Glazba u mom kvartu - Minstreli u Susedgradu

Newsletter prijava


Klikom na kućicu potvrđujete da dozvoljavate "Centru za Kulturu i Obrazovanje Susedgrad" da koristi vaš email u svrhu slanja promotivnih i drugih obavijesti (pozivi na koncerte, izložbe, predstave i druge aktivnosti) vezanih uz rad centra putem newslettera. Vaš email biti će korišten u web aplikaciji koja je u vlasništvu treće strane, vaša email adresa osim u tu svrhu nigdje drugdje neće biti korištena. Vašu dozvolu možete povući u bilo koje vrijeme, više informacija dobiti će te u svakom budućem newsletter-u koji će biti poslan od strane centra.

Upišite broj sa slike:

U sklopu projekta Hrvatske glazbene mladeži "Glazba u mom kvartu", Ansambl za ranu glazbu MINSTREL održat će u srijedu 27.veljače 2013., u 13 sati, u dvorani CZKIO Susedgrad u Gajnicama (Argentinska 5), edukativni koncert.

 

Koncert organiziramo u suradnji s našim osnovnim školama, ali je svaki ljubitelj srednjevjekovne, renesansne i barokne glazbe dobro došao!


 

Ansambl za ranu glazbu MINSTREL sastavljen je od mladih pjevača i instrumentalista koji izvode vrhunska djela srednjovjekovne, renesansne i barokne glazbe na autentičnim instrumentima i iz originalnih notnih zapisa, a “svekolik dojam podupire slikovitost kostima izvođača. U svom nastojanju da dočara atmosferu i duh starih vremena MINSTREL osvaja publiku simpatičnim nadopunjavanjem mladosti i profesionalizma, kvalitetne izvedbe i spontanosti u nastupu ."

(N. Javornik ;”Vjesnik",1993.g.)

 

Ansambl je odabrao ime MINSTREL (svirač, pjevač i zabavljač na srednjovjekovnom engleskom dvoru), jer želi publici na takav način približiti najljepše skladbe rane glazbe.

Program sačinjavaju duhovne i svjetovne skladbe različitog karaktera i sadržaja, oblika i izvođačkog sastava. Težnja ansambla je da pored vrhunskih europskih skladatelja (Dowland, Morley, Farmer, Susato, Arbeau...) predstavi slušateljstvu rijetko izvođena glazbena dostignuća hrvatskih autora toga vremena i stranih skladatelja koji su djelovali na našoj obali (Cecchini, Lukačić, Skjavetić, Motovunjanin, Usper, Courtoys, Puliti …).

 

MINSTREL je osnovan 1992.g u Zagrebu (u sklopu V.A. ”Vatroslav Lisinski”) na temelju iskustava koja su njegovi članovi stekli djelujući u drugim ansamblima za ranu glazbu (Cappella Ragusina, Syntagma musicum, Universitas studiorum Zagrabiensis, Vox antiqua i Andrea de Antiquis Broken Consort kojega je ovaj ansambl nasljednik).

Samostalni koncert u Mimari te ubrzo zatim snimanje filmske priče SAN za HRT otvorili su MINSTRELU vrata u koncertne dvorane: KD Vatroslav Lisinski, HGZ, Galerija SC, Dverce , Ilirska Dvorana; u Krapini, Osijeku, Čakovcu, na festivalu IDRIART, na srednjevjekovnoj manifestaciji “Venerin put” u Škofjoj Loki u Sloveniji, na otvorenju Krčkog sajma te  na mnoge svečanosti u dvorcima i crkvama zagrebačke okolice (Začretje, Stubičke toplice, Bežanec, Trakošćan, Maruševac…). 1996. godine nastupili su na Dubrovačkim ljetnim igrama. MINSTREL se bavi i scenskom glazbom i surađuje s dramskim umjetnicima, pa je 1995. snimio glazbenu matricu za predstavu "Dundo Maroje" kazališta "Gavella". 1997. ansambl Minstrel je nastupio u finalu natjecanja u sklopu Festivala rane glazbe u Yorku (Engleska) s velikim uspjehom, pa je kao rezultat toga nastupio na dva koncerta u Londonu te snimio materijal za  CD s programom hrvatske rane glazbe za Deutsche Rundfunk Köln.

Prošle godine proslavili su 20 godina svog postojanja…a to je tek početak!

SUSEDGRADSKA KONCERTNA SEZONA

OBJAVLJENO: 15.05.2019 15:00

Poštovani, u sklopu ciklusa „Uz novi klavir“ zadovoljstvo nam je pozvati Vas na koncert etabliranog pijanista LOVRE POGORELIĆA. Vrhunski glazbeni doživljaj, „Večer Skrjabina“ održati će se u srijedu, 5. lipnja 2019. u 20 sati , u Centru za kulturu i obrazovanje Susedgrad, Argentinska 5, Gajnice. Ulaznice po cijeni od 40 kuna mogu se kupiti u Centru, svakim radnim danom od 9,00 do 19,00 sati. Dobro nam došli!

SO DO u Susedgradu

OBJAVLJENO: 01.04.2019 14:28

Simfonijski orkestar mladih SO DO centar Zagreb - El Sistema Hrvatska poziva Vas na prezentaciju rada udruge i koncert SIMFONIJA U CENTRU 6. travnja 2019. u 18,30 sati u Centru za kulturu i obrazovanje Susedgrad, Argentinska 5 (Gajnice), Zagreb. Dirigent: Ante Sladoljev; voditelj programa: Ricardo Luque. Ulaz je slobodan!!! Radujemo se Vašem dolasku!

RENATA SABLJAK – Podsjetnik na još jedan izvrstan koncert u Susedgradu

OBJAVLJENO: 27.03.2019 17:23

Jedna od najboljih hrvatskih glazbenica i glumica, članica kazališta Komedija, Renata Sabljak održat će solistički koncert u velikoj dvorani Centra za kulturu i obrazovanje Susedgrad, Argentinska 5, u četvrtak 4.4.2019. s početkom u 19,30 sati. Repertoar koncerta činit će popularne melodije (uspješnice svjetskih i domaćih izvođača: Whitney Houston, Amy Winehouse, Nina Simone, Lara Fabiane, Giorgia, ABBA, Gaby Novak, Tereza Kesovija, Gibboni i drugi.) Inspirativni nastup vrhunske glazbenice uz klavirsku pratnju iskusnog Berislava Antice, nikoga u publici neće ostaviti ravnodušnim. Time će se Renata Sabljak pridužiti nizu renomiranih i vrhunskih izvođača( Đani Stipanićev, Matija Dedić, Mirko Švenda Žiga, Zrinka Posavec i drugi) koji su sa uspjehom nastupili na pozornici Centra, te smo sigurni da će svojim nastupom polučiti jednaki uspijeh i zadovoljstvo publike. Pridružite nam se i dobro nam došli!