Kulturni klub O'GRADA slavi pune dvije godine djelovanja

Newsletter prijava


Klikom na kućicu potvrđujete da dozvoljavate "Centru za Kulturu i Obrazovanje Susedgrad" da koristi vaš email u svrhu slanja promotivnih i drugih obavijesti (pozivi na koncerte, izložbe, predstave i druge aktivnosti) vezanih uz rad centra putem newslettera. Vaš email biti će korišten u web aplikaciji koja je u vlasništvu treće strane, vaša email adresa osim u tu svrhu nigdje drugdje neće biti korištena. Vašu dozvolu možete povući u bilo koje vrijeme, više informacija dobiti će te u svakom budućem newsletter-u koji će biti poslan od strane centra.

Upišite broj sa slike:

Naše drage suradnice/i iz Kulturnog kluba O'GRADA, u subotu 27.10.2012. s početkom u 18 sati počinju s proslavom dvogodišnjeg uspješnog djelovanja. To će se zbivati u otvorenom i zatvorenom prostoru Kluba na Trgu sijećanjskih žrtava 8 u Kustošiji, a na programu će biti dvostruko slavlje...

Da biste bili što izravnije obaviješteni, prepuštamo riječ organizatori/ca/ma:

 

O'GRADA i O'PLETI u akciji proslave dvije pune godine!!!

Dragi naši O'gradaši i svi oni koji žele preskočiti ogradu i o'graditi se kak se šika! Dobrodošli ste na urenebesnu proslavu dvije godine o'građivanja.  

Vrijeme teče, a mi eto već dvije godine plivamo o'građeni putevima koje smo si sami zadali. Iza nas je more akcija, izložbi, događanja i fešta. 

Za one koji su se nasukali pred izvorom informacija neka sidro upute na www.kulturniklub-ograda.com i nek' provjetre o čemu pričamo.  

Na sreću, davljenja nije bilo tek veselje i zadovoljstvo postignutim nagoni nas na pro'slavu koja će se pamtiti. 

Nekako s listopadom krenuli smo zajedno s radionicom O'PLETI i sjajnom voditeljicom Adrianom Meglaj, te smo na tajnom sastanku na Karibima odlučili ove dvije dvogodišnjice spojiti u jedno, 

no pri dogovoru došlo je do razmirica, jer Adriana je najavila svoju unikatnu, nevjerojatnu ingenioznu tortu, a mi nismo htjeli ostati dužni,

 te smo rekli kako ćemo se potruditi da naša bude još unikatnija, nevjerojatnija i ingenioznija. 

Pa sad, najbolje je stvari (torte) provjeriti na terenu 27.10. od 18 sati u kulturnom klubu O'grada na Trgu siječanjskih žrtava 8.

Uz čašćenje, zdravice i sjetno-sretna prisjećanja najavljujemo i gosta susjeda koji će o'plesti riječju i djelom svoj šal – Trpimira Vickovića-Vicka. 

Predviđa se da će govore zdravice održati voditeljica kluba Ana Šesto, o'gradina povjesničarka umjetnosti Nirvana Silnović, umjetnice koje su oplemenile O'gradu; 

Petra Žabčić, Ana Jukić i Karla Mačkić; voditelji naših radionica; Silvija Šesto, Davor Schunk, Adriana Meglaj, a mali crni o'gradin megafon dobit će svatko tko će O'gradu zaželjet hvalit!

Pripremite se i za tradicionalnu svečanu tombolu u kojoj ćemo dijeliti šakom i kapom dijelove O'grade, no pazeći kako konstrukciju iste ne bismo narušili.T

ko ima pristojnu potrebu sudjelovati kakvom slasticom, delicijom i pićem nećemo ga odbiti, jer smo i mi pristojni, a tko svirka i pjeva nek' se ne libi.27.10. u subotu od 18 sati 

DRUGA GODINA O'GRADE i DRUGA GODINA O'PLETI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dobro'došli!!!!!!!!!

