Nova sezona radionica 2019./2020. u CZKIO Susedgrad za ODRASLE i TREĆU ŽIVOTNU DOB

Newsletter prijava


Klikom na kućicu potvrđujete da dozvoljavate "Centru za Kulturu i Obrazovanje Susedgrad" da koristi vaš email u svrhu slanja promotivnih i drugih obavijesti (pozivi na koncerte, izložbe, predstave i druge aktivnosti) vezanih uz rad centra putem newslettera. Vaš email biti će korišten u web aplikaciji koja je u vlasništvu treće strane, vaša email adresa osim u tu svrhu nigdje drugdje neće biti korištena. Vašu dozvolu možete povući u bilo koje vrijeme, više informacija dobiti će te u svakom budućem newsletter-u koji će biti poslan od strane centra.

Upišite broj sa slike:

U novoj školskoj godini, NOVA SEZONA RADIONICA 2019./2020. za ODRASLE i TREĆU ŽIVOTNU DOB u Centru za kulturu i obrazovanje Susedgrad, Argentinska 5, Gajnice Pridružite se i upoznajte se s našim radionicama i njihovim voditeljima na tjednu otvorenih vrata od 2. do 6. rujna 2019. Ulaz je slobodan! Upisi za sezonu 2019./2020. su od 9. do 11. rujna 2019. od 15,00 do 19,00 sati.

DAN OTVORENIH VRATA
2. – 6. rujna 2019.

CENTAR ZA KULTURU I OBRAZOVANJE SUSEDGRAD
Argentinska 5 (Gajnice), Zagreb

Upisi za sezonu 2019./2020. su od 9. do 11. rujna 2019. od 15,00 do 19,00 sati.

 

RADIONICE I TEČAJEVI
Sezona 2019./2020
.

ODRASLI

- Tečaj klasičnog baleta za mlade i odrasle
-
Contemporary Jazz Class
-
Masterclass /Contemporary Jazz Class/za napredne i profesionalne plesače

TREĆA ŽIVOTNA DOB

- Rekreacija 50 +
-
Likovna radionica "aktivni kreativni 50+"
-
Origami Art - kreativne origami radionice za početnike i napredne

 

ODRASLI

TEČAJ KLASIČNOG BALETA ZA MLADE I ODRASLE

Dob: 18+
Trajanje: 2x tjedno po 45 min. (utorak i četvrtak od 20,00 do 21,00 sat)
Voditelj: Andrej Barbanov, baletni umjetnik, pedagog i koreograf

Cilj tečaja je približiti baletnu umjetnost, potaknuti rad na sebi, otkrivanju vlastite kreativnosti. Kod polaznika velika pozornost pridaje se relaksirajućim vježbama uz zvuk klasične glazbe, razvitku osjećaja ritma u koordinaciji s plesnim koracima, pravilnu postavu tijela, popravljanje posture leđa, razvijanje izdržljivosti te uživanje u plesnom pokretu.

 

CONTEMPORARY JAZZ CLASS

Dob: 25+
Trajanje: 2x tjedno po 45 min.
Voditeljica: Sanja Kocon Vranješ, samostalni umjetnik, profesionalni plesač suvremenog plesa

Contemporary jazz je integracija baleta i suvremenog plesa. Ovaj plesni stil usredotočuje se na slobodno izražavanje pokreta tijela te je snažan alat za spoznavanje i ispoljavanje emocija.

 

MASTERCLASS /contemporary jazz class/za napredne i profesionalne plesače

Dob: 25+
Trajanje: 1x tjedno po 90 min. (ponedjeljak - od 19,30 do 21,00 sat)
Voditeljica: Sanja Kocon Vranješ, samostalni umjetnik, profesionalni plesač suvremenog plesa

 

TREĆA ŽIVOTNA DOB

REKREACIJA 50 +

Dob: 50+
Trajanje: 2x tjedno po 45 min. (ponedjeljak i srijeda - od 10,00 do 11,00 sati)
Voditeljica: Sanja Kocon Vranješ, samostalni umjetnik, profesionalni plesač suvremenog plesa

U svrhu unaprjeđenja kvalitete života osoba u „najboljim godinama“, cilj nam je održati gipkost tijela i mobilnost zglobova, te poboljšati koordinaciju i fleksibilnost.
Sat se sastoji od vježbi zagrijavanja tijela, počevši od pravilnog disanja i držanja, kratkih plesnih sekvenci, vježbi koordinacije, ravnoteže, vježbi snage, a završava istezanjem i relaksacijom.
Razveselimo tijelo i dušu tjelovježbom i druženjem. Čekamo vas!

 

LIKOVNA RADIONICA "AKTIVNI KREATIVNI 50+"

Dob: 50+
Trajanje: 1x tjedno po 90 min. (ponedjeljak od 16,00 do 18,00 sati)
Voditeljica: Jadranka Hlupić Dujmušić mag. ing. des. text.

