Tjedan novih mogućnosti 2019.

Newsletter prijava


Klikom na kućicu potvrđujete da dozvoljavate "Centru za Kulturu i Obrazovanje Susedgrad" da koristi vaš email u svrhu slanja promotivnih i drugih obavijesti (pozivi na koncerte, izložbe, predstave i druge aktivnosti) vezanih uz rad centra putem newslettera. Vaš email biti će korišten u web aplikaciji koja je u vlasništvu treće strane, vaša email adresa osim u tu svrhu nigdje drugdje neće biti korištena. Vašu dozvolu možete povući u bilo koje vrijeme, više informacija dobiti će te u svakom budućem newsletter-u koji će biti poslan od strane centra.

Upišite broj sa slike:

Pozivamo sve zainteresirane da u „Tjednu novih mogućnosti“ od 2. do 6. rujna 2019. u Centru za kulturu i obrazovanje Susedgrad, Argentinska 5, Zagreb posjete, čuju, vide, pitaju i isprobaju, kazališne, rekreativno-plesne, likovne i znanstvene radionice i tečajeve i upoznaju njihove voditelje. Uz tradicionalne i etablirane radionice imamo i neka zanimljiva i privlačna osvježenja. Ulaz je slobodan! Dobro nam došli!

CENTAR ZA KULTURU I OBRAZOVANJE SUSEDGRAD
Argentinska 5 (Gajnice), Zagreb

Upisi za sezonu 2019./2020. su od 9. do 11. rujna 2019. od 15,00 do 19,00 sati.

 

RADIONICE I TEČAJEVI
Sezona 2019./2020
.

MAME I BEBE

- Mame i bebe

DJECA I MLADI

- Tečaj klasičnog baleta za djecu
-
Tečaj ritmike i plesa
-
Glazbeno scenska radionica "Latice" i dječji zbor
-
Suvremeni ples
-
Jazz dance
-
Kazališna radionica "Idemo se igrati"
-
Kazališna radionica "Odglumi svoje slobodno vrijeme"
-
Likovna radionica za djecu
-
Ludi labos – edukativne radionice za male znanstvenike
-
Mali prirodoslovci
-
Super JA – edukativne i zabavna radionica razvijanja mentalne snage
-
Budi Cool

ODRASLI

- Tečaj klasičnog baleta za mlade i odrasle
-
Contemporary Jazz Class
-
Masterclass /Contemporary Jazz Class/za napredne i profesionalne plesače

TREĆA ŽIVOTNA DOB

- Rekreacija 50 +
-
Likovna radionica "aktivni kreativni 50+"
-
Origami Art - kreativne origami radionice za početnike i napredne

 

MAME I BEBE

MAME I BEBE

Dob: od 1 do 3 godina
Voditeljica: Sanja Jurić, samostalna umjetnica, odgojiteljica

Vježbanje za mamu i bebe namijenjeno je djeci od 1 god do 3 godi i njihovim mamama.
Svrha programa je uspostaviti tjelesni i emocionalni kontakt sa djetetom kroz kompleks vježbi primjerenim i roditelju i djetetu. Cilj programa je razvijati psihomotoričke aspekte kod djeteta te podići mišićni tonus kod majke. Postići osjećaj zadovoljstva te svjesnosti o nužnosti ovakvog oblika druženja i komunikacije između djeteta i majke. Vježbanje će se odvijati uz prilagođenu glazbu.

 

DJECA I MLADI

TEČAJ KLASIČNOG BALETA ZA DJECU

Dob: od 7 do 12 godina
Voditelj: Andrej Barbanov, baletni umjetnik Zagrebačkog HNK, pedagog i koreograf

Ples pripada svima, samo nije svima jednako dostupan. Ovim tečajem želja je to promijeniti.
Cilj tečaja je približiti baletnu umjetnost, potaknuti rad na sebi, otkrivanju vlastite kreativnosti, a kod djece dodatno potaknuti i želju za odlaskom u kazalište. Kod polaznika velika pozornost pridaje se razvitku osjećaja ritma u koordinaciji s plesnim koracima, pravilnu postavu tijela (držanje, razvijanje fleksibilnosti i pravilno disanje), priprema mlađih generacija za baletni teatar i plesnu umjetnost kroz rad na produkcijama koje bi se kao takve pokazale kao završni rad.

