Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Tjedan novih mogućnosti 2020.

Newsletter prijava


Klikom na kućicu potvrđujete da dozvoljavate "Centru za Kulturu i Obrazovanje Susedgrad" da koristi vaš email u svrhu slanja promotivnih i drugih obavijesti (pozivi na koncerte, izložbe, predstave i druge aktivnosti) vezanih uz rad centra putem newslettera. Vaš email biti će korišten u web aplikaciji koja je u vlasništvu treće strane, vaša email adresa osim u tu svrhu nigdje drugdje neće biti korištena. Vašu dozvolu možete povući u bilo koje vrijeme, više informacija dobiti će te u svakom budućem newsletter-u koji će biti poslan od strane centra.

Upišite broj sa slike:

Najvljujemo „Tjedan novih mogućnosti“ od 31.8. do 4.9 2020. u Centru za kulturu i obrazovanje Susedgrad, Argentinska 5, Zagreb posjete, čuju, vide, pitaju i isprobaju, kazališne, rekreativno-plesne, likovne i znanstvene radionice i tečajeve i upoznaju njihove voditelje. Uz tradicionalne i etablirane radionice imamo i neka zanimljiva i privlačna osvježenja. Ulaz je slobodan! Dobro nam došli! Ovisno o epidemiološkim mjerama u skladu s odredbama Gradskog ureda za kulturu i Stožera civilne zaštite RH moguće su izmjene termina.

 

CENTAR ZA KULTURU I OBRAZOVANJE SUSEDGRAD
Argentinska 5 (Gajnice), Zagreb

Upisi za sezonu 2019./2020. su od 9. do 11. rujna 2019. od 15,00 do 19,00 sati.

 

MAME I BEBE

- Mame i bebe


DJECA I MLADI

- Tečaj klasičnog baleta za djecu
- Tečaj ritmike i plesa
- Glazbeno scenska radionica "Latice" i dječji zbor
- Suvremeni ples
Jazz dance
Kazališna radionica "Idemo se igrati"
Likovni atelier” - likovna radionica za djecu
Fotografska radionica za mlade
Ilustracija, autorska slikovnica i strip
SuperArt – kreativne radionice za djecu

Super JA – edukativne i zabavna radionica razvijanja mentalne snage
Budi Cool radionica za otklanjanje stresa, smirivanje, nošenje s teškim emocijama, kontroliranje impulsa, lakše koncentriranje i fokusiranja te njegovanje empatije, ljubaznosti i pozitivnosti.
Win-Win komunikacijske radionice asertivnog izražavanja ljutnje

 

ODRASLI

Tečaj klasičnog baleta za odrasle
"Pišem ti kratku priču" radionica kreativnog pisanja, Udruga Nova stranica Zagreb


TREĆA ŽIVOTNA DOB

Rekreacija 50 +

 

MAME I BEBE

MAME I BEBE

• Dob: od 2 do 3 godine
• Trajanje: 2x tjedno po 45 min. (utorak i četvrtak - od 16,00 do 16,45 sati)
• Voditeljica: Sanja Jurić, samostalna umjetnica, odgojiteljica

Vježbanje za mamu i bebe namijenjeno je djeci od 2 do 3 godine i njihovim mamama.
Svrha programa je uspostaviti tjelesni i emocionalni kontakt sa djetetom kroz kompleks vježbi primjerenim i roditelju i djetetu. Cilj programa je razvijati psihomotoričke aspekte kod djeteta te podići mišićni tonus kod majke. Postići osjećaj zadovoljstva te svjesnosti o nužnosti ovakvog oblika druženja i komunikacije između djeteta i majke. Vježbanje će se odvijati uz prilagođenu glazbu.

 

DJECA I MLADI


TEČAJ KLASIČNOG BALETA ZA DJECU

• Dob: od 7 do 12 godin
• Trajanje: 2x tjedno po 45 min. (ponedjeljak i srijeda od 18,30 do 19,15 sati)
• Voditelj: Andrej Barbanov, baletni umjetnik Zagrebačkog HNK, pedagog i koreograf

Ples pripada svima, samo nije svima jednako dostupan. Ovim tečajem želja je to promijeniti.
Cilj tečaja je približiti baletnu umjetnost, potaknuti rad na sebi, otkrivanju vlastite kreativnosti, a kod djece dodatno potaknuti i želju za odlaskom u kazalište. Kod polaznika velika pozornost pridaje se razvitku osjećaja ritma u koordinaciji s plesnim koracima, pravilnu postavu tijela (držanje, razvijanje fleksibilnosti i pravilno disanje), priprema mlađih generacija za baletni teatar i plesnu umjetnost kroz rad na produkcijama koje bi se kao takve pokazale kao završni rad.