Radionica se temelji na edukativnim likovnim radionicama gdje građani bez obzira na prethodno stečena znanja na tom području dobivaju nova znanja o raznolikim tehnikama u likovnom i dizajnerskom smislu, gdje svojim aktivnim sudjelovanjem kroz radionice razvijaju svoju likovnu kreativnost, ali i upotpunjuju svoje znanje o umjetnosti i dizajnu koristeći stare i nove materijale i predmete te dobivaju saznanja kako se na zanimljiv i kreativan način može uz malo mašte i volje reinterpretirati stare stvari u nešto inventivno i zanimljivo.
Cilj radionica je poticati pozitivne emocije prema umjetnosti i likovnom izražavanju, razvijanje osobnih kompetencija za aktivno djelovanje u zajednici, razvijati ideje i kreativnost kroz likovnost, oblikovanje otpadnih materijala i stvaranje novih predmeta kao i razbijanje stereotipa kako se likovnošću trebaju i mogu baviti samo umjetnici. Radionicom se ukazuje na dobrobit bavljenja kreativnim aktivnostima stoga što likovno izražavanje doprinosi psihofizičkom zdravlju.

 

ORIGAMI ART - kreativne origami radionice za početnike i napredne

Dob: 50+
Trajanje: 1x tjedno po 90 min. (utorak od 10,00 do 11,30 sati)
Voditeljica: Sanja Srbljinović-Čuček, origami umjetnica i predsjednica Hrvatskog origami društva
http://sanja-origamiart.blogspot.com/

Origami je vještina, tehnika ili umjetnost oblikovanja papira presavijanjem. Iako se umjetnost presavijanja papira samostalno razvila na nekoliko različitih mjesta u svijetu, najviše je integrirana u japansku kulturu. Origami je svoj razvitak i popularizaciju doživio 1930-ih, a najzaslužniji za tu promociju bio je japanski umjetnik Akira Yoshizawa.
U zadnjih desetak godina origami se u Centru za kulturu i obrazovanje Susedgrad uspješno uklopio u različite festivale i dane otvorenih vrata, a iz radionica su nastale izložbe poput one u samoborskoj Galeriji Prica, 2015. ili riječkoj Galeriji Kortil, 2016., gdje ih je u 2 do 3 tjedna posjetilo preko 1000 posjetitelja.
Cilj ove kreativne radionice je popularizacija origamija za odrasle i u smislu umjetničkog izražavanja, ali i kao element team building igara ili igara povjerenja.
Osim toga, radni terapeuti otkrili su još 1990-tih da savijanje papira pomaže zaboraviti duševne i fizičke boli, a ujedno je izvanredna mentalna i fizikalna terapija koja omogućava kreativnost te pruža osobito zadovoljstvo. Kako ova aktivnost aktivira obje hemisfere mozga, istovremeno je i odlična mentalna gimnastika.

Predznanje o origamiju nije potrebno!

 

* ZA SVE RADIONICE: ovisno o broju upisanih, moguće su izmjene termina.

Za dodatne informacije o radionicama i tečajevima obratite se na kontakt:
tel.:
01/ 345 27 22
• e-mail: info@czkio-susedgrad.hr

 

 

Tjedan novih mogućnosti 2020.

OBJAVLJENO: 31.07.2020 00:02

Najvljujemo „Tjedan novih mogućnosti“ od 31.8. do 4.9 2020. u Centru za kulturu i obrazovanje Susedgrad, Argentinska 5, Zagreb posjete, čuju, vide, pitaju i isprobaju, kazališne, rekreativno-plesne, likovne i znanstvene radionice i tečajeve i upoznaju njihove voditelje. Uz tradicionalne i etablirane radionice imamo i neka zanimljiva i privlačna osvježenja. Ulaz je slobodan! Dobro nam došli! Ovisno o epidemiološkim mjerama u skladu s odredbama Gradskog ureda za kulturu i Stožera civilne zaštite RH moguće su izmjene termina.

Online likovna radionica „MALI BALONI“

OBJAVLJENO: 29.07.2020 10:32

Ciklus s online likovnim radionicama! Nastavljamo ljetnu avanturu s „Malim balonima“. Sljedeći upute priložene uz radionicu možete napraviti vlastita, mala, umjetnička djela s vodenim bojama pa čak isti rad koristiti kao inspiraciju za izradu čestitki ili slika za ukrašavanje dječjih soba. Mašti nema granica te Vas ohrabrujemo da kreirate više raznobojnih radova koji će Vam razvedriti prostor. Prijašnje dvije radionice možete pogledati u našoj Video galeriji: Ribice i Lampioni. Pratite nas na našim stranicama: www.czkio-susedgrad.hr, facebook stranici: Centar_Za_Kulturu _I_Obrazovanje_Susedgrad i novom Instagram profilu: @czkio.susedgrad jer spremamo nove virtualne sadržaje.

Online likovna radionica "LAMPIONI"

OBJAVLJENO: 04.06.2020 12:46

Nastavljano ciklus s online likovnim radionicama uz ljetnu avanturu s radionicom „Lampioni“ koju možete pogledati u prilogu. Sljedeći upute napravite vlastite likovne kreacije od raznobojnog papira. Ako želite donesite nam svoje lampione (radnim danom od 9,00 do 17,00 sati, Argentinska 5) koje će osvijetliti gajničko ljeto tijekom trajanja Susedgradske ljetne promenade koja započinje 15. lipnja. Nastavite nas pratiti na našim stranicama: www.czkio-susedgrad.hr i facebook stranici: Centar_Za_Kulturu _I_Obrazovanje_Susedgrad jer spremamo nove virtualne sadržaje.