Dan mama

Newsletter prijava


Klikom na kućicu potvrđujete da dozvoljavate "Centru za Kulturu i Obrazovanje Susedgrad" da koristi vaš email u svrhu slanja promotivnih i drugih obavijesti (pozivi na koncerte, izložbe, predstave i druge aktivnosti) vezanih uz rad centra putem newslettera. Vaš email biti će korišten u web aplikaciji koja je u vlasništvu treće strane, vaša email adresa osim u tu svrhu nigdje drugdje neće biti korištena. Vašu dozvolu možete povući u bilo koje vrijeme, više informacija dobiti će te u svakom budućem newsletter-u koji će biti poslan od strane centra.

Upišite broj sa slike:

Svake godine u drugom tjednu mjeseca svibnja glazbeno-scenska radionica i dječji zbor „Latice” i tečaj ritmike i plesa Centra za kulturu i obrazovanje Susedgrad obilježavaju Majčin dan pod nazivom „Dan mama”. To je dan kada polaznici zajedno s njihovim mamama, a pridruži se i po koji tata, baka..., sudjeluju u radionici. Pročitajte poruku koju je napisala Marija Senka Frljak, glazbeni pedagog, zborovođa i voditeljica Glazbeno-scenske radionice i dječjeg zbora „Latice” i Sanja Jurić, samostalna umjetnica, odgajateljica i voditeljica tečaja "Ritmike i plesa"

 Glazbeno-scenska radionica i dječji zbor „Latice” svake je godine obilježavao Majčin dan.
Na našem satu uvijek su prisustvovale mame, a i poneka baka, nerijetko i koji tata. Vježbice i igre koje su djeca učila na satima rado su podijelila sa mamama, i sve se pretvaralo u zabavu, koji je pratio osmjeh djece, ali i mama. Takva druženja svima su izmamila osmjeh, a poneki put pala je pokoja suza radosnica. 
Često se susrećemo sa nedostatkom vremena, a roditelji polako zaboravljaju igrati se, spontano i slobodno kao djeca.
Zato su takvi susreti i druženja vrlo važni da se svi zajedno opustimo i budemo djeca.
Nažalost, ove godine o tome trebamo još više razmišljati. Danas počinjemo spoznavati koje su to važne stvari i koliko nam događaji koje smo uzimali pod normalno zapravo nedostaju.
Svijet se promijenio, ali mi nesmijemo zaboraviti kako je to biti dijete i koliko je igra važna. U svakome od nas neka ostane barem djelić djetinjeg, jer djeca su ipak jedino bogatstvo koje imamo.

Svim mamama, bakama, tetama želim sretan i razigran Majčin dan.”

Marija Senka Frljak

"Dan mama na ritmici obilježavamo zajedničkim vježbanjem mama i djece. Vježbanju i plesnim igrama pridružile su nam se mame, seke, tete, bake, a ponekad i tate. Druženje je uvijek veselo, razigrano i korisno kako za mame tako i za djecu. Pokušajte u ovim danima kod kuće druženje s djecom obogatiti zajedničkim vježbanjem. Kretanje je korisno za sve ukućane, a kada se odvija u zajedništvu dobiva novi značaj. Tate, iako je dan mama, pridružite im se u takvim aktivnostima.

Svim mamama, bakama, tetama želim sretan i pun ljubavi Dan mama."

Sanja Jurić


Pozivamo sve zainteresirane da u „Tjednu novih mogućnosti“ od 7. do 11. rujna 2020. u Centru za kulturu i obrazovanje Susedgrad, Argentinska 5, Zagreb posjete, čuju, vide, pitaju, isprobaju, i podruže se s našim Laticama i ritmikom i ples i pridružite se s njima na kontinuiranim radionicama kroz godinu.

