Koncertnu sezonu u Susedgradu nastavljamo dobrim jazzom - dolazi nam Borna Šercar's Jazziana Croatica

Višestruki dobitnici "Porina", sastav koji nameće neke nove "standarde" u hrvatskom jazz izričaju, Borna Šercar's Jazziana Croatica, održat će koncert u sklopu "Koncertne sezone u Susedgradu", 30.11.2016. u 19,30 sati, u dvorani CZKIO Susedgrad (Argentinska 5, Gajnice). Pozivamo sve ljubitelje dobre glazbe, a posebno jazz fanove da nam se pridruže. Ulaznice za koncert, po cijeni od 20 kn, mogu se kupiti u Centru, radnim danom od 9 -19 sati.

Borna Šercar's  Jazziana Croatica

Vojkan Jocić - sax

Hrvoje Galler - klavir

Elvis Penava - gitara

Borna Šercar - bubnjevi
 

Ansambl osnovan 2009.godine, nastoji očuvati hrvatsku glazbenu
baštinu sa raznim folk utjecajima i nametnuti neke nove
"standarde" u hrvatskom jazz izričaju. Jedan od ciljeva ansambla
je proizvesti zvuk autentičan podneblju u kojem živimo i
stvoriti brand koji će biti prepoznatljiv hrvatski. Na repertoaru
su orginalne skladbe i obrade nekih poznatih narodnih tema sto ih
susrećemo u klasičnoj glazbi(primjer; Gotovac-Ero...,Bersa-Suncana polja,Marjane..itd..).

 

Do sada smo nastupali diljem Hrvatske, u Zagrebu, Rijeci, Vukovaru,
Koprivnici, Dubrovniku, Puli, Osijeku... u Beču, Budimpesti,

Trstu, Minhenu, Los Angelesu, Parizu, Milanu...itd.
 

Krajem svibnja 2010.godine izasao nam je prvi nosač zvuka pod
nazivom A Little Book Of Notes za Aquarius Records a recenziju
albuma napisao je Boško Petrović.Prvi nosač zvuka nagrađen je prestižnom hrvatskom glazbenom nagradom Porin ,2011.g.

 U prolijeće 2012.g. ansambl je nagrađen nagradom Franjo Dugan , za najbolji koncert održan u Salonu Očić u sezoni 2010./2011.g., na kojem su praizveli skladbu Miljenka Prohaske , skladane baš za ovaj ansambl.

 

Drugi album „Nehaj“ izašao u ljeto 2013.g. nominiran je u tri kategorije za 20.Porin. A Porin su dobili za skladbu Melancholy.

 

U jesen 2014.g. izlazi treći album pod nazivom „Jazziana Croatica Big Band“ također u izdanju Aquarius Records, koji je također ovjenčan Porinom 2015. za najbolju jazz izvedbu

za skladbu „New Red Dwarf“ na kojoj gostuje velikan svjetskog jazz-a Ernie Watts.

Četvrti album pod nazivom „Wagner goes to Hollywood“ izlazi u listopadu 2015.g. za Croatia Records.

S ansamblom su da sada surađivali: Josipa Lisac, Tamara Obrovac, Valentina Fijačko, Miljenko Prohaska, Dijana Grubišić Čiković, Ivana Bilić, Matija Dedić, Ana Lice i Ernie Watts..

 

Borna Šercar

KONCERT F.A. VRAPČANCI: "VRAPČANCI-SUSEDGRADU"

OBJAVLJENO: 09.12.2017 11:04

Sa zadovoljstvom Vas pozivamo na godišnji koncert Folklornog ansambla "Vrapčanci": "VRAPČANCI-SUSEDGRADU" u nedjelju, 10. prosinca 2017. u dvorani Centra za kulturu i obrazovanje Susedgrad (Argentinska 5, Gajnice) s početkom u 19,00 sati. Na ovogodišnjem koncertu predstaviti će se sve sekcije ansambla; uključujući dječju, pjevačku i folklornu sekciju. Ulaz je slobodan! Dobro nam došli!

Koncert KUD-a Stenjevec u Centru za kulturu i obrazovanje Susedgrad

OBJAVLJENO: 09.12.2017 10:51

S velikim veseljem Vas pozivamo na 19. koncert KUD-a Stenjevec - "Večer folklora", u subotu, 9. prosinca 2017. godine, s početkom u 18 sati u dvorani Centra za kulturu i obrazovanje Susedgrad (Argentinska 5, Gajnice). Nastupiti će i gosti: KUD "Moslavec" Voloder, KUD Brezovica, KUD Kustošija i KUD "Pavao Štos" Dubravica. Dođite i uživajte u kulturnoj i etno baštini naše domovine. Ulaz je slobodan. Dobro nam došli!

U znaku oboe!

OBJAVLJENO: 08.11.2017 17:39

Novi koncert naše "Koncertne sezone u Susedgradu" bit će "U znaku oboe". Naime, u projektu "Instrument godine" pokrenutom u Njemačkoj, 2017. godina je proglašena godinom oboe. Ovim se koncertom naši izvođači, oboistica Petra Labazan i Varaždinski kvartet (Marko Jerbić, violina Anđelko Ilčić, violina II, Ana Trnjar, viola, Davor Gluhak, violončelo) i mi pridružujemo obilježavanju "Godine oboe". Koncert ćemo održati u velikoj dvorani CZKIO Susedgrad (Argentinska 5, Gajnice), u srijedu 15.11.2017. s početkom u 19,30 sati. Ulaz je slobodan i dobro nam došli.