Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Europski tjedan mobilnosti 2021. u CZKIO Susedgrad

Newsletter prijava


Klikom na kućicu potvrđujete da dozvoljavate "Centru za Kulturu i Obrazovanje Susedgrad" da koristi vaš email u svrhu slanja promotivnih i drugih obavijesti (pozivi na koncerte, izložbe, predstave i druge aktivnosti) vezanih uz rad centra putem newslettera. Vaš email biti će korišten u web aplikaciji koja je u vlasništvu treće strane, vaša email adresa osim u tu svrhu nigdje drugdje neće biti korištena. Vašu dozvolu možete povući u bilo koje vrijeme, više informacija dobiti će te u svakom budućem newsletter-u koji će biti poslan od strane centra.

Upišite broj sa slike:

Centar za kulturu i obrazovanje Susedgrad od 16. do 22. rujna 2021. sudjelovao je u sklopu Europskog tjedna mobilnost sa svojim kontinuiranim programima namijenjenim za osobe treće životne dobi te za djecu i mlade: „Rekreacija 50 +” i „Likovni Atelier za djecu i mlade”.

EUROPSKI TJEDAN MOBILNOSTI U CENTRU ZA KULTURU I OBRAZOVANJE SUSEDGRAD
Krećimo se održivo! Ostanimo zdravi!

1.) Program „Rekreacija 50+” ima za svoj cilj unaprijeđenje kvalitete života osoba u najboljim godinama održavajući gipkost tijela i mobilnost te poboljšanje koordinacije i fleksibilnosti kao i uključivanje starijih osoba u aktivan život unutar zajednice. Cjelokupni program uvelike utječe na tjelesno i mentalno zdravlje polaznika.
U sklopu Europskog tjedna mobilnosti radionice su tematski imale edukativni naglasak na važnosti kretanja i mobilnosti s ciljem poboljšanja mentalnog i psihofizičkog zdravlja osoba treće životne dobi.

2.) Likovni Atelier za djecu i mlade u tjednu mobilnosti tematski se bavio važnošću zdravog života kretanjem, te kako ono utječe na psihofizičko zdravlje i na ekologiju kao i na prometnu uključenost pojedinca. Važnosti poput pješačenja, vožnje biciklom, boravka u prirodi i zelenim oazama koje mjesto u kojem živimo pruža - naglasak na Grad Zagreb, ali i na upoznavanje prirodnih bogatstva i pješačkih ruta i prometnica u našoj gradskoj četvrti (Podsused-Vrapče) koja se nalazi podno Medvednice. Cjelokupna radionica obuhvaćala je teoretski dio uz neposrednu komunikaciju s polaznicima koja je predhodila likovnoj aktivnosti na temu: „Promet budućnosti”.

 

*Sve radionice zbog cjelokupne epidemijološke situacije COVID-19 bile su provedene prema odredbama Stožera civilne zaštite RH, Gradskog ureda za kulturu i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo

 

Fotografijom kroz svemir

OBJAVLJENO: 06.05.2022 13:16

U sklopu Festivala znanosti u Susedgradu 6.5.2022, petak, od 10,00 do 12,00 sati održano je predavanje za osnovne škole „Fotografijom kroz svemir”.

Festival znanosti u Susedgradu 2022.

OBJAVLJENO: 28.04.2022 19:59

Tema ovogodišnjeg Projekta „Grad i okoliš“ – Festival znanosti u Susedgradu 2022. je „Život. Festival znanosti je program čija je svrha približiti i informirati javnost o aktivnostima i rezultatima iz područja znanosti, poboljšati javnu percepciju znanstvenika te motivirati djecu i mlade za istraživanje i stjecanje novih znanja. Centar ove godine sudjeluje u Festivalu znanosti svojim programima: 6.5. (petak): „Fotografijom kroz svemir” s predavačem Sašom Nuićem iz astronomskog društva Beskraj – organizirano za osnovne škole; 7.5. (subota) u 11,00 sati ekološka kazališna predstava za djecu „Naš zeleni svijet” Kazališne družine Smiješko, dob 3+, cijena ulaznice 30,00 kn. Ulaznice možete kupiti u Centru svakim radnim danom od 10,00 do 18,00 sati; 12.5. (četvrtak) znanstveno-popularna radionica uz predavanje i kviz znanja: Nikola Tesla „Čovjek koji je stvorio 20. stoljeće” namijenjeno za djecu od 6 do 12 godina, radionica je besplatna. Prijaviti se možete u Centru ili na info@czkio-susedgrad.hr. 10.5. (utorak) od 16,00 sati sa udrugom ”Svijet oko nas” smo na Podsusedskom trgu (ispred knjižnice Podsused) sa znanstveno-popularnom radionicom na temu boja „Kamaleon iz čaše i svijet boja”. Dobro nam došli!

Ne sudi knjigu po koricama - obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige

OBJAVLJENO: 25.10.2021 16:15

Centar za kulturu i obrazovanje Susedgrad u suradnji s Udrugom „Nova stranica Zagreb” u petak, 22.10.2021. održao je program „Ne sudi knjigu po koricama” povodom obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige u svrhu razvijanja senzibiliteta prema književnom stvaralaštvu i promoviranju hrvatskih autora U prostoru Centra bile su izložene knjige zamotane u neproziran papir na kojem su bile navedene dvije do tri smjernice. Same knjige nisu bile vidljive te je posjetitelj po nasumičnom odabiru ili po smjernicama mogao odabrati jednu knjigu. Knjige su bile nove, nečitane, različitih žanrova s naglaskom na isključivo hrvatskim autorima.