Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

"ŠTO KAD NESTANE STRUJE" EDUKATIVNI EKO FILM

Newsletter prijava


Klikom na kućicu potvrđujete da dozvoljavate "Centru za Kulturu i Obrazovanje Susedgrad" da koristi vaš email u svrhu slanja promotivnih i drugih obavijesti (pozivi na koncerte, izložbe, predstave i druge aktivnosti) vezanih uz rad centra putem newslettera. Vaš email biti će korišten u web aplikaciji koja je u vlasništvu treće strane, vaša email adresa osim u tu svrhu nigdje drugdje neće biti korištena. Vašu dozvolu možete povući u bilo koje vrijeme, više informacija dobiti će te u svakom budućem newsletter-u koji će biti poslan od strane centra.

Upišite broj sa slike:

U dvorani Centra za kulturu i obrazovanje Susedgrad, 21.10.2021. godine, u 9,15 i u 10,45 sati, održana je projekcija edukativnog eko filma "Što kad nestane struje" za učenike OŠ Dragutina Domjanića i djecu štićenike Kuće sv. Terezije od Malog Isusa za nezbrinutu djecu u Zagrebu. Edukativni eko film za djecu o energetskoj učinkovitosti i zaštiti okoliša snimljen je u sklopu europskoga projekta LABEL2020, kojeg su podržali Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Ministarstvo gospodarstva i Grad Zagreb. Kreirani materijali dobio je i pozitivnu ocjenu Agencije za odgoj i obrazovanje te se koristi isključivo u edukativne svrhe.

Jedanaest kratkih animiranih filmova u „kvartovskom kinu”

OBJAVLJENO: 02.11.2022 16:15

„Zima je, zahladilo je pa smo se morali toplo obući, staviti zimske jakne i kape na glavu, ali u našem kvartovskom kinu je toplo. Posebno će Vas zagrijati animirani filmovi koje ćete danas gledati.” Ovako je Jana Šivak, voditeljica programa Sedmog kontinenta u sklopu projekta „Vrtići u kvartovskom kinu”, započela edukativno predavanje s ciljem razvijanja medijske pismenosti u Centru za kulturu i obrazovanje Susedgrad. Sudjelovala su djeca iz DV Gajnice (2.11.2022.), DV Špansko, DV Malešnica, DV Košnica iz Gajnica (22.11.2022.) i DV Vrapče (29.11.2022.)

Tri razbojnika

OBJAVLJENO: 11.10.2022 13:59

U kinu Centra za kulturu i obrazovanje Susedgrad, Argentinska 5, Gajnice, posjetio nas je Sedmi kontinent u sklopu projekta "Vrtići u kvartovskom kinu"i priredio djeci iz dječjih vrtića zapadnog dijela grada nezaboravan animirani film: “Tri razbojnika“ uz edukativno filmsko voditeljstvo Jane Šivak. Sudjelovala su djeca iz DV Gajnice, 11.10.2022.; DV Špansko, DV Malešnica i DV Košnica iz Gajnica, 18.10.2022. i DV Vrapče, 25.10.2022.

"Crveni balon" doletio je u sklopu projekta "Vrtići u kvartovskom kinu" u CZKIO Susedgrad

OBJAVLJENO: 24.05.2022 12:09

Na radost mnogih mališana iz dječjih vrtića Susedgradskog područja "Crveni balon" doletio je u CZKIO Susedgrad 24., 26. i 28. svibnja 2022. u sklopu projekta Sedmog kontinenta "Vrtići u kvartovskom kinu". "Udobno se smjestite, guze nazad, naslonite leđa i ruke. Provjerimo jesu li naše oči spremne. Čvrsto zažmirite. Jednom, dvaput. Sada otvorite oči. Vidimo li sve boje? A sada uši: izmasirajmo jedno uho, pa izmasirajmo drugo uho. Čujemo li dobro? Hoćemo li dobro uhvatiti sve riječi i glazbu? Još jednom udahnimo. Pa izdahnimo. I sada smo spremni! Uživajmo u gledanju! Aktivno gledanje filma kod predškolaca može uključivati i kinovježbu. Koordinatorica programa Jana Šivak na ovaj je način pripremila djecu iz dječjeg vrtića na gledanje igranog filma "Crveni balon".