Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

ZIMSKI BOOK CLUB u Centru za kulturu i obrazovanje Susedgrad – Siječanj 2022.

Newsletter prijava


Klikom na kućicu potvrđujete da dozvoljavate "Centru za Kulturu i Obrazovanje Susedgrad" da koristi vaš email u svrhu slanja promotivnih i drugih obavijesti (pozivi na koncerte, izložbe, predstave i druge aktivnosti) vezanih uz rad centra putem newslettera. Vaš email biti će korišten u web aplikaciji koja je u vlasništvu treće strane, vaša email adresa osim u tu svrhu nigdje drugdje neće biti korištena. Vašu dozvolu možete povući u bilo koje vrijeme, više informacija dobiti će te u svakom budućem newsletter-u koji će biti poslan od strane centra.

Upišite broj sa slike:

Duge zimske dane radije kratite u društvu dobre knjige nego pred TV-ekranom, a umjesto u šoping centre radije ćete zalutati u ljupku knjižaru ili najdražu knjižnicu u kvartu po novu dozu kvalitetnog štiva? Onda i Vi, kao i mi, „patite” od najvažnije sporedne stvari na svijetu - čitanja knjiga i ljubavi prema pisanoj riječi. Pozivamo sve knjiške moljce i one koji će to tek postati na naš Zimski Book Club, odnosno čitalački klub, koji će nas zagrijati pomno izabranim ukoričenim pričama i inspirativnim ćakulama o istom. Druženje i interaktivno otkrivanje bogatog književnog svemira održat će se u tri termina po sat i pol, u ugodnom prostoru Galerije na prvom katu Centra: 12.,14. i 19. siječnja 2022. od 18,30 do 20,00 sati, a zadnju četvrtu večer upriličiti ćemo književnom tribinom s književnikom Damirom Karakašem za javnost kao i s polaznicima Zimskog Book Cluba 9.2.2021. u 19,00 sati u dvorani Centra. S entuzijazmom i programom recentne, ali i klasične prvoligaške literature, kako domaćih tako i inozemnih književnih autora, u fotelji moderatorice očekuje vas Iva Cikojević, profesorica hrvatskog jezika i književnosti, djelatnica u kulturi i pasionirana čitateljica. Sve radionice su besplatne! Prijaviti se možete u Centru za kulturu i obrazovanje Susedgrad (Argentinska 5/I, Gajnice) svakim radnim danom od 10,00 do 18,00 sati, I. kat, telefonski na 01/3452722 ili na e-mail; info@czkio-susedgrad.hr. Dobro nam došli!

 

ZIMSKI KNJIŽEVNI SUSRETI
 

12.1.2022. / srijeda / 18,30 – 20,00 sati / I. kat

Prvi termin – Književni intro

Čitanje danas – relaksacija, učenje ili bijeg od umorne svakodnevice? Kako steći i zadržati dobre čitalačke navike? Kako se snaći u 'gustoj šumi' ponuđene literature i odabrati pravi naslov za sebe? Vjerovati novinskim kritikama ili preporukama 'od ruke do ruke'? Izlazak iz čitalačke komfor zone, biti spreman za novo i drukčije. Interaktivan razgovor uz čitanje odlomaka – što su o čitanju rekli slavni pisci, mislioci i umjetnici suvremenici?
 

14.1.2022. / petak / 18,30 – 20,00 sati / I. kat

Drugi termin – In medias res

Iz perspektive čitatelja – Svaki polaznik predstavlja jedan roman - ili omiljen ili onaj koji je trenutačno na noćnom ormariću – ukratko prezentira svoju čitalačku 'povijest', u kojem se žanru osjeća najugodnije, koje su blagodati knjiga kod njega najdjelotvornije, analiza čitalačkog stila, pogled u budućnost – kako tu ljubav prenijeti drugima i nastaviti vrijednu knjišku tradiciju. Interaktivan razgovor uz čitanje odlomaka – prema izboru polaznika, što ih inspirira, kojim se knjigama uvijek iznova vraćaju.
 

