Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

USKORO ONLINE KONCERT / SRETAN ROĐENDAN, ASTOR!

Newsletter prijava


Klikom na kućicu potvrđujete da dozvoljavate "Centru za Kulturu i Obrazovanje Susedgrad" da koristi vaš email u svrhu slanja promotivnih i drugih obavijesti (pozivi na koncerte, izložbe, predstave i druge aktivnosti) vezanih uz rad centra putem newslettera. Vaš email biti će korišten u web aplikaciji koja je u vlasništvu treće strane, vaša email adresa osim u tu svrhu nigdje drugdje neće biti korištena. Vašu dozvolu možete povući u bilo koje vrijeme, više informacija dobiti će te u svakom budućem newsletter-u koji će biti poslan od strane centra.

Upišite broj sa slike:

Online koncert komorne glazbe studenata Muzičke akademije u Zagrebu posvećen je 100. obljetnici rođenja Astora Piazzole. Na programu su djela A. Piazzole, C. Franck i S. Prokofjeva.

Prof. Julija Gubajdullina, sa studentima svoje klase, nastoji organizirati niz tematski osmišljenih koncerata. Unatoč pandemiji i ove godine okupili su se oko programa posvećenog 100. godišnjici rođenja Astora Piazzole te glazbi njegovih suvremenika Sergeja Prokofjeva (koji također ima svoju 130. obljetnicu rođenja) i Cesara Francka (uoči njegove velike 200. obljetnice rođenja). Centralno djelo koncerta je Quatro Estaciones Portenas – Četiri godišnja doba A. Piazzole u kojemu će sudjelovati 4 solista violinista i veći komorni ansambl. Djelo je nadahnuto kulturom i karakterom stanovnika Buenos Airesa te je prožeto glazbom koja predstavlja novi oblik tanga. Također će predstaviti remek djelo komorne glazbe, prvi stavak iz klavirskog kvinteta Cesara Francka te Uvertiru na hebrejske teme Sergeja Prokofjeva za klarinet, klavir i gudački kvartet. Ovaj dinamičan i atraktivan program zvuči vrlo aktualno u današnje vrijeme, a izvođači se jako vesele prilici u kojoj će ponovno svirati zajedno, komunicirati kroz glazbu te se povezati intelektualno i emotivno s publikom. 

 

 

Ansambl: Matej Mijalić, Matej Žerovnik, Ana Labazan Brajša, Maria Matshkalyan, Dalia Cossetto, Luka Kojundžić- violine, Barbara Vlainić i Tin Reba- viole, Janko Franković i Roko Silić- violončela, Niko Kos- kontrabas.


 

Program:

 

C. Franck: Klavirski kvintet u f-molu – Molto moderato quasi Lento

Matej Mijalić, violina

Ana Labazan Brajša, violina

Tin Reba, viola

Janko Franković, violončelo

Arsen Dalibaltayan, klavir


 

S. Prokofjev: Uvertira na hebrejske teme

Matej Hermešćec, klarinet

Matej Mijalić, violina

Ana Labazan Brajša, violina

Tin Reba, viola

Janko Franković, violončelo

Arsen Dalibaltayan, klavir

A. Piazzolla: Cuatro estaciones porteñas- Verano porteno- Ljeto

      Otono porteño - Jesen

      Invierno porteño - Zima

      Primavera porteña - Proljeće

Solisti: Matej Mijalić

Matej Žerovnik

Ana Labazan Brajša

Maria Matshkalyan

LJETNI KONCERTI

OBJAVLJENO: 20.06.2022 09:33

Na ljetnoj pozornici od 27.6. do 1.7.2022. u 19,00 sati održavati će se koncerti, miks žanrova od irske glazbe do rocka, stranih i domaćih pjesama za svačiji ukus. Uz puno pozitivne energije i veselih vibracija pridružite nam se na otvorenom prostoru ispred Centra za kulturu i obrazovanje Susedgrad!

PIJANISTIČKI KONCERT VLADIMIRA KRPANA U OBILJEŽAVANJU 45. GODIŠNJICE CENTRA ZA KULTURU I OBRAZOVANJE SUSEDGRAD

OBJAVLJENO: 09.03.2022 16:28

Kako zvuče Mozart, Chopin i Brahms pod prstima višestruko nagrađivanog pijanista s preko 1000 koncerta i 50 godina djelovanja poslušajte na koncertu klasične glazbe „Vladimir Krpan uz gošću večeri Katarinu Krpan” u Centru za kulturu i obrazovanje Susedgrad 8.4.2022. (petak) u 19,00 sati. Ulaznice su u prodaji od ponedjeljka 14.3.2022. a mogu se kupiti u Centru za kulturu i obrazovanje Susedgrad, Argentinska 5/I, Gajnice, svakim radnim danom od 10,00 do 18,00 sati, I. Kat. Cijena ulaznice: 50,00 kn. Broj ulaznica je ograničen! Veselimo se Vašem dolasku!

KONCERT ZRINKE POSAVEC

OBJAVLJENO: 05.01.2022 13:24

Koncert Zrinke Posevec održat će se 28.1.2022. u 19,00 sati u dvorani Centra za kulturu i obrazovanje Susedgrad uz pratnju Kristine Bjelopavlović Cesar na klaviru. Pridružite nam se u slušanju tradicijske glazbe i etno valovima! Repertoar Zrinke Posavec zasnovan je na sevdalinkama te na sefardskim, međimurskim, slavonskim, starogradskim i autorskim pjesmama kao što su „Kad ja pojdoh na Bentbašu” i ”Jesen stiže dunjo moja”. Njezini su koncerti etno glazbe Hrvatske i regije prepoznati kao iznimno značajni, stilski su duboki i snažni osobito u izražavanju emocija koje svojim glasom vrsnom lakoćom pretače u različita glazbena stanja. Zrinka Posavec je akademska glazbenica, pjevačica i vokalna pedagoginja. Diplomirala je studij pjevanja na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, a nakon završetka Muzičke akademije glas je usavršavala kod eminentnih vokalnih pedagoga i opernih umjetnika Hrvatske i regije. Ulaznice su u prodaji i mogu se kupiti u Centru za kulturu i obrazovanje Susedgrad, Argentinska 5/I, Gajnice, svakim radnim danom od 10,00 do 18,00 sati, I. Kat. Cijena ulaznice: 40,00 kn. Broj ulaznica je ograničen! Obavezno je i predočenje COVID potvrde. Veselimo se Vašem dolasku!