Newsletter prijava


Klikom na kućicu potvrđujete da dozvoljavate "Centru za Kulturu i Obrazovanje Susedgrad" da koristi vaš email u svrhu slanja promotivnih i drugih obavijesti (pozivi na koncerte, izložbe, predstave i druge aktivnosti) vezanih uz rad centra putem newslettera. Vaš email biti će korišten u web aplikaciji koja je u vlasništvu treće strane, vaša email adresa osim u tu svrhu nigdje drugdje neće biti korištena. Vašu dozvolu možete povući u bilo koje vrijeme, više informacija dobiti će te u svakom budućem newsletter-u koji će biti poslan od strane centra.

Upišite broj sa slike:

Kontinuirane radionice i tečajevi: sezona 2019./2020.

ODGLUMI SVOJE SLOBODNO VRIJEME - kazališna radionica

imageZa sve one kojima treba dobar ispušni ventil i sigurno mjesto za izražavanje pod kazališnim reflektorima, toplo preporučujemo dramska druženja na pozornici Centra za kulturu i obrazovanje Susedgrad! Na našim subotnjim radionicama uvažavamo svačije mišljenje te pronalazimo kreativne načine za izražavanje svojih misli i ideja! S obzirom na to da je radionica prilagođena uzrastu koji se u ovim godinama traži i istražuje, dramski rad svakako može pomoći stjecanju novog samopouzdanja putem raznolikih improvizacijskih vježbi i grupnog osmišljavanja dramskog materijala u kojem će svatko naći nešto za sebe! Ova radionica osmišljena je kao kreativna aktivnost u kojoj ulazimo u različite uloge i tražimo zanimljiva rješenja za situacije u kojima smo se našli kao likovi i kao ljudi. Sva naučena znanja i nove vještine polaznici će uz pomoć voditeljice uobličiti u završnu predstavu te je ponosno predstaviti svojoj publici.

Više


LIKOVNA RADIONICA ZA DJECU PREDŠKOLSKE I ŠKOLSKE DOBI

imageLikovne radionice osmišljene su za djecu predškolskog i školskog uzrasta kao kontinuirani, strukturirani tematski susreti bazirani na likovnim medijima (likovnoj umjetnosti) i vizualnom jeziku s ciljem savladavanja znanja, vještina i spoznaja te razvijanja likovnih potencijala. Teme će se odabrati putem unaprijed utvrđenih postupaka odabira motiva i ideja, primjenom odgovarajućih likovnih tehnika (crtačke, slikarske, grafičke, kiparske), načina rada, te uporabom odgovarajućih sredstava i pomagala, a svakako i interesom polaznika.

Više


MALI PRIRODOSLOVCI

imageRadionica za malene prirodoslovce koji žele saznati više o tajnama prirode koja ih okružuje. Program se odvija u ciklusima, kroz svaki mjesec obrađuje se nova tema iz područja prirodoslovlja i ekologije (neke od tema su: svemir, voda, minerali, tlo, fosili…)

Više


REKREACIJA 50+

imageU svrhu unaprjeđenja kvalitete života osoba u „najboljim godinama“, cilj nam je održati gipkost tijela i mobilnost zglobova, te poboljšati koordinaciju i fleksibilnost. Sat se sastoji od vježbi zagrijavanja tijela, počevši od pravilnog disanja i držanja, kratkih plesnih sekvenci, vježbi koordinacije, ravnoteže, vježbi snage, a završava istezanjem i relaksacijom. Razveselimo tijelo i dušu tjelovježbom i druženjem. Čekamo vas!

Više


LIKOVNA RADIONICA "AKTIVNI KREATIVNI 50+"

imageRadionica se temelji na edukativnim likovnim radionicama gdje građani bez obzira na prethodno stečena znanja na tom području dobivaju nova znanja o raznolikim tehnikama u likovnom i dizajnerskom smislu, gdje svojim aktivnim sudjelovanjem kroz radionice razvijaju svoju likovnu kreativnost, ali i upotpunjuju svoje znanje o umjetnosti i dizajnu koristeći stare i nove materijale i predmete te dobivaju saznanja kako se na zanimljiv i kreativan način može uz malo mašte i volje reinterpretirati stare stvari u nešto inventivno i zanimljivo. Cilj radionica je poticati pozitivne emocije prema umjetnosti i likovnom izražavanju, razvijanje osobnih kompetencija za aktivno djelovanje u zajednici, razvijati ideje i kreativnost kroz likovnost, oblikovanje otpadnih materijala i stvaranje novih predmeta kao i razbijanje stereotipa kako se likovnošću trebaju i mogu baviti samo umjetnici. Radionicom se ukazuje na dobrobit bavljenja kreativnim aktivnostima stoga što likovno izražavanje doprinosi psihofizičkom zdravlju.

Više


ORIGAMI ART - kreativne origami radionice za početnike i napredne

imageOrigami je vještina, tehnika ili umjetnost oblikovanja papira presavijanjem. Iako se umjetnost presavijanja papira samostalno razvila na nekoliko različitih mjesta u svijetu, najviše je integrirana u japansku kulturu. Origami je svoj razvitak i popularizaciju doživio 1930-ih, a najzaslužniji za tu promociju bio je japanski umjetnik Akira Yoshizawa. U zadnjih desetak godina origami se u Centru za kulturu i obrazovanje Susedgrad uspješno uklopio u različite festivale, radionice i dane otvorenih vrata, što je doprinijelo afirmaciji i otkrivanju hrvatskih origami umjetnika. O popularnosti modernog origami arta najbolje govore izložbe poput one u samoborskoj Galeriji Prica, 2015. ili riječkoj Galeriji Kortil, 2016., gdje ih je u 2 do 3 tjedna posjetilo preko 1000 posjetitelja. I vi možete otkriti svoje origami talente. Cilj ove kreativne radionice je popularizacija origamija za odrasle i u smislu umjetničkog izražavanja, ali i kao element team building igara ili igara povjerenja. Osim toga, radni terapeuti otkrili su još 1990-tih da savijanje papira pomaže zaboraviti duševne i fizičke boli, a ujedno je izvanredna mentalna i fizikalna terapija koja omogućava kreativnost te pruža osobito zadovoljstvo. Kako ova aktivnost aktivira obje hemisfere mozga, istovremeno je i odlična mentalna gimnastika. Predznanje o origamiju nije potrebno!

Više


MASTERCLASS /CONTEMPORARY JAZZ CLASS/za napredne i profesionalne plesače

image MASTERCLASS /CONTEMPORARY JAZZ CLASS/ za napredne i profesionalne plesače

Više


CONTEMPORARY JAZZ CLASS

imageContemporary jazz class je integracija nekoliko plesnih stilova- suvremenog plesa, tradicionalnog jazza i baleta. Ovaj plesni stil usredotočen je na razvijanje snažne osnovne tehnike koja omogućava slobodno izražavanje pokreta, te je snažan alat za spoznavanje i izražavanje emocija. Class je namijenjen plesačima s prethodnim iskustvom i osnovnim razumijevanjem tehnika koje su uključene. Kroz razne kombinacije navedenih stilova, slojevitu dinamiku i muzikalnosti uz istodobno poboljšanje kvalitete izvedbe i izdržljivosti plesači će razviti svoje tehničke i izvedbene vještine. Nastavite težiti izvrsnosti u pozitivnoj, opuštenoj i ohrabrujućoj atmosferi. Zabava je zagarantirana!

Više


Zadnja galerija

Noć kazališta 2019. predstava

Zadnji video

Komedija Dimnjačar u CZKIO Susedgrad