Sudjelujte direktno u online izložbi svojim likovnim radom: "USKRSNA PISANICA"

Newsletter prijava


Klikom na kućicu potvrđujete da dozvoljavate "Centru za Kulturu i Obrazovanje Susedgrad" da koristi vaš email u svrhu slanja promotivnih i drugih obavijesti (pozivi na koncerte, izložbe, predstave i druge aktivnosti) vezanih uz rad centra putem newslettera. Vaš email biti će korišten u web aplikaciji koja je u vlasništvu treće strane, vaša email adresa osim u tu svrhu nigdje drugdje neće biti korištena. Vašu dozvolu možete povući u bilo koje vrijeme, više informacija dobiti će te u svakom budućem newsletter-u koji će biti poslan od strane centra.

Upišite broj sa slike:

Pozivamo sve zainteresirane, bez obzira na dob, da se uključite u online izložbu Centra za kulturu i obrazovanje Susedgrad svojim likovnim radovima na temu USKRSNE PISANICE. Svoje radove pošaljite već danas!

Online izložba: USKRSNA PISANICA

Nalazimo se u vremenu kada ne možemo otići do naše obitelji i prijatelja i darovati im pisanice kao simbol novog života i čestitati im Uskrs. Ali možemo kontemplirati nad našim životima promatrajući jaje koje unutar ljuske sadrži novi život. Mi se sada nalazimo u ljusci naših domova u kojima imamo priliku jače se povezati jedni s drugima i razmišljati o tome što je zaista važno. Ali vjerujemo u život izvan ljuske i radujemo se voćki poslije kiše i livadi prepunoj cvijeća.

Pisanicu možete oslikati na pravom jajetu ili na papiru koristeći likovnu tehniku koju želite (tempere, bojice, kolaž…). Možete se služiti simbolima, raznim kombinacijama biljnih ornamenata i geometrijskih ukrasnih likova ili jednostavno slikajte što vam srce želi. Ukoliko netko želi može nacrtati vedutu nekog grada koji je pogođen Corona virusom. Među motivima mogu se naći: srce simbol ljubavi, sunce predstavlja snagu, sidro nadu, valovi bogatstvo, ljestve simboliziraju sreću, a košara majčinstvo. Pisanice mogu biti jednobojne, dvobojne ili višebojne. Boje na pisanicama imaju bogato simboličko značenje i nekada se vjerovalo da višebojna jaja imaju posebnu snagu.

Crvena boja na pisanicama predstavlja duhovnu budnost, milosrđe, radost života i ljubavi.

Bijela boja simbolizira čistoću, svjetlost, rođenje, djevičanstvo i radost.

Žuta boja pisanica označava svjetlost, žetvu, mladost, čistoću.

Zlatna boja simbolizira duhovnost i mudrost.

Crna boja predstavlja smrt i vječnost.

Plava boja simbolizira istinu, nebo, dobro zdravlje i vjernost.

Zelena boja označava plodnost, zdravlje, nadu i novi život.

 

Možete crtati, slikati ili oblikovati likovni rad tehnikom kojom želite, na formatu koji vam odgovara.
Naslikajte svoju pisanicu i poklonite je cijelom svijetu kao simbol novog života.
Likovne radove fotografirajte ili skenirajte i pošaljite na mail adresu:

vedran@czkio-susedgrad.hr ili ivana@czkio-susedgrad.hr,

a mi ćemo ih objaviti u našoj online galeriji na Facebook i web stranici Centra za kulturu i obrazovanje Susedgrad.
Broj radova nije ograničen. Potaknite svoje ukućane, neka svi crtaju i slikaju. Ne tražimo od vas da budete umjetnici, već da poput njih srcem stvarate i svojim radom jedni drugima kažemo SRETAN USKRS!

Svoje radove pošaljite već danas!

SRETAN VAM USKRS!

MrežaTV-Zagreb-13_4_2020-Vijesti-Uskrsna_pisanica-CZKIO_Susedgrad

„Španciramo Zagrebom-Susedgrad 2020.“

OBJAVLJENO: 09.07.2020 13:44

Zadovoljstvo nam je pozvati Vas na izložbu likovnih amatera „Španciramo Zagrebom-Susedgrad 2020.“ u Galeriji „Idealni grad“ Centra za kulturu i obrazovanje Susedgrad, Argentinska 5, (Gajnice). Izložbu možete pogledati od 14. srpnja do 14. kolovoza 2020. radnim danom galerije od 10,00 do 18,00 sati. Ulaz je slobodan! Izložba je partnerstvo/suradnja centara za kulturu grada Zagreba, kroz program " Programi likovnog amaterizma grada Zagreba". Ova izložba je nastala organizaciji Centra za kulturu i informacije Maksimir i Centra za kulturu i obrazovanje Susedgrad. Dobro nam došli!

Tomislav Šilipetar "Distance"

OBJAVLJENO: 28.05.2020 15:22

Čast nam je pozvati Vas na izložbu: Tomislav Šilipetar „Distance“ u Galeriji „Idealni grad“ Centra za kulturu i obrazovanje Susedgrad, Argentinska 5 (Gajnice). Izložbu možete pogledati od petka 5. lipnja do 10. srpnja 2020. godine, a možete je razgledati radnim danom galerije od 10,00 do 18,00 sati. Ulaz je slobodan!

Natječaj za izlaganje u Galeriji "Idealan grad" je otvoren od 15.5. do 3.7.2020.

OBJAVLJENO: 25.05.2020 14:42

Natječaj je otvorenza samostalne izložbe i kustoske koncepcije.