Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Otvoreno zeleno učilište 2022.

Newsletter prijava


Klikom na kućicu potvrđujete da dozvoljavate "Centru za Kulturu i Obrazovanje Susedgrad" da koristi vaš email u svrhu slanja promotivnih i drugih obavijesti (pozivi na koncerte, izložbe, predstave i druge aktivnosti) vezanih uz rad centra putem newslettera. Vaš email biti će korišten u web aplikaciji koja je u vlasništvu treće strane, vaša email adresa osim u tu svrhu nigdje drugdje neće biti korištena. Vašu dozvolu možete povući u bilo koje vrijeme, više informacija dobiti će te u svakom budućem newsletter-u koji će biti poslan od strane centra.

Upišite broj sa slike:

„Otvoreno zeleno učilište 2022.” održat će se u Centru za kulturu i obrazovanje Susedgrad od 19.11. - 28.11.2022. Družite se s nama kroz edukativne, likovne i znanstvene radionice za djecu. Svi programi su besplatni, a za radionice su potrebne prijave. Prijaviti se možete u Centru za kulturu i obrazovanje Susedgrad (Argentinska 5/I, Gajnice) svakim radnim danom od 10,00 do 18,00 sati, I.kat, telefonski na 01/3452722 ili na e-mail; info@czkio-susedgrad.hr. Dobro nam došli!

OTVORENO ZELENO UČILIŠTE

19.11. /subota/

9,15 – 10,45 sati / I. kat / 5-7 god.

NAŠE ŠUME – NAŠA PLUĆAlikovna radionica

Na likovnoj radionici polaznici će osvijestiti povezanost između prirode i našeg zdravlja.

Zašto dišemo? Kako dišemo? Zašto su nam biljke od primarne važnosti kako bi živjeli?

Voditeljica radionice: mag. prim. educ. Renata Marić

19.11. /subota/

12,30 – 14,00 sati / I. kat / 8-12 god.

ONO SI ŠTO JEDEŠlikovna radionica

Polaznici će se upoznati s osnovama zdrave prehrane i utjecajem hrane na naš organizam te naslikati autoportret po uzoru na Talijanskog slikara Giuseppea Arcimbolda.

Voditeljica radionice: mag. prim. educ. Renata Marić

21.11. /ponedjeljak/

18,30 – 20,00 sati / predvorje dvorane / 6-12 god.

ZNANSTVENO ISTRAŽIVANJE: UTJECAJ SUPSTRATA I PH VRIJEDNOSTI NA RAST I RAZVOJ KLICASTEM radionica flora

Na STEM radionici ćete se pobliže upoznati i istražiti veličanstveni svijet biljaka, značenje pH vrijednosti i drugih čimbenika koji utječu na rast i razvoj biljaka, a eksperiment koji ćete započeti moći ćete odnijeti kući kako bi nastavili istraživati.

Voditelji radionice: mag. geol. Danijela Šmajgl i mag. oecol. Antonio Svorenji

(App&Tech Consulting d.o.o.)


 

28.11. /ponedjeljak/

 

18,00 – 19,30 sati / predvorje dvorane / 7-12 god.

UPOZNAJ SVIJET KUKACA (TE JOŠ PONEKIH ČLANKONOŽACA)STEM radionica fauna

Pridruži nam se na radionici te saznaj odgovore na pitanja poput: zašto su kukci važni?,

mogu li kukci biti divovi?, što je potpuna preobrazba?, pojedu li zaista bogomoljka i crna

udovica “svoje” mužjake?, tko je “beba predator” u svijetu kukaca?, tko se čime i kime

hrani? Jamčimo ti da nakon ove radionice kukce više nećeš doživljavati kao prije.


 

Voditelji radionice: mag. geol. Danijela Šmajgl i mag. oecol. Antonio Svorenji

(App&Tech Consulting d.o.o.)

 

KREATIVNA RADIONICA "SAM SVOJ DIZAJNER"

OBJAVLJENO: 02.12.2022 18:55

2.12.2022. godine održana je kreativna radionica „Sam svoj dizajner“ pod voditeljstvom Tatjane Zadražil Džida. Na ovoj veseloj radionici polaznici su se kreativno izražavali raznim kombinacijama oblačenja po svom ukusu i kreativnosti. Svatko je imao svoju bjanko mapu i na praznim listovima pomoću šablona iscrtavao lik koji je potom "oblačio". U odvojenim pretincima nalazili su se izrezani stilizirani odjevni predmeti koje su naši mladi kreativci nalijepiti na konturu lika. Kroz ovu kreativnu radionicu polaznici su se prisjetili redoslijeda oblačenja i uživali u vlastitom izboru i kreativnosti kombiniranja.

GLAZBENI SUSRET S PJEVAČICOM NEDOM PARMAĆ

OBJAVLJENO: 17.11.2022 13:23

U kazališnoj dvorani Centra za kulturu i obrazovanje Susedgrad, 16.11.2022. godine, održan je „Glazbeni susret s pjevačicom Nedom Parmać“ za štićenike „Kuće sv. Terezije od Malog Isusa za nezbrinutu djecu u Zagrebu”. Susret je osmišljen kao živa interakcija između pjevačice Nede Parmać i djece s ciljem da se djecu kroz zabavan i edukativan način uvede u svijet glazbe i upozna s osnovama pjevanja, nakon čega je slijedilo druženje.

Predavanje: Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

OBJAVLJENO: 10.11.2022 17:33

Studeni je mjesec koji je obilježio hrvatsku povijest i koji će ostati kao jedan od najtužnijih mjeseci zbog tragedije koja se dogodila 1991. godine u hrvatskom herojskom gradu Vukovaru. U susret Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, u srijedu 9. studenoga 2022. u održano je edukativno povijesno predavanje na tu temu za učenike Osnovne škole Dragutina Domjanića. Program je provela Jasenka Štimac, profesorica povijesti, počasna članica 101. brigade i dugogodišnja suradnica s braniteljima i braniteljskim udrugama. Program je obuhvatio kratku kronologiju opsade grada, herojsku borbu i stradanje, pad 18.11.1991., simbole Vukovara (Siniša Glavašević, general Blago Zadro, Robert Zadro, doktorica Vesna Bosana) susret, svjedočanstvo i razgovor s Vukovarcem, braniteljem g. Brankom Grdićem i gđom. Katom Zadro, suprugom generala Blage Zadro te Ratnog puta 101 brigade predstavljenog od strane branitelja i predsjednika Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata, 101. brigada ZNG-a/HV-a.