 

TEČAJ RITMIKE I PLESA

Dob: od 4 do 7; od 8 do 12; od 13 do 16 godina
Voditeljica: Sanja Jurić, samostalna umjetnica, odgojiteljica

Svaka djevojčica sanja da će biti balerina kad odraste. Mnoge neće ostvariti taj san, ali mogu zaplesati kao balerine na satovima ritmike i plesa. Putem tehničkih vježbi razvijati će svoje tijelo, lijepo držanje i pravilan stav, kroz plesne improvizacije razvija se dječja kreativnost, kroz zajedničke koreografije djeca se socijaliziraju i upućuju jedna na druge. Uoči Božića djeca prezentiraju svoj rad putem oglednog sata, obilježavamo maškare, dan mama - vježbajući zajedno s mamama, te završavamo školsku godinu plesnom predstavom.

 

GLAZBENO SCENSKA RADIONICA "LATICE" I DJEČJI ZBOR

Dob: od 3 do 6; od 7 do 10 godina
Voditeljica:
Marija Senka Frljak, glazbeni pedagog i zborovođa

U programu glazbeno-scenske radionice “Latice“ djeca se upoznaju sa svim elementima glazbe, vokalnog izričaja i scenskog pokreta, a kroz igru i zabavu djeca savladavaju vokalnu tehniku, uče nove dječje pjesmice, igre, stječu samopouzdanje kroz scenski pokret. Osim brojnih nastupa, djeca posjećuju i tonski studio i snimaju pjesmu koja se zatim u obliku spota uvrštava na dječju top listu.
Naš moto je : Igraj se, pjevaj i pritom uči; Neka se i mašta malo pomuči; Smišljati možeš sve što ti drago; Prijateljstvo ovdje pravo je blago.

 

SUVREMENI PLES

Dob: od 9 do 11 godina
Voditeljica: Sanja Kocon Vranješ, samostalni umjetnik, profesionalni plesač suvremenog plesa

Suvremeni ples otvara vidike, razvija kreativnost i povećava tjelesne mogućnosti.
Cilj programa je sve aktivnosti djece organizirati tako da budu zadovoljstvo i radost, da potiču, razvijaju i njeguju potrebu za suradnjom s voditeljem i vršnjacima, da pridonose razvoju samostalnosti i samopouzdanja, te timskom radu i uzajamnom pomaganju.
Program rada utječe na usavršavanje motoričkih dostignuća i znanja, na razvoj osnovnih psihomotornih sposobnosti, stvaranje motiva i razvijanje navike za vježbanjem u skupinama, kao i samostalnosti u radu. Ples je snažan alat za spoznavanje i ispoljavanje emocija što pozitivno utječe na svaku dobnu skupinu, te je univerzalan jezik koji razumije cijelo čovječanstvo.

 

JAZZ DANCE

Dob: od 12 do 15 godina
Voditeljica: Sanja Kocon Vranješ, samostalni umjetnik, profesionalni plesač suvremenog plesa

Jazz dance je energična plesna forma koja prije svega potiče individualnost i originalnost plesača. Karakteriziraju ga jedinstvenost pokreta, izolacije i kontrakcije tijela, skokovi i brzi okreti.
Cilj ovog programa je da djeca i mladi prepoznaju i usvoje osnovne elemente jazz dance-a i plesnih vještina, da mogu memorirati i ponoviti plesne fraze, prepoznati plesni vokabular te prezentirati usvojenu plesnu sekvencu pred drugima. Također cilj ovog programa je i osvještavanje i poticanje samopouzdanje kod djece i mladih u njihovom odnosu prema vlastitom tijelu. Iako su usvajanje tehnika, treniranje i usavršavanje temeljni uvjeti za bavljenje plesom cilj programa je i da djeca i mladi prepoznaju ples kao izvedbenu umjetnost kojom se komuniciraju emocije i misli.

