu vještine i znanja koja trajno mogu upotrebljavati u životu za vizualne komunikacije i sve oblike likovnog izražavanja. Upravo u nastavi Likovne kulture razvijaju vlastitu vizualnu percepciju, osnažuju vizualno mišljenje. Kontinuiranim rješavanjem zadanih likovnih problema učenici razvijaju sposobnosti kako nešto oblikovati, te donose estetska rješenja i time oblikuju vlastiti likovni govor. Kroz nastavni proces Likovne kulture potiče se divergentno mišljenje na području vizualno-likovnog odgoja, te se razvija znatiželja ka vizualnom doživljaju i opažaju. Nastavnim procesom učitelji potiču djecu u kreativnom razmišljanju i opažaju, sustavno u korelaciji sa sadržajima drugih predmeta. Učenike navode na individualno istraživanje, pažljivim odabirom primjera nacionalne i svjetske kulturne baštine i potiču ih na samostalno likovno izražavanje i na razvoj vlastitoga likovnog jezika. Na taj način, učitelji Likovne kulture, individualno pristupaju svakom učeniku, kao neovisnoj i vrlo samostalnoj osobi s vlastitim jezikom i načinom likovnog izražavanja. Nastavnim procesom nastoje aktivirati njihov stvaralački duh, osposobiti ih za suvremeno kulturno i društveno okruženje, i razviti osjećaj za nacionalnu i kulturnu baštinu te poštovanje vrijednosti drugih naroda i kultura.

Ova metodička izložba otvorena je kritičkom vrednovanju učenicima, učiteljima, roditeljima i građanstvu. Omogućuje uvid u izvođenje nastavnog procesa i prezentira rezultate rada.

Izložbu posvećujemo 230. obljetnici prvih risarskih škola i nastave likovne izobrazbe u hrvatskom školstvu (1786.-2016.).

Vladimira Bošnjak

Petra Budiselić Gržan

IZLOŽBA “KOLEKCIJE 9 x 4” FOTOKLUBA ZAGREB

OBJAVLJENO: 04.10.2020 16:03

Na radost svih sudionika, ljubitelja fotografije i budućih posjetitelja Galerije pozivamo Vas da posjetite izložbu od 14.10. do 2.11.2020.! Višegodišnja tradicija (125 godina) djelovanja istaknutog Fotokluba Zagreb narušena je zbog razornog potresa u kojemu su oštećene prostorije kluba, a momentalno su u fazi obnove. Unatoč nesretnim okolnostima izlagačka aktivnost nije prestala, a Centar za kulturu i obrazovanje Susedgrad, rado je prihvatio suradnju ugostivši respektabilni Fotoklub Zagreb s žiriranom izložbom fotografija devet autora pod nazivom „Kolekcije 9 x 4“. Selektorica izložbe: Vlasta Štalekar. Autori: Mary Crnković Pilaš, Željko Jovanović, Zoran Kolarić, Nenad Martić, Vjeran Petrović, Vlasta Štalekar, Dražen Tirić, Aleš Tomše i Sandra Truntić.

Mirela Brescher „U tišini“

OBJAVLJENO: 18.09.2020 13:33

Čast nam je pozvati Vas na izložbu: Mirela Brescher „U tišini“ u Galeriji „Idealni grad“ Centra za kulturu i obrazovanje Susedgrad, Argentinska 5 (Gajnice). Izložbu možete razgledati od petka 25. rujna do 12. listopada 2020. godine, radnim danom galerije od 10,00 do 18,00 sati. Ulaz je slobodan!

Izložba: "Susedgradski talenti"

OBJAVLJENO: 28.08.2020 15:06

Čast nam je pozvati Vas na izložbu: „SUSEDGRADSKI TALENTI” u Galeriji „Idealni grad“ Centra za kulturu i obrazovanje Susedgrad, Argentinska 5 (Gajnice). Izložbu možete pogledati od 28.8 do 15.9.2020. godine radnim danom galerije od 10,00 do 18,00 sati. Ulaz je slobodan!