Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Tjedan novih mogućnosti 2021.

Newsletter prijava


Klikom na kućicu potvrđujete da dozvoljavate "Centru za Kulturu i Obrazovanje Susedgrad" da koristi vaš email u svrhu slanja promotivnih i drugih obavijesti (pozivi na koncerte, izložbe, predstave i druge aktivnosti) vezanih uz rad centra putem newslettera. Vaš email biti će korišten u web aplikaciji koja je u vlasništvu treće strane, vaša email adresa osim u tu svrhu nigdje drugdje neće biti korištena. Vašu dozvolu možete povući u bilo koje vrijeme, više informacija dobiti će te u svakom budućem newsletter-u koji će biti poslan od strane centra.

Upišite broj sa slike:

Najavljujemo „Tjedan novih mogućnosti 2021.“ od 30.8. do 3.9.2021. u Centru za kulturu i obrazovanje Susedgrad, Argentinska 5, Zagreb. Posjetite, čujte, vidite, pitajte i isprobajte, kazališne, rekreativno-plesne, likovne i znanstvene radionice i tečajeve i upoznajte njihove voditelje. Uz tradicionalne i etablirane radionice imamo i neka zanimljiva i privlačna osvježenja. Ulaz je slobodan! Dobro nam došli! Ovisno o epidemiološkim mjerama u skladu s odredbama Gradskog ureda za kulturu i Stožera civilne zaštite RH moguće su izmjene termina.

TJEDAN NOVIH MOGUĆNOSTI
30.8. - 3.9.2021.


CENTAR ZA KULTURU I OBRAZOVANJE SUSEDGRAD
Argentinska 5 (Gajnice), Zagreb

Prijave na radionice i tečajeve za sezonu 2021./2022. od 30.8. do 3.9.2021.

 

MAME I DJECA

- Mame i djeca - vježbe za mamu i dijete

DJECA I MLADI

- Mikrofončići & Neda Parmać – glazbena radionica za djecu
- Glazbeno scenska radionica "Latice" i dječji zbor
- Tečaj ritmike i plesa
- Tečaj klasičnog baleta za djecu
- Suvremeni ples
- Jazz dance
- Kazališna radionica "Idemo se igrati"
- “Likovni atelier” - likovna radionica za djecu
- Strip – radionica stripa I ilustracije
- Hokus Pokus – znanstvena zabavljaonica (Znanstveno popularne radionice)

ODRASLI

- Mikrofonke & Neda Parmać – glazbena radionica za odrasle
- Rekreativni balet za odrasle
- CZKIO Book Club


TREĆA ŽIVOTNA DOB

- Rekreacija 50 +


MAME I DJECA

MAME I DJECA – vježbe za mamu i dijete

Vježbanje za mamu i dijete namijenjeno je djeci od 2 do 3 godine i njihovim mamama. Svrha programa je uspostaviti tjelesni i emocionalni kontakt sa djetetom kroz kompleks vježbi primjerenim i roditelju i djetetu. Cilj programa je razvijati psihomotoričke aspekte kod djeteta te podići mišićni tonus kod majke. Postići osjećaj zadovoljstva te svjesnosti o nužnosti ovakvog oblika druženja i komunikacije između djeteta i majke. Vježbanje će se odvijati uz prilagođenu glazbu.

• Dob: od 2 do 3 godina
• Trajanje: 2x tjedno po 45 min. (utorak i četvrtak - od 16,00 do 16,45 sati)
• Voditeljica: Sanja Jurić, samostalna umjetnica, odgojiteljica

 

DJECA I MLADI

MIKROFONČIĆI & NEDA PARMAĆ - glazbena radionica za djecu

Savršen instrument zove se glas! Ako vas zanima istraživanje svoga glasa kroz pjevanje i ako volite pjevati onda je ovo program za vas. Pod voditeljstvom samostalne umjetnice i profesionalne pjevačice Nede Parmać imate priliku istražiti svoje glasovne mogućnosti, naučiti osnovne vokalne tehnike putem tehnika pravilnog disanja i dikcije, naučiti osnove komponiranja stihova i melodije... Naučite pjevati još bolje i upoznajte čudesni svijet vlastitog glasa!

