Koncertnu sezonu u Susedgradu nastavljamo dobrim jazzom - dolazi nam Borna Šercar's Jazziana Croatica

Višestruki dobitnici "Porina", sastav koji nameće neke nove "standarde" u hrvatskom jazz izričaju, Borna Šercar's Jazziana Croatica, održat će koncert u sklopu "Koncertne sezone u Susedgradu", 30.11.2016. u 19,30 sati, u dvorani CZKIO Susedgrad (Argentinska 5, Gajnice). Pozivamo sve ljubitelje dobre glazbe, a posebno jazz fanove da nam se pridruže. Ulaznice za koncert, po cijeni od 20 kn, mogu se kupiti u Centru, radnim danom od 9 -19 sati.

Borna Šercar's  Jazziana Croatica

Vojkan Jocić - sax

Hrvoje Galler - klavir

Elvis Penava - gitara

Borna Šercar - bubnjevi
 

Ansambl osnovan 2009.godine, nastoji očuvati hrvatsku glazbenu
baštinu sa raznim folk utjecajima i nametnuti neke nove
"standarde" u hrvatskom jazz izričaju. Jedan od ciljeva ansambla
je proizvesti zvuk autentičan podneblju u kojem živimo i
stvoriti brand koji će biti prepoznatljiv hrvatski. Na repertoaru
su orginalne skladbe i obrade nekih poznatih narodnih tema sto ih
susrećemo u klasičnoj glazbi(primjer; Gotovac-Ero...,Bersa-Suncana polja,Marjane..itd..).

 

Do sada smo nastupali diljem Hrvatske, u Zagrebu, Rijeci, Vukovaru,
Koprivnici, Dubrovniku, Puli, Osijeku... u Beču, Budimpesti,

Trstu, Minhenu, Los Angelesu, Parizu, Milanu...itd.
 

Krajem svibnja 2010.godine izasao nam je prvi nosač zvuka pod
nazivom A Little Book Of Notes za Aquarius Records a recenziju
albuma napisao je Boško Petrović.Prvi nosač zvuka nagrađen je prestižnom hrvatskom glazbenom nagradom Porin ,2011.g.

 U prolijeće 2012.g. ansambl je nagrađen nagradom Franjo Dugan , za najbolji koncert održan u Salonu Očić u sezoni 2010./2011.g., na kojem su praizveli skladbu Miljenka Prohaske , skladane baš za ovaj ansambl.

 

Drugi album „Nehaj“ izašao u ljeto 2013.g. nominiran je u tri kategorije za 20.Porin. A Porin su dobili za skladbu Melancholy.

 

U jesen 2014.g. izlazi treći album pod nazivom „Jazziana Croatica Big Band“ također u izdanju Aquarius Records, koji je također ovjenčan Porinom 2015. za najbolju jazz izvedbu

za skladbu „New Red Dwarf“ na kojoj gostuje velikan svjetskog jazz-a Ernie Watts.

Četvrti album pod nazivom „Wagner goes to Hollywood“ izlazi u listopadu 2015.g. za Croatia Records.

S ansamblom su da sada surađivali: Josipa Lisac, Tamara Obrovac, Valentina Fijačko, Miljenko Prohaska, Dijana Grubišić Čiković, Ivana Bilić, Matija Dedić, Ana Lice i Ernie Watts..

 

Borna Šercar

CABARET „LUDE DVADESETE“ U NAŠOJ DVORANI

OBJAVLJENO: 06.10.2017 14:51

U četvrtak, 5. listopada 2017. Godine, naša dvorana je bila mjesto odvijanja jednog od programa iz ciklusa edukativnih koncerata „Glazba u mom kvartu“ što ih organizira Hrvatska glazbena mladež u suradnji sa zagrebačkim centrima za kulturu. Ovaj puta ugostili smo ni više ni manje nego Music Mafiu (dva vrsna glazbenika: Božidara Perčića, pjevača i Davora Ljubića, pijanistu), koja nam je upriličila pravi Cabaret u stilu Ludih dvadesetih. Sve su to pažljivo i s istinskim zadovoljstvom pratili učenici OŠ Stenjevec, koji su svaki glazbeni broj popratili snažnim pljeskom.

Dan Zvučnog planeta u susedgradu

OBJAVLJENO: 05.06.2017 17:16

„Dan Zvučnog planeta“ u nedjelju 4.06. 2017. godine u velikoj dvorani Centra za kulturu i obrazovanje Susedgrad, Argentinska 5, Gajnice od 16,00 sati oduševio je mnogobrojne posjetitelje koji su uz čaroban svijet i zvuk glazbe mogli čuti izvedbe različitih glazbenih stilova od klasike do roka... Ovim večernjim koncertom Zvučni planet oprostio se od nekih učenika iz inozemstva koji odlaze iz Hrvatske, ali istodobno je proslavio sa onima koji ostaju i već dugo uče kod njih!

Pjesme iz jednog kraljevstva - 2.koncert "Koncertne sezone u Susedgradu"

OBJAVLJENO: 09.05.2017 11:55

Drugi koncert naše koncertne sezone donosi nam pregršt standarda anglosaksonske vokalne lirike (engleskih, škotskih, irskih i američkih) u svježoj obradi trija Ivana GALIĆ, sopran, Lara SILVESTRI VALDEVIT, violina i Darko HORVAT, gitara. Pozivamo sve ljubitelje dobre glazbe da nam se pridruže u srijedu, 17.05.2017. u 19,30 sati u dvorani CZKIO Susedgrad (Argentinska 5, Gajnice). Ulaz je slobodan. Dobro nam došli!