 

TEČAJ RITMIKE I PLESA

• Dob: od 4 do 7; od 8 do 12; od 13 do 16 godina
• Trajanje: 2x tjedno po 45 min. (utorak i četvrtak - mlađa grupa od 17,30 do 18,15 sati; srednja grupa od 18,15 do 19,00 sati; starija skupina od 19,00 do 19,45 sati)
• Voditeljica: Sanja Jurić, samostalna umjetnica, odgojiteljica


Svaka djevojčica sanja da će biti balerina kad odraste. Mnoge neće ostvariti taj san, ali mogu zaplesati kao balerine na satovima ritmike i plesa. Putem tehničkih vježbi razvijati će svoje tijelo, lijepo držanje i pravilan stav, kroz plesne improvizacije razvija se dječja kreativnost, kroz zajedničke koreografije djeca se socijaliziraju i upućuju jedna na druge. Uoči Božića djeca prezentiraju svoj rad putem oglednog sata, obilježavamo maškare, dan mama - vježbajući zajedno s mamama, te završavamo školsku godinu plesnom predstavom.


 

GLAZBENO SCENSKA RADIONICA "LATICE" I DJEČJI ZBOR

• Dob: od 3 do 6; od 7 do 10 godina
• Trajanje: 2x tjedno po 45 min. (utorak i četvrtak - mlađa grupa od 17,15 do 18,10 sati; starija skupina od 18,10 do 18,45 sati)
• Voditeljica: Marija Senka Frljak, glazbeni pedagog i zborovođa

U programu glazbeno-scenske radionice “Latice“ djeca se upoznaju sa svim elementima glazbe, vokalnog izričaja i scenskog pokreta, a kroz igru i zabavu djeca savladavaju vokalnu tehniku, uče nove dječje pjesmice, igre, stječu samopouzdanje kroz scenski pokret. Osim brojnih nastupa, djeca posjećuju i tonski studio i snimaju pjesmu koja se zatim u obliku spota uvrštava na dječju top listu.
Naš moto je : Igraj se, pjevaj i pritom uči; Neka se i mašta malo pomuči; Smišljati možeš sve što ti drago; Prijateljstvo ovdje pravo je blago.


SUVREMENI PLES

• Dob: od 9 do 11 godina
• Trajanje: 2x tjedno po 45 min. (utorak i četvrtak - od 19,00 do 19,45 sati)
• Voditeljica: Sanja Kocon Vranješ, samostalni umjetnik, profesionalni plesač suvremenog plesa

Suvremeni ples otvara vidike, razvija kreativnost i povećava tjelesne mogućnosti.
Cilj programa je sve aktivnosti djece organizirati tako da budu zadovoljstvo i radost, da potiču, razvijaju i njeguju potrebu za suradnjom s voditeljem i vršnjacima, da pridonose razvoju samostalnosti i samopouzdanja, te timskom radu i uzajamnom pomaganju.
Program rada utječe na usavršavanje motoričkih dostignuća i znanja, na razvoj osnovnih psihomotornih sposobnosti, stvaranje motiva i razvijanje navike za vježbanjem u skupinama, kao i samostalnosti u radu. Ples je snažan alat za spoznavanje i ispoljavanje emocija što pozitivno utječe na svaku dobnu skupinu, te je univerzalan jezik koji razumije cijelo čovječanstvo.

 

JAZZ DANCE

• Dob: od 12 do 15 godina
• Trajanje: 2x tjedno po 45 min. (utorak i četvrtak - od 19,45 do 20,30 sati)
• Voditeljica: Sanja Kocon Vranješ, samostalni umjetnik, profesionalni plesač suvremenog plesa

Jazz dance je energična plesna forma koja prije svega potiče individualnost i originalnost plesača. Karakteriziraju ga jedinstvenost pokreta, izolacije i kontrakcije tijela, skokovi i brzi okreti.Cilj ovog programa je da djeca i mladi prepoznaju i usvoje osnovne elemente jazz dance-a i plesnih vještina, da mogu memorirati i ponoviti plesne fraze, prepoznati plesni vokabular te prezentirati usvojenu plesnu sekvencu pred drugima. Također cilj ovog programa je i osvještavanje i poticanje samopouzdanje kod djece i mladih u njihovom odnosu prema vlastitom tijelu. Iako su usvajanje tehnika, treniranje i usavršavanje temeljni uvjeti za bavljenje plesom cilj programa je i da djeca i mladi prepoznaju ples kao izvedbenu umjetnost kojom se komuniciraju emocije i misli.

