Radionica “Tradicionalne igračke i igre naših krajeva“

Newsletter prijava


Klikom na kućicu potvrđujete da dozvoljavate "Centru za Kulturu i Obrazovanje Susedgrad" da koristi vaš email u svrhu slanja promotivnih i drugih obavijesti (pozivi na koncerte, izložbe, predstave i druge aktivnosti) vezanih uz rad centra putem newslettera. Vaš email biti će korišten u web aplikaciji koja je u vlasništvu treće strane, vaša email adresa osim u tu svrhu nigdje drugdje neće biti korištena. Vašu dozvolu možete povući u bilo koje vrijeme, više informacija dobiti će te u svakom budućem newsletter-u koji će biti poslan od strane centra.

Upišite broj sa slike:

Naša radionica“Tradicionalne igračke i igre naših krajeva“, koju je u Knjižnici „V.Nazor Špansko-sjever“ vodila Jadranka LONČARIĆ , protekla je u zabavi i veselju, i urodila je lijepim uradcima.

Tradicionalne igračke i igre naših krajeva

Kao što se na fotografijama vidi, počeli smo od samih početaka, slijedeći uzor već izrađenih lutaka od krpe, da bismo, kad smo se okupili u većem broju, uz izradu lutaka od krpica naučili i jednu tradicionalnu igru, a starije su se polaznice vrlo uspješno okušale u izradi lutaka od (kukuruzne) komušine (ili kako to Vrapčani kažu perušìne).

U tri dana radionica je doživjela i različite oblike posjeta: od pojedinačnog posjeta i individualnog rada prvog, preko organiziranog (1.d razred OŠ „Tituš Brezovački“ iz Španskog) grupnog posjeta drugog, do „spontanog grupnog posjeta“ i rada trećeg dana.

Kompletna izložba „Tradicionalne igračke i igre naših krajeva“ bit će postavljena u izlozima Knjižnice „V.Nazor“ Špansko-sjever od 16.06. do 15.08.2012., a demonstraciju tradicionalnih igara naših krajeva moći će mladi gledatelji vidjeti, a i naučiti ako ih bude zanimalo u subotu 2.06.2012. na tradicionalnom programu „ŠPANSKO DANCE“, na Trgu Ivana Kukuljevića (na otvorenom prostoru ispred Knjižnice) u Španskom.

Program će početi u 10,30 sati, a glavni izvođači bit će kao i svake godine plesne grupe Plesnog kluba BRAVO!

SUPER ART- kreativna subota za djecu od 5 do 10 godina

OBJAVLJENO: 18.09.2020 12:09

Super art je program za djecu predškolskog i školskog uzrasta (od 5 do 10 godina). Na kreativnim radionicama djeca će kroz igru i zabavu, pokret i glumu, ritam i glazbu razvijati likovne i motoričke sposobnosti, upoznavati raznolikost i bogatstvo svjetske baštine. Kroz razne crtačke, slikarske, grafičke i kiparske tehnike osmislili smo jedinstvene cjeline na temu „Kontinenti“. Cilj je da djeca kroz Super art radionice prime dodatna znanja i vještine i stvaraju prijateljstava u novom okruženju. Voditeljice radionica: Petra Kovačević i Ivana Mikulić Prvi termin: subota /19.9. / 9,30-10,30 sati Bez upisnine i mjesečne članarine, jednostavno dođite, za 30 kn dobit ćeš 60 kreativnih minuta!

Epidemiološke mjere za vrijeme odvijanja radionica u CZKIO Susedgrad

OBJAVLJENO: 11.09.2020 00:36

Pred nama je izazovno vrijeme s obzirom na trenutnu situaciju COVID-19, ali ne smijemo klonuti duhom već nastaviti dalje s osmjehom, kreativnošću, radom i nadom u bolje sutra. Centar za kulturu i obrazovanje Susedgrad omogućit će uvijete za rekreaciju i kreativno druženje, mjesto na kojem ćete imati vrijeme za sebe. Vodimo brigu jedni o drugima i pridržavajmo se propisanih mjera kako bi se svi osjećali ugodno i opušteno.

Izložba polaznika Likovne radionice za djecu predškolske i školske dobi – rujan 2020.

OBJAVLJENO: 28.08.2020 12:59

Čast nam je pozvati Vas na izložbu polaznika likovne radionice za djecu predškolske i školske dobi Centra za kulturu i obrazovanje Susedgrad (Argentinska 5, Gajnice). Izložba se može pogledati tokom rujna 2020. u predvorju dvorane. Ulaz je slobodan! Dobro nam došli! Upisi u likovnu radionicu u školskoj godini 2020./2021. su od 7. do 9. rujna 2020. od 15,00 do 19,00 sati, Argentinska 5, Gajnice, I. kat.