Festival znanosti 2019. u Centru za kulturu i obrazovanje Susedgrad

OBJAVLJENO: 16.04.2019 15:16

Centar za kulturu i obrazovanje Susedgrad svojim programima sudjelovao je u obilježavanju Festivala znanosti 2019. Od 8. travnja do 12. travnja, održani su razni programi koji su bili u skladu s temom Festivala znanosti, a to je za 2019. godinu bila boja. U ponedjeljak 8. travnja održana je radionica „Geografske i geološke karte i njihove boje”. Radionicu je vodila Petra Šparica, a sudjelovali su učenici osnovnih škola Stenjevec i ban Josip Jelačić. U srijedu, 10. travnja dr.art. Dijana Nazor približila nam je zanimljivu temu korištenja infracrvenog spektra u analizi likovnih djela pretočenu u predavanje pod nazivom „Vidljive i nevidljive boje – iz umjetničke prakse. Publiku koja je pratila predavanje sačinjavali su učenici gimnazije Lucijana Vranjanina, kao i svi zainteresirani za ovu temu. Četvrtak, 11. travnja bio je dan rezerviran za najmlađu kazališnu publiku. Za djecu predškolskog uzrasta izvedena je predstava Teatra Puna kuća „Boje duge – priča o bojama”. Interaktivnim pristupom djecu se motiviralo da aktivno sudjeluju u stvaranju predstave koja je na veseo i zabavan način govorila o bojama. Petak, 12. travnja je radionicom Otvoreni ludi labos , u kojem su djeca uzrasta 5-10 godina sudjelovala u pokusima primjerenim njihovom uzrastu naučila kako se miješaju i što sve mogu boje.

Susedgradski kulturni rezident 2019.

OBJAVLJENO: 11.04.2019 15:58

„Susedgradski kulturni rezident” za 2019. Centra za kulturu i obrazovanje Susedgrad održan je tijekom mjeseca ožujka i travnja. Ove godine naš kulturni rezident bio je Andrej Barbanov, baletni pedagog i solist baleta Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu. Cilj je bio da se kroz niz baletnih radionica i predavanja, djeci iz kvartovskih osnovnih škola približi ljepota klasičnog baleta. Završnica programa obilježena je 5. travnja 2019., na prigodnoj baletnoj produkciji polaznice su pokazale prisutnoj publici što su naučile o klasičnom baletu, te su pod stručnim vodstvom Andreja Barbanova pripremile i kratku koreografiju, ulomak iz baleta „Giselle”.

17. Festival znanosti

OBJAVLJENO: 28.03.2019 11:25

Festival znanosti 2019. godine je s temom „boje”. Festival znanosti je događanje čija je svrha približiti znanost javnosti, odnosno informirati javnost o aktivnostima i rezultatima iz područja znanosti, poboljšati javnu percepciju znanstvenika te motivirati mlade ljude za istraživanje i stjecanje novih znanja. Centar za kulturu i obrazovanje Susedgrad i ove godine sudjeluje u Festivalu znanosti sa svojim programima. U ponedjeljak, 8.4. održat će se radionica pod nazivom „Geografske i geološke karte i njihove boje” pod vodstvom Petre Šparice, a organizirana je za osnovne škole. U srijedu, 10.4. s početkom u 18,00 sati održat će se tribina „Vidljive i nevidljive boje iz umjetničke prakse”, predavanje će održati prof.dr. Dijana Nazor. Tribina će se održati u prostorijama galerije Idealni grad i otvorena je za javnost. U četvrtak, 11.4. Teatar Puna Kuća izvest će predstavu „Boje duge – priča o bojama” , a organizirana je za dječje vrtiće. U petak, 12.4. s početkom u 18,00 sati održava se „Otvoreni ludi labos” pod vodstvom dr.sc Nikoline Bošnjak. Radionica je primjerena za uzrast od 5 do 10 godina i otvorena je za javnost. Prijave za sudjelovanje u radu Ludog labosa šaljite na adresu elektronske pošte: renato@czkio-susedgrad.hr info@czkio-susedgrad.hr ili na brojeve telefona: 091 3452 129, 01 3452 722 VESELIMO SE VAŠEM DOLASKU!