• Dob: od 11 do 17 godina
• Termin: 2x tjedno po 45 min. (ponedjeljak i srijeda od 18,30 do 19,15 sati)
 Voditeljica: Neda Parmać, samostalna umjetnica i profesionalna pjevačica


GLAZBENO SCENSKA RADIONICA "LATICE" I DJEČJI ZBOR

U programu glazbeno-scenske radionice “Latice“ djeca se upoznaju sa svim elementima glazbe, vokalnog izričaja i scenskog pokreta, a kroz igru i zabavu djeca savladavaju vokalnu tehniku, uče nove dječje pjesmice, igre, stječu samopouzdanje kroz scenski pokret. Naš moto je: "Igraj se, pjevaj i pritom uči; Neka se i mašta malo pomuči; Smišljati možeš sve što ti drago; Prijateljstvo ovdje pravo je blago."

• Dob: od 3 do 6; od 7 do 10 godina
• Trajanje: 2x tjedno po 45 min.
utorak i četvrtak
- mlađa grupa od 17,00 do 17,45 sati
- starija grupa od 18,00 do 18,45 sati
• Voditeljica: Marija Senka Frljak, glazbeni pedagog i zborovođa

 

TEČAJ RITMIKE I PLESA

Svaka djevojčica sanja da će biti balerina kad odraste. Mnoge neće ostvariti taj san, ali mogu zaplesati kao balerine na satovima ritmike i plesa. Putem tehničkih vježbi razvijati će svoje tijelo, lijepo držanje i pravilan stav, kroz plesne improvizacije razvija se dječja kreativnost, kroz zajedničke koreografije djeca se socijaliziraju i upućuju jedna na druge. Uoči Božića djeca prezentiraju svoj rad putem oglednog sata, obilježavamo maškare, dan mama - vježbajući zajedno s mamama, te završavamo školsku godinu plesnom predstavom.

• Dob: od 4 do 5; od 6 do 7; od 8 do 12 godina
• Termin: 2x tjedno po 45 min.
utorak i četvrtak:
- mlađa grupa od 17,15 do 18,00 sati;
- srednja grupa od 18,15 do 19,00 sati;
- starija skupina od 19,15 do 20,00 sati)
• Voditeljica: Sanja Jurić, samostalna umjetnica, odgojiteljica


TEČAJ KLASIČNOG BALETA ZA DJECU

Ples pripada svima, samo nije svima jednako dostupan. Ovim tečajem želja je to promijeniti. Cilj tečaja je približiti baletnu umjetnost, potaknuti rad na sebi, otkrivanju vlastite kreativnosti, a kod djece dodatno potaknuti i želju za odlaskom u kazalište. Kod polaznika velika pozornost pridaje se razvitku osjećaja ritma u koordinaciji s plesnim koracima, pravilnu postavu tijela (držanje, razvijanje fleksibilnosti i pravilno disanje), priprema mlađih generacija za baletni teatar i plesnu umjetnost kroz rad na produkcijama koje bi se kao takve pokazale kao završni rad.

• Dob: od 7 do 17 godina
• Termin: 2x tjedno po 45 min. (ponedjeljak i srijeda od 18,30 do 19,15 sati)
• Voditelj: Andrej Barbanov, baletni umjetnik Zagrebačkog HNK, pedagog i koreograf


SUVREMENI PLES

Suvremeni ples otvara vidike, razvija kreativnost i povećava tjelesne mogućnosti. Cilj programa je sve aktivnosti djece organizirati tako da budu zadovoljstvo i radost, da potiču, razvijaju i njeguju potrebu za suradnjom s voditeljem i vršnjacima, da pridonose razvoju samostalnosti i samopouzdanja, te timskom radu i uzajamnom pomaganju. Program rada utječe na usavršavanje motoričkih dostignuća i znanja, na razvoj osnovnih psihomotornih sposobnosti, stvaranje motiva i razvijanje navike za vježbanjem u skupinama, kao i samostalnosti u radu. Ples je snažan alat za spoznavanje i ispoljavanje emocija što pozitivno utječe na svaku dobnu skupinu, te je univerzalan jezik koji razumije cijelo čovječanstvo.

