Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

ONLINE KONCERT / SRETAN ROĐENDAN, ASTOR!

Newsletter prijava


Klikom na kućicu potvrđujete da dozvoljavate "Centru za Kulturu i Obrazovanje Susedgrad" da koristi vaš email u svrhu slanja promotivnih i drugih obavijesti (pozivi na koncerte, izložbe, predstave i druge aktivnosti) vezanih uz rad centra putem newslettera. Vaš email biti će korišten u web aplikaciji koja je u vlasništvu treće strane, vaša email adresa osim u tu svrhu nigdje drugdje neće biti korištena. Vašu dozvolu možete povući u bilo koje vrijeme, više informacija dobiti će te u svakom budućem newsletter-u koji će biti poslan od strane centra.

Upišite broj sa slike:

Online koncert komorne glazbe studenata Muzičke akademije u Zagrebu posvećen je 100. obljetnici rođenja Astora Piazzole. Na programu su djela A. Piazzole, C. Franck i S. Prokofjeva.

Prof. Julia Gubajdullina, sa studentima svoje klase, nastoji organizirati niz tematski osmišljenih koncerata. Unatoč pandemiji i ove godine okupili su se oko programa posvećenog 100. godišnjici rođenja Astora Piazzole te glazbi njegovih suvremenika Sergeja Prokofjeva (koji također ima svoju 130. obljetnicu rođenja) i Cesara Francka (uoči njegove velike 200. obljetnice rođenja). Centralno djelo koncerta je Quatro Estaciones Portenas – Četiri godišnja doba A. Piazzole u kojemu će sudjelovati 4 solista violinista i veći komorni ansambl. Djelo je nadahnuto kulturom i karakterom stanovnika Buenos Airesa te je prožeto glazbom koja predstavlja novi oblik tanga. Također će predstaviti remek djelo komorne glazbe, prvi stavak iz klavirskog kvinteta Cesara Francka te Uvertiru na hebrejske teme Sergeja Prokofjeva za klarinet, klavir i gudački kvartet. Ovaj dinamičan i atraktivan program zvuči vrlo aktualno u današnje vrijeme, a izvođači se jako vesele prilici u kojoj će ponovno svirati zajedno, komunicirati kroz glazbu te se povezati intelektualno i emotivno s publikom.

Ansambl: Matej Mijalić, Matej Žerovnik, Ana Labazan Brajša, Maria Matshkalyan, Dalia Cossetto, Luka Kojundžić- violine, Barbara Vlainić i Tin Reba- viole, Janko Franković i Roko Silić- violončela, Niko Kos- kontrabas.

Snimatelj online koncerta: Boris Krstinić

Program:

C. Franck: Klavirski kvintet u f-molu – Molto moderato quasi Lento

Matej Mijalić, violina
Ana Labazan Brajša, violina
Tin Reba, viola
Janko Franković, violončelo
Arsen Dalibaltayan, klavir

S. Prokofjev: Uvertira na hebrejske teme

Matej Hermešćec, klarinet
Matej Mijalić, violina
Ana Labazan Brajša, violina
Tin Reba, viola
Janko Franković, violončelo
Arsen Dalibaltayan, klavir

A. Piazzolla: Cuatro estaciones porteñas- Verano porteno- Ljeto

      Otono porteño - Jesen
      Invierno porteño - Zima
      Primavera porteña - Proljeće

Solisti:

Matej Mijalić
Matej Žerovnik
Ana Labazan Brajša
Maria Matshkalyan

Online koncert komorne glazbe 
SRETAN ROĐENDAN, ASTOR! 

I. dio

II. dio

III. dio

IV. dio

V. dio

VI. dio

 

 

Na otvorenom prostoru, ispred CZKIO Susedgrad!

OBJAVLJENO: 29.11.2022 20:23

8.12.2022. / četvrtak / 18,30 sati / NEDA PARMAĆ I ZBOR OŠ D.DOMJANIĆA / Večer počinje pjesmama zbora OŠ D. Domjanić pod vodstvom prof. glazbene kulture Dalibora Medvedeca, zatim slijedi koncert Nede Parmać (vokal) i Ivana Škunca (gitara).  9.12.2022. / petak / 18,30 sati / OSTATAK I MILKO KIŠ/ Očekuje nas vesela, adventska večer uz Milka Kiš (DedaExHPivo) – vokal, klavijature, gitara i usna harmonika, Tea Kiš – bas i vokal, Vedrana Šušnjara – gitara i Branka Perkovića – bubanj i vokal. Dobro nam došli!

VELIKI BOŽIĆNI KONCERT 2022: TRI SOPRANA ONE

OBJAVLJENO: 17.11.2022 13:17

Veliki Božićni koncert „Tri soprana ONE” održat će se 16.12.2022. u 19,00 sati u dvorani Centra za kulturu i obrazovanje Susedgrad. Ulaznice su u prodaji od 23.11.2022. godine a mogu se kupiti u Centru za kulturu i obrazovanje Susedgrad, Argentinska 5/I, Gajnice, svakim radnim danom od 10,00 do 18,00 sati, I. kat. Cijena ulaznice: 40,00 HRK / 5,31 EUR. Broj ulaznica je ograničen! Dobro nam došli!

Jazz koncert: MATE MATIŠIĆ I ŠIMUN MATIŠIĆ

OBJAVLJENO: 31.08.2022 13:50

Jazz duo MATE MATIŠIĆ, gitara i ŠIMUN MATIŠIĆ, vibrafon pružit će Vam neponovljivo glazbeno iskustvo na koncertu 30.9.2022. (petak) u 19,00 sati u dvorani Centra za kulturu i obrazovanje Susedgrad.