Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

KLAVIRSKI RECITAL: MIA PEČNIK „MLADI ZA MLADE”

Newsletter prijava


Klikom na kućicu potvrđujete da dozvoljavate "Centru za Kulturu i Obrazovanje Susedgrad" da koristi vaš email u svrhu slanja promotivnih i drugih obavijesti (pozivi na koncerte, izložbe, predstave i druge aktivnosti) vezanih uz rad centra putem newslettera. Vaš email biti će korišten u web aplikaciji koja je u vlasništvu treće strane, vaša email adresa osim u tu svrhu nigdje drugdje neće biti korištena. Vašu dozvolu možete povući u bilo koje vrijeme, više informacija dobiti će te u svakom budućem newsletter-u koji će biti poslan od strane centra.

Upišite broj sa slike:

Koncert Mie Pečnik održat će se 14.04.2023. u 19,00 sati u dvorani Centra za kulturu i obrazovanje Susedgrad. Ciklus „Mladi za mlade” u 2023. godini predstavlja posjetiteljima i ljubiteljima klasične glazbe djela Wolfganga Amadeusa Mozarta i Frédérica Chopina kroz vrsnu pijanisticu i jednu od najuspješnijih mladih glazbenica u Hrvatskoj, Miu Pečnik. Ulaz je slobodan uz predočenje ulaznice! Besplatne ulaznice mogu se podignuti na blagajni Centra, Argentinska 5/1, Gajnice, pon., uto., čet., pet. od 10,00 do 17,00 sati i sri. od 14,00 do 20,00 sati. Veselimo se Vašem dolasku!

Program:

W.A.Mozart: Sonata br. 12 u F duru K332

I. Allegro

II. Adagio

III. Allegro assai

 

F. Chopin: 4 Balade

Balada br.1 u g-molu op. 24

Balada br.2 u F-duru op. 38

Balada br. 3 u As duru op. 47

Balada br. 4 u f-molu op. 52


 

Mia Pečnik je studentica na Visokoj školi za glazbu i ples u Kölnu u klasi prof. Andreasa Frölicha. Od 2017. se istovremeno usavšava na Talent Music Master Courses, University of Music u Bresci kod brojnih uglednih pijanista i pedagoga.

Na međunarodnim i nacionalnim natjecanjima osvojila je preko 80 prvih i posebnih nagrada od kojih se ističu natjecanja César Franck u Bruxellesu, Ciudad de Leganes u Madridu, Danubia talents u Budimpešti, EPTA natjecanje u Begiji, Ars Nova u Trstu i Jurica Murai u Varaždinu.

Dobitnica je vodećih nagrada za mlade glazbenike u Hrvatskoj kao što su Mladi glazbenik godine po izboru Zagrebačke filharmonije (2019.) i Nagrada Ivo Vuljević (2020.); u sklopu 45. samoborske glazbene jeseni osvaja Nagradu Grada Samobora i nagradu Hrvatskog društva skladatelja; 2022. godine je pobjednica Ciklusa mladih glazbenika mo. Vinko Lesić. Na državnim natjecanjima solistički i komorno je osvajala prve nagrade i Oskare znanja, a dobitnica je i Nagrade grada Sv. Nedelje za posebna dostignuća na području glazbene kulture.

Prvi nastup s orkestrom bilježi s 11 godina, a s 15 ima debi sa Zagrebačkom filharmonijom. Sa Zagrebačkom filharmonijom nastupa i u Kuvajtu, Rimu i Zagrebu. Izdvajamo nastupe sa Simfonijskim orkestrom HNK u Osijeku, s Master Orcestrom u Veroni i Bresci, u tri navrata sa Zagrebačkim solistima, sa Simfonijskim orkestrom HRT-a u finalu izbora Eurovision Young Musicians i Mihail Jora Philharmonic Orchestra of Bacau u Citta di Cantu u Italiji.

Solističke nastupe bilježi na brojnim festivalima “Notting Hill concert series” u Londonu, dva puta u njujorškom Carnegie Hallu, “Danubia talents” u Budimpešti, “Young Artists in Kraków”, “Epidarius festivalu” u Cavtatu, “Pianoloop festivalu” u Splitu, “Zvjezdano ljeto” u Karlovcu, Lisianum art festivalu, “Chopinfest” u Belgradu, “MuseArt” u Bukureštu, “Marbella Music Festival” u Španjojskoj, “Opening Concert IV Piano Competition City of Vigo”, Španjolska, „Zagreb - City of Female Artists“ u Trstu, Festivalu “Palermoclassica” na Siciliji, Klavier Festivalu Ruhr, koncertima u organizaciji EPTA-e i mnoge druge.

U 2022. je snimila CD sa Zagrebačkom filharmonijom – Klavirski koncert u g-molu Dore Pejačević op. 33 za Croatia Records.

 

Koncert „Ljubavnici“ u petak, 10.3.2023. u 19,00 sati – Mila Elegović i Mladen Burnać

OBJAVLJENO: 10.02.2023 15:45

Slavna glumica i pjevačica Mila Elegović te poznati kantautor Mladen Burnać, uljepšat će nam ožujak i najaviti dolazak proljeća, izvedbom koncerta „Ljubavnici“ u petak, 10.3.2023. u 19,00 sati. Mila Elegović poznata je hrvatskoj javnosti kao kazališna, televizijska i filmska glumica. Bavi se i glazbom kao kantautorica i pjevačica te kontinuirano ostvaruje suradnju s brojnim glazbenicima. Nakon snimljenog dueta s glazbenikom Mladenom Burnaćem pod nazivom „Više nismo zajedno“ započeta je uspješna suradnja koja se nastavila i rezultirala umjetničkim projektom „Ljubavnici“ u kojemu dva umjetnika povezuju glazbu i poeziju propitujući ljubavne teme i tajne. Ulaznice u prodaji od petka 17.2.2023. u radno vrijeme blagajne: ponedjeljak, utorak, četvrtak i petak – od 10,00 do 17,00 sati i srijedu od 14,00 do 20,00 sati, I. kat.

Na otvorenom prostoru, ispred CZKIO Susedgrad!

OBJAVLJENO: 29.11.2022 20:23

8.12.2022. / četvrtak / 18,30 sati / NEDA PARMAĆ I ZBOR OŠ D.DOMJANIĆA / Večer počinje pjesmama zbora OŠ D. Domjanić pod vodstvom prof. glazbene kulture Dalibora Medvedeca, zatim slijedi koncert Nede Parmać (vokal) i Ivana Škunca (gitara).  9.12.2022. / petak / 18,30 sati / OSTATAK I MILKO KIŠ/ Očekuje nas vesela, adventska večer uz Milka Kiš (DedaExHPivo) – vokal, klavijature, gitara i usna harmonika, Tea Kiš – bas i vokal, Vedrana Šušnjara – gitara i Branka Perkovića – bubanj i vokal. Dobro nam došli!

VELIKI BOŽIĆNI KONCERT 2022: TRI SOPRANA ONE

OBJAVLJENO: 17.11.2022 13:17

Veliki Božićni koncert „Tri soprana ONE” održat će se 16.12.2022. u 19,00 sati u dvorani Centra za kulturu i obrazovanje Susedgrad. Ulaznice su u prodaji od 23.11.2022. godine a mogu se kupiti u Centru za kulturu i obrazovanje Susedgrad, Argentinska 5/I, Gajnice, svakim radnim danom od 10,00 do 18,00 sati, I. kat. Cijena ulaznice: 40,00 HRK / 5,31 EUR. Broj ulaznica je ograničen! Dobro nam došli!