3. koncert Koncertne sezone u Susedgradu

Newsletter prijava


Klikom na kućicu potvrđujete da dozvoljavate "Centru za Kulturu i Obrazovanje Susedgrad" da koristi vaš email u svrhu slanja promotivnih i drugih obavijesti (pozivi na koncerte, izložbe, predstave i druge aktivnosti) vezanih uz rad centra putem newslettera. Vaš email biti će korišten u web aplikaciji koja je u vlasništvu treće strane, vaša email adresa osim u tu svrhu nigdje drugdje neće biti korištena. Vašu dozvolu možete povući u bilo koje vrijeme, više informacija dobiti će te u svakom budućem newsletter-u koji će biti poslan od strane centra.

Upišite broj sa slike:

U srijedu 5.06.2013. u 19,30 sati u velikoj dvorani Centra (Argentinska 5, Gajnice), koncert će održati duo Maja župić, klarinet i Marina Pletikosa, glasovir, Ulaz je slobodan.

Marija Župić osnovno glazbeno obrazovanje iz klarineta započela je u osnovnoj glazbenoj školi " Jakov Gotovac" Sinj. Srednje glazbeno obrazovanje stječe u Dubrovniku u U.Š."Luka Sorkočević"kao glazbenik teoretičar i glazbenik klarinetist,u klasi prof. Pietra Cavaliere.Diplomirala je 2003. sa odličnim uspjehom na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, u klasi prof. J. Tonžetića. Tijekom Međunarodne ljetne akademije Prag -Beč - Budimpešta nagrađena je trogodišnjom stipendijom u klasi uglednog pedagoga A. Prinza. Godine 2003. na međunarodnom natjecanju u sklopu Ljetne akademije osvojila je drugu nagradu za interpretaciju djela Gottfrieda von Einema. Usavršavala se i na Međunarodnoj ljetnoj akademiji Sveučilišta Mozarteum u Salzburgu te na brojnim stručnim seminarima kod uglednih pedagoga kao što su S. Goričar, G.Deply, P. Meyer, K. J. Stevenson, V. Boevkens, L. Urdano, R. Cavallin. Godine 2006. primila je Nagradu Hrvatskog društva skladatelja za najbolje izvedeno djelo hrvatskog skladatelja Marka Ruždjaka" Versus" na 39.Tribini mladih glazbenih umjetnika Darko Lukić. Nastupila je solistički svirajući W.A.Mozartov klarinet koncerta uz pratnju Dubrovačkog simfonijskog orkestra,kao i uz Zagrebačke soliste u interpretaciji skladbe “Glas iz Dubrovnika" M.Miletića.Često nastupa kao članica puhačkog kvinteta,gudačkog kvinteta i glasovirskog tria.Kao klarinetistica surađuje sa mnogim orkestrima grada Zagreba. Uz glasovirsku pratnju A. Feitl održala je brojne koncerte u  zemlji i inozemstvu.Radi u glazbenoj školi "Milka Trnina" Ivanić Grad.

Marina Pletikosa osnovno i srednje glazbeno obrazovanje stječe u Županji i Osijeku kod D. Sekošana. Studij glasovira završila je 1995. u klasi J. Muraija na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Pored studija glasovira dvije godine je studirala čembalo u klasi V. Mažuran te se počela baviti komornom glazbom i korepeticijom. Poslijediplomski studij glasovira završila je 1999. u klasi Z. Bašić. Izvela je brojne solističke recitale u Hrvatskoj i zabilježila brojne nastupe u različitim komornim sastavima. Sudjelovala je na Memorijalu Darko Lukić, Međunarodnoj glazbenoj tribini u Puli, Festivalu E. Satie u Trstu, osvojila drugu nagradu na pijanističkom međunarodnom natjecanju u Rimu 1996., te drugu nagradu na Natjecanju Radio podij u suradnji s klarinetistom Brunom Phillippom 2000. godine. Sudjelovala je na seminarima EPTA-e u Dubrovniku u klasama S. Bende, W. Groppenbergera i P. Donahoea. Suradnica je Ljetne pjevačke škole u Rovinju i na seminarima D. Vejzović, G. Deplusa, D. Seidela, S. Kam, C. Hansell-Bakić i dr. Koncertira diljem Hrvatske u suradnji sa istaknutim hrvatskim umjetnicima. Umjetnički je suradnik na Muzičkoj akademiji u Zagrebu i suosnivačica komornog dua Pfagottiano s fagotistom Žarkom Perišićem. U pripremi je izdanje njihova prvog nosača zvuka.

SUSEDGRADSKA KONCERTNA SEZONA

OBJAVLJENO: 15.05.2019 15:00

Poštovani, u sklopu ciklusa „Uz novi klavir“ zadovoljstvo nam je pozvati Vas na koncert etabliranog pijanista LOVRE POGORELIĆA. Vrhunski glazbeni doživljaj, „Večer Skrjabina“ održati će se u srijedu, 5. lipnja 2019. u 20 sati , u Centru za kulturu i obrazovanje Susedgrad, Argentinska 5, Gajnice. Ulaznice po cijeni od 40 kuna mogu se kupiti u Centru, svakim radnim danom od 9,00 do 19,00 sati. Dobro nam došli!

SO DO u Susedgradu

OBJAVLJENO: 01.04.2019 14:28

Simfonijski orkestar mladih SO DO centar Zagreb - El Sistema Hrvatska poziva Vas na prezentaciju rada udruge i koncert SIMFONIJA U CENTRU 6. travnja 2019. u 18,30 sati u Centru za kulturu i obrazovanje Susedgrad, Argentinska 5 (Gajnice), Zagreb. Dirigent: Ante Sladoljev; voditelj programa: Ricardo Luque. Ulaz je slobodan!!! Radujemo se Vašem dolasku!

RENATA SABLJAK – Podsjetnik na još jedan izvrstan koncert u Susedgradu

OBJAVLJENO: 27.03.2019 17:23

Jedna od najboljih hrvatskih glazbenica i glumica, članica kazališta Komedija, Renata Sabljak održat će solistički koncert u velikoj dvorani Centra za kulturu i obrazovanje Susedgrad, Argentinska 5, u četvrtak 4.4.2019. s početkom u 19,30 sati. Repertoar koncerta činit će popularne melodije (uspješnice svjetskih i domaćih izvođača: Whitney Houston, Amy Winehouse, Nina Simone, Lara Fabiane, Giorgia, ABBA, Gaby Novak, Tereza Kesovija, Gibboni i drugi.) Inspirativni nastup vrhunske glazbenice uz klavirsku pratnju iskusnog Berislava Antice, nikoga u publici neće ostaviti ravnodušnim. Time će se Renata Sabljak pridužiti nizu renomiranih i vrhunskih izvođača( Đani Stipanićev, Matija Dedić, Mirko Švenda Žiga, Zrinka Posavec i drugi) koji su sa uspjehom nastupili na pozornici Centra, te smo sigurni da će svojim nastupom polučiti jednaki uspijeh i zadovoljstvo publike. Pridružite nam se i dobro nam došli!