 

KAZALIŠNA RADIONICA "IDEMO SE IGRATI"

Dob: od 7 do 13 godina
Voditeljica: Lara Janić, dramski pedagog

Kada nam školske torbe postanu preteške i treba nam mali odmor od zadaće i učenja, svakome dobro dođe subotnje dramsko druženje uz igre, glumu i uvijek dinamičnu atmosferu. Naš dramski rad s djecom obuhvaća pregršt vježbi i tehnika kojima se pripremamo za samouvjeren i kreativan nastup na kazališnoj (i životnoj) pozornici. Kako bismo omogućili djeci da se razvijaju u umjetničkim i kreativnim područjima, koristimo individualizirani pristup, ali ga također usklađujemo s grupnom dinamikom što je jedan od najvažnijih elemenata dramskog rada. Polaznici dramske radionice imaju priliku na zanimljiv i pristupačan način naučiti kako se boriti protiv treme, straha od javnog nastupa te kako uobličiti ideje u pokret, govor i izvedbu. Bilo da ulazimo u ljudske, životinjske ili apstraktne uloge, uvijek se nastojimo dobro zabaviti i osmisliti završnu predstavu koja će biti skrojena po mjeri i željama svih polaznika!

 

KAZALIŠNA RADIONICA "ODGLUMI SVOJE SLOBODNO VRIJEME"

Dob: od 14 do 18 godina
Voditeljica: Lara Janić, dramski pedagog

Za sve one kojima treba dobar ispušni ventil i sigurno mjesto za izražavanje pod kazališnim reflektorima, toplo preporučujemo dramska druženja na pozornici Centra za kulturu i obrazovanje Susedgrad! Na našim subotnjim radionicama uvažavamo svačije mišljenje te pronalazimo kreativne načine za izražavanje svojih misli i ideja! S obzirom na to da je radionica prilagođena uzrastu koji se u ovim godinama traži i istražuje, dramski rad svakako može pomoći stjecanju novog samopouzdanja putem raznolikih improvizacijskih vježbi i grupnog osmišljavanja dramskog materijala u kojem će svatko naći nešto za sebe! Ova radionica osmišljena je kao kreativna aktivnost u kojoj ulazimo u različite uloge i tražimo zanimljiva rješenja za situacije u kojima smo se našli kao likovi i kao ljudi. Sva naučena znanja i nove vještine polaznici će uz pomoć voditeljice uobličiti u završnu predstavu te je ponosno predstaviti svojoj publici.

 

LIKOVNA RADIONICA ZA DJECU

Dob: od 5 do 15 godina
Voditelj: Vedran Markulin, slikarski i grafički dizajner, diplomirani odgojitelj i učitelj

Likovne radionice osmišljene su za djecu predškolskog i školskog uzrasta kao kontinuirani, strukturirani tematski susreti bazirani na likovnim medijima (likovnoj umjetnosti) i vizualnom jeziku s ciljem savladavanja znanja, vještina i spoznaja te razvijanja likovnih potencijala. Teme će se odabrati putem unaprijed utvrđenih postupaka odabira motiva i ideja, primjenom odgovarajućih likovnih tehnika (crtačke, slikarske, grafičke, kiparske), načina rada, te uporabom odgovarajućih sredstava i pomagala, a svakako i interesom polaznika.