 

KAZALIŠNA RADIONICA "IDEMO SE IGRATI"

• Dob: od 7 do 14 godina
• Trajanje: 1x tjedno po 90 min. (subota od 9,00 do 10,30 sati)
• Voditeljica: Lara Janjić, dramski pedagog

Kada nam školske torbe postanu preteške i treba nam mali odmor od zadaće i učenja, svakome dobro dođe subotnje dramsko druženje uz igre, glumu i uvijek dinamičnu atmosferu. Naš dramski rad s djecom obuhvaća pregršt vježbi i tehnika kojima se pripremamo za samouvjeren i kreativan nastup na kazališnoj (i životnoj) pozornici. Kako bismo omogućili djeci da se razvijaju u umjetničkim i kreativnim područjima, koristimo individualizirani pristup, ali ga također usklađujemo s grupnom dinamikom što je jedan od najvažnijih elemenata dramskog rada. Polaznici dramske radionice imaju priliku na zanimljiv i pristupačan način naučiti kako se boriti protiv treme, straha od javnog nastupa te kako uobličiti ideje u pokret, govor i izvedbu. Bilo da ulazimo u ljudske, životinjske ili apstraktne uloge, uvijek se nastojimo dobro zabaviti i osmisliti završnu predstavu koja će biti skrojena po mjeri i željama svih polaznika!


LIKOVNI ATELIER – likovna radionica za djecu

• Dob: od 5 do 15 godina
• Trajanje: 1x tjedno po 90 min. (utorak od 18,00 do 19,30 sati)
• Voditelji: Vedran Markulin, slikarski i grafički dizajner, diplomirani odgojitelj i učitelj; Ivana Mikulić, akademska slikarica, profesor likovne kulture


Likovne radionice osmišljene su za djecu predškolskog i školskog uzrasta kao kontinuirani, strukturirani tematski susreti bazirani na likovnim medijima (likovnoj umjetnosti) i vizualnom jeziku s ciljem savladavanja znanja, vještina i spoznaja te razvijanja likovnih potencijala. Teme će se odabrati putem unaprijed utvrđenih postupaka odabira motiva i ideja, primjenom odgovarajućih likovnih tehnika (crtačke, slikarske, grafičke, kiparske), načina rada, te uporabom odgovarajućih sredstava i pomagala, a svakako i interesom polaznika.


FOTOGRAFSKA RADIONICA ZA MLADE

• Dob: od 15 do 30 godina

• Trajanje: 1x tjedno po 90 min. (subota od 10,30 do 12,00 sati)
• Voditeljica: Luna Marinković, fotograf

Fotografske radionice osmišljene su polaznike kao kontinuirani, strukturirani tematski susreti bazirani na mediju fotografije s ciljem savladavanja znanja, vještina i spoznaja te razvijanja potencijala. Radionice daju polaznicima osnovna teorijska znanja i njihovu praktičnu primjenu u području digitalne fotografije.

 

ILUSTRACIJA, AUTORSKA SLIKOVNICA I STRIP

• Dob: od 6 do 14 godina
• Trajanje: 1x tjedno po 90 min. (četvrtak od 18,00 do 19,30 sati)
• Voditeljica: Sanja Pribić, ilustratorica i dječji pisac

Budući da je nedavno usvojena Strategija za poticanje čitanja kod djece, upućivanje na knjigu i strip, Centar za kulturu i obrazovanje Susedgrad predstavlja radionicu „Ilustracija, autorska slikovnica i strip” pod vodstvom, nagrađivane, ilustratorice i dječje spisateljice Sanje Pribić.
Na radionici polaznici će razgovarati o knjigama, slikovnicama, stripu, njihovom nastanku, od priče, preko ilustracija do tiska. Usvajanje pojmova vezanih uz rad na stripu, ilustracijama i zaključno, autorskoj slikovnici.
Djeca knjigu (strip ne u toj mjeri) često doživljavaju kao objekt, nešto „otuđeno“ što im prezentiraju nastavnici i roditelji. Kada se okušaju u autorstvu, prolazeći puni kreativni proces, nestaje distanca i djetetu-autoru knjiga postaje bliska. Iskustvo stvaranja svojih, autorskih knjižica i stripova, koji mogu poslužiti i kao poklon prijateljima, još je jedan od načina na koji knjiga može biti prisutna u životu djece/učenika.


