Koncertnu sezonu u Susedgradu nastavljamo dobrim jazzom - dolazi nam Borna Šercar's Jazziana Croatica

Višestruki dobitnici "Porina", sastav koji nameće neke nove "standarde" u hrvatskom jazz izričaju, Borna Šercar's Jazziana Croatica, održat će koncert u sklopu "Koncertne sezone u Susedgradu", 30.11.2016. u 19,30 sati, u dvorani CZKIO Susedgrad (Argentinska 5, Gajnice). Pozivamo sve ljubitelje dobre glazbe, a posebno jazz fanove da nam se pridruže. Ulaznice za koncert, po cijeni od 20 kn, mogu se kupiti u Centru, radnim danom od 9 -19 sati.

Borna Šercar's  Jazziana Croatica

Vojkan Jocić - sax

Hrvoje Galler - klavir

Elvis Penava - gitara

Borna Šercar - bubnjevi
 

Ansambl osnovan 2009.godine, nastoji očuvati hrvatsku glazbenu
baštinu sa raznim folk utjecajima i nametnuti neke nove
"standarde" u hrvatskom jazz izričaju. Jedan od ciljeva ansambla
je proizvesti zvuk autentičan podneblju u kojem živimo i
stvoriti brand koji će biti prepoznatljiv hrvatski. Na repertoaru
su orginalne skladbe i obrade nekih poznatih narodnih tema sto ih
susrećemo u klasičnoj glazbi(primjer; Gotovac-Ero...,Bersa-Suncana polja,Marjane..itd..).

 

Do sada smo nastupali diljem Hrvatske, u Zagrebu, Rijeci, Vukovaru,
Koprivnici, Dubrovniku, Puli, Osijeku... u Beču, Budimpesti,

Trstu, Minhenu, Los Angelesu, Parizu, Milanu...itd.
 

Krajem svibnja 2010.godine izasao nam je prvi nosač zvuka pod
nazivom A Little Book Of Notes za Aquarius Records a recenziju
albuma napisao je Boško Petrović.Prvi nosač zvuka nagrađen je prestižnom hrvatskom glazbenom nagradom Porin ,2011.g.

 U prolijeće 2012.g. ansambl je nagrađen nagradom Franjo Dugan , za najbolji koncert održan u Salonu Očić u sezoni 2010./2011.g., na kojem su praizveli skladbu Miljenka Prohaske , skladane baš za ovaj ansambl.

 

Drugi album „Nehaj“ izašao u ljeto 2013.g. nominiran je u tri kategorije za 20.Porin. A Porin su dobili za skladbu Melancholy.

 

U jesen 2014.g. izlazi treći album pod nazivom „Jazziana Croatica Big Band“ također u izdanju Aquarius Records, koji je također ovjenčan Porinom 2015. za najbolju jazz izvedbu

za skladbu „New Red Dwarf“ na kojoj gostuje velikan svjetskog jazz-a Ernie Watts.

Četvrti album pod nazivom „Wagner goes to Hollywood“ izlazi u listopadu 2015.g. za Croatia Records.

S ansamblom su da sada surađivali: Josipa Lisac, Tamara Obrovac, Valentina Fijačko, Miljenko Prohaska, Dijana Grubišić Čiković, Ivana Bilić, Matija Dedić, Ana Lice i Ernie Watts..

 

Borna Šercar

Koncertna poslastica za Dan žena

OBJAVLJENO: 23.02.2018 12:54

Nakon što smo prošle godine Dan žena obilježili odličnom tribinom na kojoj je gostovala naša poznata književnica i nakladnica Milana Vuković Runjić, za ovogodišnji Dan žena pripremili smo jedan poseban koncert. Radi se o koncertu internacionalnog izvođačkog dua, a glavninu koncerta čine djela najznačajnijeg hrvatskog violiniste i skladatelja 19. stoljeća Franje Krežme. Naime, naš renomirani violinist Krešimir Marmilić (koji je osobno i otkrio 1997. godine Krežminu ostavštinu) i japanska pijanistica Yoko Nishii snimili su CD sa Krežminim skladbama pa je ovo ujedno i promocija tog CD-a. Na koncertu će uz Krežmina djela biti izvođena kraća djela dvojice japanskih skladatelja i Fritza Kreislera. Sve će se to odvijati u dvorani CZKIO Susedgrad u četvrtak 8. ožujka 2018. godine, s početkom u 19,30 sati. Ulaz je slobodan. Pridružite nam se na tom nesvakidašnjem glazbenom događanju i dobro nam došli.

Valentinovski koncert: „Nije sve u zlatu, sve je u ljubavi“

OBJAVLJENO: 31.01.2018 12:18

Pozivamo Vas u utorak 13. veljače 2018. u 19,30 sati u Centar za kulturu i obrazovanje Susedgrad na Valentinovski koncert „Nije sve u zlatu, sve je u ljubavi“ Muškog vokalnog ansambla Špansko i tamburaškog sastava „Samo tvoji“. Ulaz je slobodan! Dobro nam došli!

Pijanističkim recitalom Nataše Milić otvaramo ovogodišnju koncertnu sezonu

OBJAVLJENO: 22.01.2018 13:18

Naš prvi koncert u 2018. biti će pijanistički recital naše renomirane pijanistice Nataše Milić. Naši sugrađani i svi ljubitelji glazbe imati će prilike uživati u programu recitala, u srijedu 31. siječnja 2018. godine u 19,30 sati. Koncert se održava u dvorani CZKIO Susedgrad (Argentinska 5, Gajnice), a ulaz je slobodan!