 

LUDI LABOS – edukativne radionice za male znanstvenike

Dob: od 5 do 10 godina
Voditeljica: Nikolina Bošnjak, edukatorica i znanstvenica

Program edukativnih radionica za popularizaciju prirodnih znanosti osmišljene su da zainteresiraju djecu za sve što se dešava oko njih. Jer sve oko nas je vezano uz kemiju, fiziku, biologiju... Cilj je pomoći djeci da nauče promatrati i razumjeti svijet oko sebe i pri tome se zabavljati!

 

MALI PRIRODOSLOVCI

Dob: od 5 do 10 godina
Voditeljica: Petra Šparica, dipl.ing geologije, muzejski pedagog

Radionica za malene prirodoslovce koji žele saznati više o tajnama prirode koja ih okružuje. Program se odvija u ciklusima, kroz svaki mjesec obrađuje se nova tema iz područja prirodoslovlja i ekologije (neke od tema su: svemir, voda, minerali, tlo, fosili…)

 

SUPER JA – edukativne i zabavna radionica razvijanja mentalne snage

Dob: od 7 do 12 godina
Voditeljica: Mirela Korlat Anić, odgojitelj, NLP i MBSR praktičar

Radionica učenja asertivnosti – vještine koja nam omogućuje da se izborimo za sebe, osiguravajući da se naše mišljenje i osjećaji uzmu u obzir, a pri tom se ne narušavaju prava drugih. Svojim programom pomaže djeci izgraditi samopouzdanje, potaknuti i povećati svijest o njima samima, razviti i prakticirati vještine asertivnosti, učiti ih odgovornosti za vlastito ponašanje i vlastite osjećaje.
Kroz odabrane aktivnosti, priče, diskusije, igre preuzimanja uloga djeca uče odabirati ispravno, upoznati bolje sebe, ovladati snažnim emocijama, oduprijeti se pritisku vršnjaka i formirati pozitivnije odnose sa osobama u svojoj okolini.

 

BUDI COOL

Dob: od 7 do 12 godina
Voditeljica: Mirela Korlat Anić, odgojitelj, NLP i MBSR praktičar

Radionica kroz koju djeca vježbaju trajne vještine za otklanjanje stresa i smirivanje, nošenje s teškim emocijama, kontroliranje impulsa, lakše koncentriranje i fokusiranje na ono što je važno, i njegovanje empatije, ljubaznosti i pozitivnosti.
Budi cool radionica je mentalni trening mindfulness vježbi za sklad i smirenost uma i tijela. Satovi koncipirani tako da djeca kroz vježbe i igru nauče kako se nositi sa emocijama, povećati usredotočenost i svjesnost kroz vježbe fokusiranja na svoja osjetila, kako se umiriti i usmjeriti na sadašnji trenutak vježbama disanja, progresivnom mišićnom relaksacijom i vođenom fantazijom, uskladiti um i tijelo jednostavnim vježbama primjerenim njihovom uzrastu te putem pozitivnih afirmacija usvojiti i zadržati vedar, čvrst i pozitivan stav o sebi i svojim sposobnostima.

 

ODRASLI

TEČAJ KLASIČNOG BALETA ZA MLADE I ODRASLE

Dob: 18+
Voditelj: Andrej Barbanov, baletni umjetnik, pedagog i koreograf

Cilj tečaja je približiti baletnu umjetnost, potaknuti rad na sebi, otkrivanju vlastite kreativnosti. Kod polaznika velika pozornost pridaje se relaksirajućim vježbama uz zvuk klasične glazbe, razvitku osjećaja ritma u koordinaciji s plesnim koracima, pravilnu postavu tijela, popravljanje posture leđa, razvijanje izdržljivosti te uživanje u plesnom pokretu.