• Dob: od 9 do 11 godina
• Trajanje: 2x tjedno po 45 min. (utorak i četvrtak - od 19,00 do 19,45 sati)
• Voditeljica: Sanja Kocon Vranješ, samostalni umjetnik, profesionalni plesač suvremenog plesa

 

JAZZ DANCE

Jazz dance je energična plesna forma koja prije svega potiče individualnost i originalnost plesača. Karakteriziraju ga jedinstvenost pokreta, izolacije i kontrakcije tijela, skokovi i brzi okreti. Cilj ovog programa je da djeca i mladi prepoznaju i usvoje osnovne elemente jazz dance-a i plesnih vještina, da mogu memorirati i ponoviti plesne fraze, prepoznati plesni vokabular te prezentirati usvojenu plesnu sekvencu pred drugima. Također cilj ovog programa je i osvještavanje i poticanje samopouzdanje kod djece i mladih u njihovom odnosu prema vlastitom tijelu. Iako su usvajanje tehnika, treniranje i usavršavanje temeljni uvjeti za bavljenje plesom cilj programa je i da djeca i mladi prepoznaju ples kao izvedbenu umjetnost kojom se komuniciraju emocije i misli.

• Dob: od 12 do 15 godina
• Trajanje: 2x tjedno po 45 min. (utorak i četvrtak - od 20,00 do 20,45 sati)
• Voditeljica: Sanja Kocon Vranješ, samostalni umjetnik, profesionalni plesač suvremenog plesa

 

KAZALIŠNA RADIONICA "Idemo se igrati"

Kada nam školske torbe postanu preteške i treba nam mali odmor od zadaće i učenja, svakome dobro dođe subotnje dramsko druženje uz igre, glumu i uvijek dinamičnu atmosferu. Naš dramski rad s djecom obuhvaća pregršt vježbi i tehnika kojima se pripremamo za samouvjeren i kreativan nastup na kazališnoj (i životnoj) pozornici. Kako bismo omogućili djeci da se razvijaju u umjetničkim i kreativnim područjima, koristimo individualizirani pristup, ali ga također usklađujemo s grupnom dinamikom što je jedan od najvažnijih elemenata dramskog rada. Polaznici dramske radionice imaju priliku na zanimljiv i pristupačan način naučiti kako se boriti protiv treme, straha od javnog nastupa te kako uobličiti ideje u pokret, govor i izvedbu. Bilo da ulazimo u ljudske, životinjske ili apstraktne uloge, uvijek se nastojimo dobro zabaviti i osmisliti završnu predstavu koja će biti skrojena po mjeri i željama svih polaznika!

• Dob: od 8 do 15 godina
• Trajanje: 1x tjedno po 90 min. (subota od 9,00 do 10,30 sati)
• Voditeljica: Lara Žučko, dramski pedagog

 

LIKOVNI ATELIER - likovne radionice za djecu

Likovne radionice osmišljene su za djecu predškolskog i školskog uzrasta kao kontinuirani, strukturirani tematski susreti bazirani na likovnim medijima (likovnoj umjetnosti) i vizualnom jeziku s ciljem savladavanja znanja, vještina i spoznaja te razvijanja likovnih potencijala. Teme će se odabrati putem unaprijed utvrđenih postupaka odabira motiva i ideja, primjenom odgovarajućih likovnih tehnika (crtačke, slikarske, grafičke, kiparske), načina rada, te uporabom odgovarajućih sredstava i pomagala, a svakako i interesom polaznika. Materijal i pribor osigurava Centar.

