3. koncert Koncertne sezone u Susedgradu

Newsletter prijava


Klikom na kućicu potvrđujete da dozvoljavate "Centru za Kulturu i Obrazovanje Susedgrad" da koristi vaš email u svrhu slanja promotivnih i drugih obavijesti (pozivi na koncerte, izložbe, predstave i druge aktivnosti) vezanih uz rad centra putem newslettera. Vaš email biti će korišten u web aplikaciji koja je u vlasništvu treće strane, vaša email adresa osim u tu svrhu nigdje drugdje neće biti korištena. Vašu dozvolu možete povući u bilo koje vrijeme, više informacija dobiti će te u svakom budućem newsletter-u koji će biti poslan od strane centra.

Upišite broj sa slike:

U srijedu 5.06.2013. u 19,30 sati u velikoj dvorani Centra (Argentinska 5, Gajnice), koncert će održati duo Maja župić, klarinet i Marina Pletikosa, glasovir, Ulaz je slobodan.

Marija Župić osnovno glazbeno obrazovanje iz klarineta započela je u osnovnoj glazbenoj školi " Jakov Gotovac" Sinj. Srednje glazbeno obrazovanje stječe u Dubrovniku u U.Š."Luka Sorkočević"kao glazbenik teoretičar i glazbenik klarinetist,u klasi prof. Pietra Cavaliere.Diplomirala je 2003. sa odličnim uspjehom na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, u klasi prof. J. Tonžetića. Tijekom Međunarodne ljetne akademije Prag -Beč - Budimpešta nagrađena je trogodišnjom stipendijom u klasi uglednog pedagoga A. Prinza. Godine 2003. na međunarodnom natjecanju u sklopu Ljetne akademije osvojila je drugu nagradu za interpretaciju djela Gottfrieda von Einema. Usavršavala se i na Međunarodnoj ljetnoj akademiji Sveučilišta Mozarteum u Salzburgu te na brojnim stručnim seminarima kod uglednih pedagoga kao što su S. Goričar, G.Deply, P. Meyer, K. J. Stevenson, V. Boevkens, L. Urdano, R. Cavallin. Godine 2006. primila je Nagradu Hrvatskog društva skladatelja za najbolje izvedeno djelo hrvatskog skladatelja Marka Ruždjaka" Versus" na 39.Tribini mladih glazbenih umjetnika Darko Lukić. Nastupila je solistički svirajući W.A.Mozartov klarinet koncerta uz pratnju Dubrovačkog simfonijskog orkestra,kao i uz Zagrebačke soliste u interpretaciji skladbe “Glas iz Dubrovnika" M.Miletića.Često nastupa kao članica puhačkog kvinteta,gudačkog kvinteta i glasovirskog tria.Kao klarinetistica surađuje sa mnogim orkestrima grada Zagreba. Uz glasovirsku pratnju A. Feitl održala je brojne koncerte u  zemlji i inozemstvu.Radi u glazbenoj školi "Milka Trnina" Ivanić Grad.

Marina Pletikosa osnovno i srednje glazbeno obrazovanje stječe u Županji i Osijeku kod D. Sekošana. Studij glasovira završila je 1995. u klasi J. Muraija na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Pored studija glasovira dvije godine je studirala čembalo u klasi V. Mažuran te se počela baviti komornom glazbom i korepeticijom. Poslijediplomski studij glasovira završila je 1999. u klasi Z. Bašić. Izvela je brojne solističke recitale u Hrvatskoj i zabilježila brojne nastupe u različitim komornim sastavima. Sudjelovala je na Memorijalu Darko Lukić, Međunarodnoj glazbenoj tribini u Puli, Festivalu E. Satie u Trstu, osvojila drugu nagradu na pijanističkom međunarodnom natjecanju u Rimu 1996., te drugu nagradu na Natjecanju Radio podij u suradnji s klarinetistom Brunom Phillippom 2000. godine. Sudjelovala je na seminarima EPTA-e u Dubrovniku u klasama S. Bende, W. Groppenbergera i P. Donahoea. Suradnica je Ljetne pjevačke škole u Rovinju i na seminarima D. Vejzović, G. Deplusa, D. Seidela, S. Kam, C. Hansell-Bakić i dr. Koncertira diljem Hrvatske u suradnji sa istaknutim hrvatskim umjetnicima. Umjetnički je suradnik na Muzičkoj akademiji u Zagrebu i suosnivačica komornog dua Pfagottiano s fagotistom Žarkom Perišićem. U pripremi je izdanje njihova prvog nosača zvuka.

Sandra Bagarić - još jedna glazbena poslastica u Susedgradu

OBJAVLJENO: 13.02.2020 10:47

Operna pjevačica, glumica, zvijezda mjuzikla i opereta kazališta Komedija, Sandra Bagarić održat će solistički koncert u dvorani Centra za kulturu i obrazovanje Susedgrad, Argentinska 5, u srijedu 4.3.2020. s početkom u 19,30 sati. Neka vas inspirativan nastup vrhunske glazbene dive uz klavirsku pratnju profesora Darka Domitrovića uvede u glazbenu čaroliju ususret Danu žena. Ulaznice se mogu kupiti u Centru, radnim danom od ponedjeljka do petka od 9,00 do 19,00 sati. Cijena ulaznice: 40,00 kn; Argentinska 5, Gajnice, I. kat; 01/ 345 27 22, info@czkio-susedgrad.hr.

Kako sam upoznala violu, glazbenu Pepeljugu

OBJAVLJENO: 06.11.2019 13:39

U srijedu, 6. studenoga 2019. za učenike Osnovne glazbene škole Ivana Zajca, dvorana Centra za kulturu i obrazovanje Susedgrad bila je mjesto odvijanja jednog od programa iz ciklusa edukativnih glazbenih predavanja „Mladi za mlade“. Gošća predavačica bila je violinistica Hiwote Tadesse sa predavanjem na temu "Kako sam upoznala violu, glazbenu Pepeljugu". U predavanju, učenici su imali priliku saznati o podrijetlu glazbenice, njezinom glazbenom putu: kako se počela baviti glazbom, o ljudima koji su joj pomogli na tom putu, gdje je sve putovala te na kraju učenicima pokazala video gdje danas radi (orkestar). Nakon predavanja uz oduševljenje motivirajućih mladih budućih glazbenika uslijedila su glazbena pitanja.

"KONCERT PRIJATELJSTVA" - KUD Stenjevec i KUD Kustošija

OBJAVLJENO: 14.10.2019 14:01

S velikim veseljem Vas pozivamo na koncert KUD-a Stenjevec i KUD-a Kustošija – "KONCERT PRIJATELJSTVA", u subotu, 9. studenoga 2019. godine s početkom u 17,00 sati u dvorani Centra za kulturu i obrazovanje Susedgrad (Argentinska 5, Gajnice). Nastupiti će i gosti: KUD Stari grad Lukavec – Lomnica i KUD Mihovil Krušlin – Marija Gorica. Dođite i uživajte u kulturnoj i etno baštini naše domovine uz veselicu iznenađenja povodom Martinja. Ulaz je slobodan. Dobro nam došli!