Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Radionica “Tradicionalne igračke i igre naših krajeva“

Newsletter prijava


Klikom na kućicu potvrđujete da dozvoljavate "Centru za Kulturu i Obrazovanje Susedgrad" da koristi vaš email u svrhu slanja promotivnih i drugih obavijesti (pozivi na koncerte, izložbe, predstave i druge aktivnosti) vezanih uz rad centra putem newslettera. Vaš email biti će korišten u web aplikaciji koja je u vlasništvu treće strane, vaša email adresa osim u tu svrhu nigdje drugdje neće biti korištena. Vašu dozvolu možete povući u bilo koje vrijeme, više informacija dobiti će te u svakom budućem newsletter-u koji će biti poslan od strane centra.

Upišite broj sa slike:

Naša radionica“Tradicionalne igračke i igre naših krajeva“, koju je u Knjižnici „V.Nazor Špansko-sjever“ vodila Jadranka LONČARIĆ , protekla je u zabavi i veselju, i urodila je lijepim uradcima.

Tradicionalne igračke i igre naših krajeva

Kao što se na fotografijama vidi, počeli smo od samih početaka, slijedeći uzor već izrađenih lutaka od krpe, da bismo, kad smo se okupili u većem broju, uz izradu lutaka od krpica naučili i jednu tradicionalnu igru, a starije su se polaznice vrlo uspješno okušale u izradi lutaka od (kukuruzne) komušine (ili kako to Vrapčani kažu perušìne).

U tri dana radionica je doživjela i različite oblike posjeta: od pojedinačnog posjeta i individualnog rada prvog, preko organiziranog (1.d razred OŠ „Tituš Brezovački“ iz Španskog) grupnog posjeta drugog, do „spontanog grupnog posjeta“ i rada trećeg dana.

Kompletna izložba „Tradicionalne igračke i igre naših krajeva“ bit će postavljena u izlozima Knjižnice „V.Nazor“ Špansko-sjever od 16.06. do 15.08.2012., a demonstraciju tradicionalnih igara naših krajeva moći će mladi gledatelji vidjeti, a i naučiti ako ih bude zanimalo u subotu 2.06.2012. na tradicionalnom programu „ŠPANSKO DANCE“, na Trgu Ivana Kukuljevića (na otvorenom prostoru ispred Knjižnice) u Španskom.

Program će početi u 10,30 sati, a glavni izvođači bit će kao i svake godine plesne grupe Plesnog kluba BRAVO!

AKTIVNO PROLJEĆE ZA TREĆU DOB

OBJAVLJENO: 31.03.2021 09:45

Sa zadovoljstvom Vas pozivamo da nam se pridružite na programu „AKTIVNO PROLJEĆE“ koji će se održati u Centru i na otvorenom prostoru, Argentinska 5, Gajnice, od 20.4. do 14.5.2021. godine. Tijekom četiri tjedna možete birati između sljedećih radionica: „Proljetno razgibavanje” koju će voditi profesionalna plesačica Sanja Kocon Vranješ, „Radionica kreativnog pisanja” koju će voditi profesorica hrvatskog jezika Martina Vidaić, „Štafelajno slikarstvo” koju će voditi akademska kiparica Melita Omeragić i „Hortikultura” koju će voditi inženjerka hortikulture Iva Sudar. Za sve radionice potrebne su prijave. Prijaviti se možete u Centru za kulturu i obrazovanje Susedgrad (Argentinska 5/1, Gajnice) svakim radnim danom od 10,00 do 18,00 sati, I. Kat, telefonski na 01/3452722 ili na e-mail: info@czkio-susedgrad.hr Svi programi su besplatni! Dobro nam došli!

„VESELA PISANICA“

OBJAVLJENO: 27.03.2021 10:05

Povodom najvećeg kršćanskog blagdana Uskrsa u našem Centru 25.3.2021. godine održana je likovna radionica „Vesela pisanica“ za djecu iz Kuće sv. Terezije od Malog Isusa. Kroz radosno druženje na likovnoj radionici, ukrašavali su pisanice od stiropora visine jednog metra raznim ornamentima i bojama, a sve to u društvu njihovih mentorica i likovnih pedagoga Ivane Mikulić i Vedrana Markulina. Na kraju radionice podijeljena su priznanja i pokloni. Zahvaljujemo svima koji su sudjelovali i stvorili „Veselu pisanicu” radujući se novom proljeću.

USKRŠNJE LIKOVNE RADIONICE

OBJAVLJENO: 27.03.2021 09:57

U Centru za kulturu i obrazovanje Susedgrad u sklopu dugogodišnje manifestacije „Uskrs u Susedgradu“ održane su kreativne likovne radionice uskršnjih i proljetnih motiva za učenike razredne nastave OŠ Bana Josipa Jelačića, OŠ Vrapče i OŠ Dragutina Domjanića. U razdoblju od 22.3. do 29.3.2021. godine, učenici su imali priliku sudjelovati na osam radionica pod nazivima „Ritam jaja”, „Pop art zeko” i „Fraktali na uskršnjim jajima” uz stručno vodstvo akademske kiparice Melite Omeragić, akademske slikarice Jelene Čulo i akademskog slikara Tomislava Lonca. Radionice su bile kreativnog, likovnog i zabavnog karaktera i omogućile su polaznicima izradu malih umjetničkih djela. Zahvaljujemo gostujućim školama i želimo svima SRETAN USKRS!