• Dob: od 6 do 15 godina
• Trajanje: 1x tjedno po 90 min. (utorak od 18,00 do 19,30 sati)
• Voditelj: Ivana Mikulić, akademska slikarica, profesor likovne kulture


STRIP - radionica stripa i ilustracije za djecu

Budući da je nedavno usvojena Strategija za poticanje čitanja kod djece, upućivanje na knjigu i strip, Centar za kulturu i obrazovanje Susedgrad predstavlja radionicu stripa. Polaznici radionice upoznat će se s procesom stvaranja stripa, od početne ideje, preko kreiranja likova, pisanja scenarija, do konačne realizacije kroz režiranje kadrova i crtanje, a time razvijaju sposobnosti vizualne percepcije, doživljaja, kreativnog mišljenja i analitičkog promatranja te razvijaju kulturu čitanja. Zadaci će biti raznovrsni i prilagođeni početnicima. Svi zadaci će biti bazirani na originalnosti i jednostavnosti te nije potrebno imati nikakve crtačke sposobnosti, osim naravno, želje za crtanjem stripova. Svaka radionica će biti zasebna jedinica prožeta kraćim zadacima.

• Dob: od 9 do 15 godina 
• Termin: 1x tjedno po 90 min (četvrtak od 18,00 do 19,30 sati)
• Voditelj: Vedran Markulin, slikarski i grafički dizajner, diplomirani odgojitelj i učitelj

 

HOKUS POKUS - ZNANSTVENA ZABAVLJAONICA

Cjelogodišnji ciklus znanstvenopopularnih radionica na kojima kroz igru upoznajemo djecu sa svijetom znanosti, potičemo prirođenu dječju znatiželju te razvoj misaonih i motoričkih vještina, kao i kritičnog mišljenja od malih nogu. Svaka radionica kroz svoju priču interdisciplinarno obrađuje po jednu temu. Dotičemo se niza znanosti i područja: od kemije, fizike, biologije, ekologije preko povijesti i zemljopisa do kulture, umjetnosti te građanskog odgoja. Radionice uključuju praktični rad, zadatke i pokuse, vođene diskusije i didaktičke kvizove. Program je dio izvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja.

• Dob: od 6 do 12 godina
• Termin: 1x tjedno po 90 min.; ponedjeljak od 18,00 do 19,30 sati
• Voditelji: članovi Udruge za popularizaciju znanosti Svijet oko nas

 

ODRASLI

MIKROFONKE & NEDA PARMAĆ - glazbena radionica za odrasle

Savršen instrument zove se glas! Ako vas zanima istraživanje svoga glasa kroz pjevanje i ako volite pjevati onda je ovo program za vas. Pod voditeljstvom samostalne umjetnice i profesionalne pjevačice Nede Parmać imate priliku istražiti svoje glasovne mogućnosti, naučiti osnovne vokalne tehnike putem tehnika pravilnog disanja i dikcije, naučiti osnove komponiranja stihova i melodije... Naučite pjevati još bolje i upoznajte čudesni svijet vlastitog glasa!

• Dob: odrasli
• Termin: 2x tjedno po 45 min. (ponedjeljak i srijeda od 18,30 do 19,15 sati)
• Voditeljica: Neda Parmać, samostalna umjetnica i profesionalna pjevačica

 

REKREATIVNI BALET ZA ODRASLE

Cilj tečaja je približiti baletnu umjetnost, potaknuti rad na sebi, otkrivanju vlastite kreativnosti. Kod polaznika velika pozornost pridaje se relaksirajućim vježbama uz zvuk klasične glazbe, razvitku osjećaja ritma u koordinaciji s plesnim koracima, pravilnu postavu tijela, popravljanje posture leđa, razvijanje izdržljivosti te uživanje u plesnom pokretu. Nije potrebno predznanje!!!

• Dob: 18+
• Termin: 2x tjedno po 45 min. (ponedjeljak i srijeda od 19,30 do 20,15 sati)
• Voditelj: Andrej Barbanov, baletni umjetnik, pedagog i koreograf

 

CZKIO BOOK CLUB - čitateljski klub za odrasle

CZKIO BOOK CLUB ima za cilj razvoj čitalačke pismenosti i kompetencije putem čitateljskog kluba, interaktivnih radionica, književne kritike, kao i povećanje socijalne uključenosti pojedinca u kojima se daju na raspolaganje raznolike aktivnosti, stručno vodstvo i materijali, u svrhu podizanja javne svijesti o kulturi čitanja i pismenosti, jedne od ključnih karika za razvoj pojedinca i društva.