 

CONTEMPORARY JAZZ CLASS

Dob: 25+
Voditeljica: Sanja Kocon Vranješ, samostalni umjetnik, profesionalni plesač suvremenog plesa

Contemporary  jazz class  je integracija nekoliko plesnih stilova- suvremenog plesa, tradicionalnog jazza i baleta. Ovaj plesni stil usredotočen je na razvijanje snažne osnovne tehnike koja omogućava slobodno izražavanje pokreta, te je snažan alat za spoznavanje i izražavanje emocija.
Class je namijenjen  plesačima s prethodnim iskustvom i osnovnim razumijevanjem tehnika koje su uključene.
Kroz  razne kombinacije navedenih stilova, slojevitu dinamiku i muzikalnosti uz istodobno poboljšanje kvalitete izvedbe i izdržljivosti plesači će razviti svoje tehničke i izvedbene vještine.

Nastavite težiti izvrsnosti u pozitivnoj, opuštenoj i ohrabrujućoj atmosferi. Zabava je zagarantirana!

 

MASTERCLASS /contemporary jazz class/za napredne i profesionalne plesače

Dob: 25+
Voditeljica: Sanja Kocon Vranješ, samostalni umjetnik, profesionalni plesač suvremenog plesa

 

TREĆA ŽIVOTNA DOB

REKREACIJA 50 +

Dob: 50+
Voditeljica: Sanja Kocon Vranješ, samostalni umjetnik, profesionalni plesač suvremenog plesa

U svrhu unaprjeđenja kvalitete života osoba u „najboljim godinama“, cilj nam je održati gipkost tijela i mobilnost zglobova, te poboljšati koordinaciju i fleksibilnost.
Sat se sastoji od vježbi zagrijavanja tijela, počevši od pravilnog disanja i držanja, kratkih plesnih sekvenci, vježbi koordinacije, ravnoteže, vježbi snage, a završava istezanjem i relaksacijom.
Razveselimo tijelo i dušu tjelovježbom i druženjem. Čekamo vas!

 

LIKOVNA RADIONICA "AKTIVNI KREATIVNI 50+"

Dob: 50+
Voditeljica: Jadranka Hlupić Dujmušić mag. ing. des. text.

Radionica se temelji na edukativnim likovnim radionicama gdje građani bez obzira na prethodno stečena znanja na tom području dobivaju nova znanja o raznolikim tehnikama u likovnom i dizajnerskom smislu, gdje svojim aktivnim sudjelovanjem kroz radionice razvijaju svoju likovnu kreativnost, ali i upotpunjuju svoje znanje o umjetnosti i dizajnu koristeći stare i nove materijale i predmete te dobivaju saznanja kako se na zanimljiv i kreativan način može uz malo mašte i volje reinterpretirati stare stvari u nešto inventivno i zanimljivo.
Cilj radionica je poticati pozitivne emocije prema umjetnosti i likovnom izražavanju, razvijanje osobnih kompetencija za aktivno djelovanje u zajednici, razvijati ideje i kreativnost kroz likovnost, oblikovanje otpadnih materijala i stvaranje novih predmeta kao i razbijanje stereotipa kako se likovnošću trebaju i mogu baviti samo umjetnici. Radionicom se ukazuje na dobrobit bavljenja kreativnim aktivnostima stoga što likovno izražavanje doprinosi psihofizičkom zdravlju.

 

ORIGAMI ART - kreativne origami radionice za početnike i napredne

Dob: 50+
Voditeljica: Sanja Srbljinović-Čuček, origami umjetnica i predsjednica Hrvatskog origami društva
http://sanja-origamiart.blogspot.com/