Kontinuirane radionice i tečajevi Centra:


1.) LATICE”, glazbeno-scenska radionica i dječji zbor

•  Voditeljica: Marija Senka Frljak, glazbeni pedagog i zborovođa
•  Dob: od 3 do 6; od 7 do 10 godina
• Trajanje: 2x tjedno po 45 min

U programu glazbeno-scenske radionice “Latice“ djeca se upoznaju sa svim elementima glazbe, vokalnog izričaja i scenskog pokreta, a kroz igru i zabavu djeca savladavaju vokalnu tehniku, uče nove dječje pjesmice, igre, stječu samopouzdanje kroz scenski pokret. Osim brojnih nastupa, djeca posjećuju i tonski studio i snimaju pjesmu koja se zatim u obliku spota uvrštava na dječju top listu.
Naš moto je : Igraj se, pjevaj i pritom uči; Neka se i mašta malo pomuči; Smišljati možeš sve što ti drago; Prijateljstvo ovdje pravo je blago.

2.) RITMIKA I PLES

• Voditeljica: Sanja Jurić, samostalna umjetnica, odgajateljica
• Dob: od 4 do 7; od 8 do 12; od 13 do 16 godina
• Trajanje: 2x tjedno po 45 min.

Svaka djevojčica sanja da će biti balerina kad odraste. Mnoge neće ostvariti taj san, ali mogu zaplesati kao balerine na satovima ritmike i plesa. Putem tehničkih vježbi razvijati će svoje tijelo, lijepo držanje i pravilan stav, kroz plesne improvizacije razvija se dječja kreativnost, kroz zajedničke koreografije djeca se socijaliziraju i upućuju jedna na druge. Uoči Božića djeca prezentiraju svoj rad putem oglednog sata, obilježavamo maškare, dan mama - vježbajući zajedno s mamama, te završavamo školsku godinu plesnom predstavom.

Tjedan novih mogućnosti 2020.

OBJAVLJENO: 31.07.2020 00:02

Najvljujemo „Tjedan novih mogućnosti“ od 31.8. do 4.9 2020. u Centru za kulturu i obrazovanje Susedgrad, Argentinska 5, Zagreb posjete, čuju, vide, pitaju i isprobaju, kazališne, rekreativno-plesne, likovne i znanstvene radionice i tečajeve i upoznaju njihove voditelje. Uz tradicionalne i etablirane radionice imamo i neka zanimljiva i privlačna osvježenja. Ulaz je slobodan! Dobro nam došli! Ovisno o epidemiološkim mjerama u skladu s odredbama Gradskog ureda za kulturu i Stožera civilne zaštite RH moguće su izmjene termina.

Online likovna radionica „MALI BALONI“

OBJAVLJENO: 29.07.2020 10:32

Ciklus s online likovnim radionicama! Nastavljamo ljetnu avanturu s „Malim balonima“. Sljedeći upute priložene uz radionicu možete napraviti vlastita, mala, umjetnička djela s vodenim bojama pa čak isti rad koristiti kao inspiraciju za izradu čestitki ili slika za ukrašavanje dječjih soba. Mašti nema granica te Vas ohrabrujemo da kreirate više raznobojnih radova koji će Vam razvedriti prostor. Prijašnje dvije radionice možete pogledati u našoj Video galeriji: Ribice i Lampioni. Pratite nas na našim stranicama: www.czkio-susedgrad.hr, facebook stranici: Centar_Za_Kulturu _I_Obrazovanje_Susedgrad i novom Instagram profilu: @czkio.susedgrad jer spremamo nove virtualne sadržaje.

Online likovna radionica "LAMPIONI"

OBJAVLJENO: 04.06.2020 12:46

Nastavljano ciklus s online likovnim radionicama uz ljetnu avanturu s radionicom „Lampioni“ koju možete pogledati u prilogu. Sljedeći upute napravite vlastite likovne kreacije od raznobojnog papira. Ako želite donesite nam svoje lampione (radnim danom od 9,00 do 17,00 sati, Argentinska 5) koje će osvijetliti gajničko ljeto tijekom trajanja Susedgradske ljetne promenade koja započinje 15. lipnja. Nastavite nas pratiti na našim stranicama: www.czkio-susedgrad.hr i facebook stranici: Centar_Za_Kulturu _I_Obrazovanje_Susedgrad jer spremamo nove virtualne sadržaje.