• Dob: odrasli
• Termin: 1x tjedno po 90 min (utorak od 18,00 do 19,30 sati)
• Voditeljica: Iva Cikojević

 

TREĆA ŽIVOTNA DOB

"REKREACIJA 50+" - Vježbe za najbolje godine!

U svrhu unaprjeđenja kvalitete života osoba u „najboljim godinama“, cilj nam je održati gipkost tijela i mobilnost zglobova, te poboljšati koordinaciju i fleksibilnost. Sat se sastoji od vježbi zagrijavanja tijela, počevši od pravilnog disanja i držanja, kratkih plesnih sekvenci, vježbi koordinacije, ravnoteže, vježbei snage, a završava istezanjem i relaksacijom. Razveselimo tijelo i dušu tjelovježbom i druženjem. Čekamo vas!

• Dob: 50+
• Termin: 2x tjedno po 60 min.
ponedjeljak i srijeda:
- I. grupa od 9,30 do 10,15 sati
- II. grupa od 10,30 do 11,15 sati
• Voditeljica: Sanja Kocon Vranješ, samostalni umjetnik, profesionalni plesač suvremenog plesa


 

* ZA SVE RADIONICE: ovisno o broju upisanih te epidemiološkim mjerama u skladu s odredbama Gradskog ureda za kulturu i Stožera civilne zaštite RH moguće su izmjene termina.

Za dodatne informacije o radionicama i tečajevima obratite se na kontakt:
• tel.: 01/ 345 27 22 • e-mail: info@czkio-susedgrad.hr

 

Fotografijom kroz svemir

OBJAVLJENO: 06.05.2022 13:16

U sklopu Festivala znanosti u Susedgradu 6.5.2022, petak, od 10,00 do 12,00 sati održano je predavanje za osnovne škole „Fotografijom kroz svemir”.

Festival znanosti u Susedgradu 2022.

OBJAVLJENO: 28.04.2022 19:59

Tema ovogodišnjeg Projekta „Grad i okoliš“ – Festival znanosti u Susedgradu 2022. je „Život. Festival znanosti je program čija je svrha približiti i informirati javnost o aktivnostima i rezultatima iz područja znanosti, poboljšati javnu percepciju znanstvenika te motivirati djecu i mlade za istraživanje i stjecanje novih znanja. Centar ove godine sudjeluje u Festivalu znanosti svojim programima: 6.5. (petak): „Fotografijom kroz svemir” s predavačem Sašom Nuićem iz astronomskog društva Beskraj – organizirano za osnovne škole; 7.5. (subota) u 11,00 sati ekološka kazališna predstava za djecu „Naš zeleni svijet” Kazališne družine Smiješko, dob 3+, cijena ulaznice 30,00 kn. Ulaznice možete kupiti u Centru svakim radnim danom od 10,00 do 18,00 sati; 12.5. (četvrtak) znanstveno-popularna radionica uz predavanje i kviz znanja: Nikola Tesla „Čovjek koji je stvorio 20. stoljeće” namijenjeno za djecu od 6 do 12 godina, radionica je besplatna. Prijaviti se možete u Centru ili na info@czkio-susedgrad.hr. 10.5. (utorak) od 16,00 sati sa udrugom ”Svijet oko nas” smo na Podsusedskom trgu (ispred knjižnice Podsused) sa znanstveno-popularnom radionicom na temu boja „Kamaleon iz čaše i svijet boja”. Dobro nam došli!

Ne sudi knjigu po koricama - obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige

OBJAVLJENO: 25.10.2021 16:15

Centar za kulturu i obrazovanje Susedgrad u suradnji s Udrugom „Nova stranica Zagreb” u petak, 22.10.2021. održao je program „Ne sudi knjigu po koricama” povodom obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige u svrhu razvijanja senzibiliteta prema književnom stvaralaštvu i promoviranju hrvatskih autora U prostoru Centra bile su izložene knjige zamotane u neproziran papir na kojem su bile navedene dvije do tri smjernice. Same knjige nisu bile vidljive te je posjetitelj po nasumičnom odabiru ili po smjernicama mogao odabrati jednu knjigu. Knjige su bile nove, nečitane, različitih žanrova s naglaskom na isključivo hrvatskim autorima.