Origami je vještina, tehnika ili umjetnost oblikovanja papira presavijanjem. Iako se umjetnost presavijanja papira samostalno razvila na nekoliko različitih mjesta u svijetu, najviše je integrirana u japansku kulturu. Origami je svoj razvitak i popularizaciju doživio 1930-ih, a najzaslužniji za tu promociju bio je japanski umjetnik Akira Yoshizawa.
U zadnjih desetak godina origami se u Centru za kulturu i obrazovanje Susedgrad uspješno uklopio u različite festivale i dane otvorenih vrata, a iz radionica su nastale izložbe poput one u samoborskoj Galeriji Prica, 2015. ili riječkoj Galeriji Kortil, 2016., gdje ih je u 2 do 3 tjedna posjetilo preko 1000 posjetitelja.
Cilj ove kreativne radionice je popularizacija origamija za odrasle i u smislu umjetničkog izražavanja, ali i kao element team building igara ili igara povjerenja.
Osim toga, radni terapeuti otkrili su još 1990-tih da savijanje papira pomaže zaboraviti duševne i fizičke boli, a ujedno je izvanredna mentalna i fizikalna terapija koja omogućava kreativnost te pruža osobito zadovoljstvo. Kako ova aktivnost aktivira obje hemisfere mozga, istovremeno je i odlična mentalna gimnastika.

Predznanje o origamiju nije potrebno!

 

* ZA SVE RADIONICE: ovisno o broju upisanih, moguće su izmjene termina.

Za dodatne informacije o radionicama i tečajevima obratite se na kontakt:
tel.:
01/ 345 27 22
• e-mail: info@czkio-susedgrad.hr

 

Edukativna radionica - SKRIVENI ŠEĆERI

OBJAVLJENO: 25.09.2020 10:58

Edukativna radionica „Skriveni šećeri“ namijenjena osobama treće životne dobi, održat će se 28. rujna 2020. od 11,00 do 12,00 sati u Centru za kulturu i obrazovanje Susedgrad, Argentinska 5, Gajnice. Želite saznati što su šećeri, koje vrste šećera postoje i jesu li šećeri zdravi? Zanima Vas ima li šećera u rajčici, limunu ili kravljem mlijeku?... Na ova i mnoga druga pitanja odgovoriti će Vam stručni voditelji Bioteke- udruge za promicanje biologije i srodnih znanosti. Ukoliko želite sudjelovati na radionici povratno nam se javite na e-mail vedran@czkio-susedgrad.hr kako bi Vam osigurali mjesto. Maksimalan broj polaznika radionice je 10. Radionica je besplatna! Molimo Vas da se prilikom programa pridržavate epidemioloških mjera zaštite od COVID-19, u skladu s Odlikom Stožera civilne zaštite Grada Zagreba.

SUPER ART- kreativna subota za djecu od 5 do 10 godina

OBJAVLJENO: 18.09.2020 12:09

Super art je program za djecu predškolskog i školskog uzrasta (od 5 do 10 godina). Na kreativnim radionicama djeca će kroz igru i zabavu, pokret i glumu, ritam i glazbu razvijati likovne i motoričke sposobnosti, upoznavati raznolikost i bogatstvo svjetske baštine. Kroz razne crtačke, slikarske, grafičke i kiparske tehnike osmislili smo jedinstvene cjeline na temu „Kontinenti“. Cilj je da djeca kroz Super art radionice prime dodatna znanja i vještine i stvaraju prijateljstava u novom okruženju. Voditeljice radionica: Petra Kovačević i Ivana Mikulić Prvi termin: subota /19.9. / 9,30-10,30 sati Bez upisnine i mjesečne članarine, jednostavno dođite, za 30 kn dobit ćeš 60 kreativnih minuta!

Epidemiološke mjere za vrijeme odvijanja radionica u CZKIO Susedgrad

OBJAVLJENO: 11.09.2020 00:36

Pred nama je izazovno vrijeme s obzirom na trenutnu situaciju COVID-19, ali ne smijemo klonuti duhom već nastaviti dalje s osmjehom, kreativnošću, radom i nadom u bolje sutra. Centar za kulturu i obrazovanje Susedgrad omogućit će uvijete za rekreaciju i kreativno druženje, mjesto na kojem ćete imati vrijeme za sebe. Vodimo brigu jedni o drugima i pridržavajmo se propisanih mjera kako bi se svi osjećali ugodno i opušteno.