19.1.2022. / srijeda / 18,30 – 20,00 sati / I. kat

Treći termin – Analiza književnog djela kao poslatica za kraj

Pisci pišu, mi analiziramo – Rad na konkretnom književnom djelu s najviših polica domaće književnosti, aktualnom bestseleru 'Okretište' Damira Karakaša, kao uvertira i priprema za predstojeću književnu tribinu s njime. Koje su obavezne stavke dobrog romana? Kritičko promišljanje, subjektivni dojmovi, riječ struke. Odlike stila, identifikacija s čitateljem i ono što (nam) ostaje. Interaktivan razgovor uz čitanje odlomaka – iz izabranog romana, kao i dijelova recentnih kritika.

 

9.2.2022. / SRIJEDA / 19,00 sati / dvorana Centra

Književna tribina:
Damir Karakaš „Kada se u romanu ne događa ništa, a zapravo se događa – sve.“

Voditeljica: Iva Cikojević

Ulaz je besplatan uz predočenje ulaznice i COVID potvrde.
Besplatne ulaznice mogu se podignuti u Centru za kulturu i obrazovanje Susedgrad (Argentinska 5/I, Gajnice) od 3.1.2022. svakim radnim danom od 10,00 do 18,00 sati, I. kat. Broj ulaznica je ograničen.

 

ZIMSKI BUNGALOV 2021. - Besplatne prazničke radionice za djecu!

OBJAVLJENO: 18.12.2021 01:15

Stižu nam zimski praznici!!! Besplatne prazničke radionice za djecu „ZIMSKI BUNGALOV” od 27. do 31. prosinca 2021. u Centru za kulturu i obrazovanje Susedgrad, Argentinska 5 (Gajnice) Zagreb. Provedite praznike s nama uz stručno vodstvo voditelja – plesnih i likovnih umjetnika, dizajnera kroz likovne i plesne radionice. Probudite kreativca u sebi i zaplešite na „Zimskoj plesaonici” za mlade ili „Zaplešite zimi” na radionici ritmike i plesa za djecu. Okušajte se u spoznajno stvaralačkim likovnim radionicama na temu tradicionalnih klepetaljki, u izradi reljefnih medalja za pobjednike, vrtne vjetrenjače ili izradite „Filceka”, vlastitu igračku koju ćete moći ponijeti svojim kućama. Svi programi su besplatni, a za radionice su potrebne prijave. Prijaviti se možete u Centru za kulturu i obrazovanje Susedgrad (Argentinska 5/I, Gajnice) svakim radnim danom od 10,00 do 18,00 sati, I. kat, telefonski na 01/3452722 ili na e-mail; info@czkio-susedgrad.hr. Dobro nam došli!

ADVENT U SUSEDGRADU 2021./ BESPLATNE RADIONICE ZA DJECU

OBJAVLJENO: 02.12.2021 09:39

„ADVENT U SUSEDGRADU 2021.” održat će se u Centru za kulturu i obrazovanje Susedgrad od 6.12. - 22.12.2021. Obilježite s nama blagdansko ozračje kroz likovne, glazbene, plesne, kazališne i znanstvene radionice za djecu. Svi programi su besplatni, a za radionice su potrebne prijave. Prijaviti se možete u Centru za kulturu i obrazovanje Susedgrad (Argentinska 5/I, Gajnice) svakim radnim danom od 10,00 do 18,00 sati, I.kat, telefonski na 01/3452722 ili na e-mail; info@czkio-susedgrad.hr. Dobro nam došli!

KREATIVNA TEKSTILNA RADIONICA „LUTKICA-PRIČALICA“

OBJAVLJENO: 03.10.2021 19:19

U Centru za kulturu i obrazovanje Susedgrad, 25.10.2021. godine održana je kreativna tekstilna radionica “Lutkica-pričalica“ za štićenike „Kuće sv. Terezije od Malog Isusa za nezbrinutu djecu u Zagrebu” na kojoj je svako dijete izrađivalo svoju lutkicu sa kojom je moglo „popričati“ o svojim „posebnim temama“. Naglasak je bio na kreativnom razmišljanju, a koristili su se razni materijali: tkanine, konci, vuna, gumbići, flomasteri i slično. Radionicu je vodila Tatjana Zadražil Džida, aranžer i tekstilni dizajner te članica i aktivni sudionik Udruge Down.