SUPERART” – kreativne radionice za djecu

• Dob: od 5 do 10 godina
• Trajanje: 1x tjedno po 60 min. (subota od 9,30 do 10,30 sati)
• Voditelji: Ivana Mikulić, akademska slikarica, profesor likovne kulture; Petra Kovačević, akademska restauratorica i konzervatorica 


Stvaraj, oblikuj, slikaj, crtaj, pleši i igraj se. Budi Superart subotom od 9,30 do 10,30 sati!
Bez upisnine i mjesečne članarine, jednostavno dođi, za 30,00kn dobiti ćeš 60 kreativnih minuta-

 


SUPER JA – edukativne i zabavna radionica razvijanja mentalne snage

• Dob: od 7 do 12 godina
• Trajanje: 1x tjedno po 60 min.
• Voditeljica: Mirela Korlat Anić, odgojitelj, NLP praktičar

Radionica učenja asertivnosti – vještine koja nam omogućuje da se izborimo za sebe, osiguravajući da se naše mišljenje i osjećaji uzmu u obzir, a pri tom se ne narušavaju prava drugih. Svojim programom pomaže djeci izgraditi samopouzdanje, potaknuti i povećati svijest o njima samima, razviti i prakticirati vještine asertivnosti, učiti ih odgovornosti za vlastito ponašanje i vlastite osjećaje.
Kroz odabrane aktivnosti, priče, diskusije, igre preuzimanja uloga djeca uče odabirati ispravno, upoznati bolje sebe, ovladati snažnim emocijama, oduprijeti se pritisku vršnjaka i formirati pozitivnije odnose sa osobama u svojoj okolini.

 

BUDI COOL

• Dob: od 7 do 12 godina
• Trajanje: 1x tjedno po 60 min.
• Voditeljica: Mirela Korlat Anić, odgojitelj, NLP praktičar

Radionica kroz koju djeca vježbaju trajne vještine za otklanjanje stresa i smirivanje, nošenje s teškim emocijama, kontroliranje impulsa, lakše koncentriranje i fokusiranje na ono što je važno, i njegovanje empatije, ljubaznosti i pozitivnosti.
Budi cool radionica je mentalni trening mindfulness vježbi za sklad i smirenost uma i tijela. Satovi koncipirani tako da djeca kroz vježbe i igru nauče kako se nositi sa emocijama, povećati usredotočenost i svjesnost kroz vježbe fokusiranja na svoja osjetila, kako se umiriti i usmjeriti na sadašnji trenutak vježbama disanja, progresivnom mišićnom relaksacijom i vođenom fantazijom, uskladiti um i tijelo jednostavnim vježbama primjerenim njihovom uzrastu te putem pozitivnih afirmacija usvojiti i zadržati vedar, čvrst i pozitivan stav o sebi i svojim sposobnostima.


WIN WIN

• Dob: od 7 do 12 godina
• Trajanje: 1x tjedno po 60 min.
• Voditeljica: Mirela Korlat Anić, odgojitelj, NLP praktičar

Djeca često dobivaju nenamjerno destruktivnu poruku od odraslih da je ljutnja „loša“ i nepoželjna emocija i da je treba zatomiti. Od vremena kada su sasvim mali i ljutnju ispoljavaju vrlo burno i glasno često do buntovnih tinejdžerskih dana – nađu se u neprilikama zbog svog ponašanja.
Umjesto neučinkovitog zatomljivanja ljutnje na WIN-WIN radionici djeca će kroz igru, rasprave, aktivnosti koje izgrađuju vještinu komuniciranja naučiti kako se ljutiti, kako identificirati okidače svoje ljutnje, kako prihvatiti ljutnju kao normalan i prirodan osjećaj i izraziti ju na asertivan (ne povredljiv) način. Dok je ljutnja osnovna ljudska emocija koju univerzalno doživljavamo u svi razdobljima života, u svim rasama i kulturama, vještina asertivnog izražavanja ljutnje je nešto što ne dolazi prirodno većini nas.


 

ODRASLI


TEČAJ KLASIČNOG BALETA ZA ODRASLE

• Dob: 30+
• Trajanje: 2x tjedno po 60 min. (ponedjeljak i srijeda od 19,30 do 20,30 sati)
• Voditelj: Andrej Barbanov, baletni umjetnik, pedagog i koreograf


Cilj tečaja je približiti baletnu umjetnost, potaknuti rad na sebi, otkrivanju vlastite kreativnosti. Kod polaznika velika pozornost pridaje se relaksirajućim vježbama uz zvuk klasične glazbe, razvitku osjećaja ritma u koordinaciji s plesnim koracima, pravilnu postavu tijela, popravljanje posture leđa, razvijanje izdržljivosti te uživanje u plesnom pokretu.


