Virtualna izložba Ane Horvat i Alane Kajfež "Poetika raslojavanja"

Newsletter prijava


Klikom na kućicu potvrđujete da dozvoljavate "Centru za Kulturu i Obrazovanje Susedgrad" da koristi vaš email u svrhu slanja promotivnih i drugih obavijesti (pozivi na koncerte, izložbe, predstave i druge aktivnosti) vezanih uz rad centra putem newslettera. Vaš email biti će korišten u web aplikaciji koja je u vlasništvu treće strane, vaša email adresa osim u tu svrhu nigdje drugdje neće biti korištena. Vašu dozvolu možete povući u bilo koje vrijeme, više informacija dobiti će te u svakom budućem newsletter-u koji će biti poslan od strane centra.

Upišite broj sa slike:

Ana Horvat i Alana Kajfež dvije su umjetnice koje jasno artikuliranim umjetničkim izrazom nadilaze tradicionalno poimanje kiparstva te suvremenim promišljanjem stvaraju nešto novo i drugačije. Obje istražuju i iskušavaju različite kiparske discipline, tehnike i materijale. Njihove samostalne izložbe tijekom 2017./ 2018. godine u Galeriji „Idealni grad“ privukle su veliki broj posjetitelja. Zajedničkom virtualnom izložbom „Poetika raslojavanja“ dvije se istaknute umjetnice mlađe generacije predstavljaju s deset radova.

Ana Horvat i Alana Kajfež "Poetika raslojavanja"

 

ANA HORVAT

Ana Horvat rođena je 1989. godine u Zagrebu. Školu primijenjene umjetnosti i dizajna završava 2008. na Odsjeku za kiparski dizajn. Iste godine upisuje Konzervaciju i restauraciju umjetnina, smjer kiparstvo, na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, gdje 2015. godine stječe titulu magistre. Nastavlja školovanje u klasi prof. Mataušića na Odsjeku za malu plastiku i medaljarstvo te 2017. godine postaje magistra kiparstva. Od 2004. godine sudjelovala je na 20 skupnih izložbi, nekoliko likovnih radionica i kolonija. Osvojila je II. generacijsku nagradu na Natjecanju likovnih škola 2008. godine. Sudjeluje na kiparskoj koloniji u Posedarju kao autor IX. Postaje križnog puta postavljenog iznad grada. Tijekom 2015./2016. godine stažira kod Klesar-restauratora i opredjeljuje se za restauriranje i konzerviranje arhitektonske plastike. Restaurira štukature na šest zgrada pod kulturnom zaštitom te izvodi konzervatorsko-restauratorske radove na skulptorskom opusu Antuna Augustinčića u Klanjcu. U sklopu projekta Urbani vrtovi 2016. godine, slika u Samoboru, Velikoj Gorici i Stenjevcu. Autorica je murala u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Naftalan u Ivanić Gradu.

 

ALANA KAJFEŽ

Alana Kajfež rođena je 21. veljače 1990. godine u Zagrebu. Nakon osnovne škole upisuje Školu primijenjenih umjetnosti u Zagrebu. Maturira 2008. godine kao kiparski dizajner. Iste godine upisuje Akademiju likovnih umjetnosti (ALU) u Zagrebu, gdje na trećoj godini dolazi u klasu prof. Stjepana Gračana na kiparskom odsjeku. Diplomira 2014. godine u klasi prof. Peruška Bogdanića na kiparskom odsjeku. Izlaže na više samostalnih i skupnih izložbi (Rovinj, Zagreb, Vinkovci, Lovinac) te je autorica javnih spomenika „San Koralja“ (Vrsar), „Jack White“ (Zagreb), „Medvjeđi ples“ (Lovinac). Sudjeluje na više kiparskih i slikarskih radionica (Vrsar, Vinkovci, Našice, Lovinac, Rab, Zadar) te uređenju urbanih vrtova (Zagreb, Samobor, Velika Gorica). Radovi joj se nalaze u privatnim i javnim kolekcijama (Zagreb, Našice, Zadar, Palmižana, Rab, Lovinac).

IZLOŽBA “KOLEKCIJE 9 x 4” FOTOKLUBA ZAGREB

OBJAVLJENO: 04.10.2020 16:03

Na radost svih sudionika, ljubitelja fotografije i budućih posjetitelja Galerije pozivamo Vas da posjetite izložbu od 14.10. do 2.11.2020.! Višegodišnja tradicija (125 godina) djelovanja istaknutog Fotokluba Zagreb narušena je zbog razornog potresa u kojemu su oštećene prostorije kluba, a momentalno su u fazi obnove. Unatoč nesretnim okolnostima izlagačka aktivnost nije prestala, a Centar za kulturu i obrazovanje Susedgrad, rado je prihvatio suradnju ugostivši respektabilni Fotoklub Zagreb s žiriranom izložbom fotografija devet autora pod nazivom „Kolekcije 9 x 4“. Selektorica izložbe: Vlasta Štalekar. Autori: Mary Crnković Pilaš, Željko Jovanović, Zoran Kolarić, Nenad Martić, Vjeran Petrović, Vlasta Štalekar, Dražen Tirić, Aleš Tomše i Sandra Truntić.

Mirela Brescher „U tišini“

OBJAVLJENO: 18.09.2020 13:33

Čast nam je pozvati Vas na izložbu: Mirela Brescher „U tišini“ u Galeriji „Idealni grad“ Centra za kulturu i obrazovanje Susedgrad, Argentinska 5 (Gajnice). Izložbu možete razgledati od petka 25. rujna do 12. listopada 2020. godine, radnim danom galerije od 10,00 do 18,00 sati. Ulaz je slobodan!

Izložba: "Susedgradski talenti"

OBJAVLJENO: 28.08.2020 15:06

Čast nam je pozvati Vas na izložbu: „SUSEDGRADSKI TALENTI” u Galeriji „Idealni grad“ Centra za kulturu i obrazovanje Susedgrad, Argentinska 5 (Gajnice). Izložbu možete pogledati od 28.8 do 15.9.2020. godine radnim danom galerije od 10,00 do 18,00 sati. Ulaz je slobodan!