TREĆA ŽIVOTNA DOB


REKREACIJA 50 +

• Dob: 50+
• Trajanje: 2x tjedno po 60 min. (ponedjeljak i srijeda - (ponedjeljak i srijeda:
I. grupa od 9,30 do 10,30 sati; II. grupa od 10,30 do 11,30 sati)
• Voditeljica: Sanja Kocon Vranješ, samostalni umjetnik, profesionalni plesač suvremenog plesa

U svrhu unaprjeđenja kvalitete života osoba u „najboljim godinama“, cilj nam je održati gipkost tijela i mobilnost zglobova, te poboljšati koordinaciju i fleksibilnost.
Sat se sastoji od vježbi zagrijavanja tijela, počevši od pravilnog disanja i držanja, kratkih plesnih sekvenci, vježbi koordinacije, ravnoteže, vježbi snage, a završava istezanjem i relaksacijom.
Razveselimo tijelo i dušu tjelovježbom i druženjem. Čekamo vas!


 

* ZA SVE RADIONICE: ovisno o broju upisanih te epidemiološkim mjerama u skladu s odredbama Gradskog ureda za kulturu i Stožera civilne zaštite RH moguće su izmjene termina.

Za dodatne informacije o radionicama i tečajevima obratite se na kontakt:

• tel.: 01/ 345 27 22 • e-mail: info@czkio-susedgrad.hr

ONLINE LIKOVNA RADIONICA „SNJEŠKO“

OBJAVLJENO: 15.01.2021 12:35

Draga djeco, zimski su praznici a nema snijega! Rado bi napravili snjegovića? Budite kreativni, upotrijebite maštu, crtajte, slikajte, kolažirajte ili oblikujte snjegovića. Fotografirajte izrađene snjegoviće i pošaljite ih do 2.2.2021. godine i uključite se u online izložbu „SNJEŠKO“! U prilogu imate primjer likovnog rada koji možete iskoristiti za inspiraciju. Fotografske uratke pošaljite na mail adresu: petra@czkio-susedgrad.hr ili ivana@czkio-susedgrad.hr koji će biti objavljeni u našoj online galeriji na Facebook i web stranici Centra za kulturu i obrazovanje Susedgrad.

OSVRT NA RADIONICU „BOŽIĆNA MAŠTALICA“

OBJAVLJENO: 05.11.2020 14:56

U našem Centru 19.11.2020. godine održala se „Božićna maštalica“. Kao da nije bio kišni dan! Došla su nam djeca s velikim osmijehom iz Kuće sv. Terezije od Malog Isusa. Za njih smo pripremili pregršt iznenađenja! Kroz radosno druženje na likovnoj radionici, kreirali su ukrase te potom ukrašavali drvce, a sve to u društvu njihovih mentorica i voditeljice, akademske slikarice Ivane Mikulić. Na kraju radionice podijeljena su priznanja i slatki pokloni. Zahvaljujemo svima koji su sudjelovali i stvorili „Božićnu maštalicu” jer djeca su uživala s upitom ponovnog sudjelovanja.

KAKO PLASTIKA ZAVRŠI U MENI?!

OBJAVLJENO: 13.10.2020 15:29

Na radionici ćemo obraditi put plastike – od resursa za proizvodnju do korištenja (najčešće jednokratnog) pa sve do dobrih i loših načina gospodarenja otpadnom plastikom i posljedičnog ulaska (mikro)plastike u hranidbenu mrežu i nas same! U tome će nam pomoći primjeri hranidbenih mreža koje ćemo sami isplesti te nekoliko zadataka vezanih za gospodarenje otpadom. Kakva nas budućnost očekuje? Što je sa svijetom? Radionicu vode stručni voditelji Bioteke - udruge za promicanje biologije i srodnih znanosti. Ukoliko želite sudjelovati na radionici povratno nam se javite, kako bi Vam osigurali mjesto, na broj telefona: 01 345 27 22 ili e-mail: info@czkio-susedgrad.hr Maksimalan broj polaznika radionice je 10. Radionice su besplatne! Molimo Vas da se prilikom programa pridržavate epidemioloških mjera zaštite od COVID-19, u skladu s Odlikom Stožera civilne zaštite Grada Zagreba. Vaš Centar za kulturu i obrazovanje Susedgrad