Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Noć hrvatskog filma i novih medija u Susedgradu

Newsletter prijava


Klikom na kućicu potvrđujete da dozvoljavate "Centru za Kulturu i Obrazovanje Susedgrad" da koristi vaš email u svrhu slanja promotivnih i drugih obavijesti (pozivi na koncerte, izložbe, predstave i druge aktivnosti) vezanih uz rad centra putem newslettera. Vaš email biti će korišten u web aplikaciji koja je u vlasništvu treće strane, vaša email adresa osim u tu svrhu nigdje drugdje neće biti korištena. Vašu dozvolu možete povući u bilo koje vrijeme, više informacija dobiti će te u svakom budućem newsletter-u koji će biti poslan od strane centra.

Upišite broj sa slike:

"Noć hrvatskog filma i novih medija" nije mogla proći bez nas i našeg sudjelovanja. U želji da i Susedgrađani uživaju u bogatstvu domaće filmske i video produkcije, u subotu, 6. lipnja 2015. u 18,00 sati u velikoj dvorani Centra za kulturu i obrazovanje Susedgrad, Argentinska 5 ( Gajnice ) počinjemo s filmskim projekcijama u okviru „Noći hrvatskog filma i novih medija“.

A program će izgledati ovako:

 

18:00

dugometražni igrani film za djecu

 

ŠEGRT HLAPIĆ

/ Silvije Petranović / 102’ / 2013.  

Šegrt Hlapić kreće na put nakon što mu je okrutni majstor Mrkonja nanio nepravdu. Na tom putu upoznaje Gitu, prelijepu djevojčicu iz cirkusa, siroče poput njega, koja mu pruži nadu i utjehu. No, u noći punog mjeseca dogodi se nešto strašno i sve se promijeni... Ekranizacija klasičnog romana Ivane Brlić Mažuranić ovjenčana nagradom publike na Pulskom filmskom festivalu 2014. i jedan od najgledanijih suvremenih hrvatskih filmova u kinima.  

 

20:00

animirani 

 

MALI LETEĆI MEDVJEDI1. EPIZODA: NE PRILAZI

/ Jean Sarault / 24’ / 1990.

Mjesto radnje je stoljetna šuma u koju ljudska noga nikad nije kročila, a koja je dom fantastične zajednice životinja koju predvodi mudri stari medvjed Platon…

 

ČUDNA PTICA

/ Borivoj Dovniković Bordo / 10’ / 1969.

U ptičjoj koloniji dogodilo se nešto neobično: jednoj se ptici iz jajeta izlegla – budilica.

 

20:45

dugometražni igrani

 

U RALJAMA ŽIVOTA

/ Rajko Grlić / 96’ / 1984.

Dunja je mlada redateljica koja radi televizijsku seriju Štefica Cvek u raljama života. Njezina se životna priča na duhovit način prepleće s pričom njezine junakinje... Kultna hrvatska komedija iz 1980-ih. 

 

22:30

kratki dokumentarni i igrani

 

MOJ STAN

/ Zvonimir Berković / 13’ / 1962.

Početkom 60-ih godina četveročlana obitelj živi u jednoj sobi kolektivnog stana u starinskoj zgradi. Nakon toga dobivaju stan u novogradnji… Redateljski prvijenac Zvonimira Berkovića nagrađen na Festivalu u Cannesu.

 

LJUBAV (AMOR)

/ Ante Babaja / 8’42'' / 1963.

Bog Amor krstari gradom i svojim strelicama pogađa muškarce i žene u različitim situacijama izazivajući komične obrate. Na kraju ostane bez posla. Zašto?

 

23:00

dokumentarni

 

KAD TE MOJA ČAKIJA UBODE

/ Krsto Papić / 17’ / 1969.

O delinkvenciji i ubojstvima u alkoholiziranom stanju uz opise nesretnih događaja i razgovore sa sudionicima i svjedocima…

 

MALA SEOSKA PRIREDBA

/ Krsto Papić / 18’ / 1971.

Organizatori priredbe predstavljaju seljacima festival popularne glazbe i izbor misice sela...

 

VRIJEME IGRE

/ Petar Krelja / 17’ / 1977.

Mnogobrojni su roditelji u tolikoj mjeri okupirani poslom i svakodnevnim obavezama, da svojoj nejakoj djeci prije vremena daju ključeve od stana u ruke i ostavljaju ih po cijele dane same.

Projekt Vrtići u kvartovskom kinu i CZKIO Susedgrad

OBJAVLJENO: 23.11.2020 09:39

Projekt Vrtići u kvartovskom kinu – čiji smo partneri - nastavlja se već petu godinu zaredom, ali ovaj put online!  Radi se o cjelovitom filmskom programu razvoja filmske pismenosti u ranom i predškolskom odgoju Sedmi kontinent u kojem aktivno kroz cijelu godinu sudjeluje 28 gradskih vrtića i 8 kulturnih centara, a koji financira Grad Zagreb.

"Mališan" Charlieja Chaplina

OBJAVLJENO: 06.03.2020 10:21

U našem kinu Centra za kulturu i obrazovanje Susedgrad, Argentinska 5, Gajnice, posjetio nas je Sedmi kontinent u sklopu projekta "Vrtići u kvartovskom kinu"i priredio djeci u četvrtak 27.2. 2020. iz DV Gajnice, i u četvrtak 5.3.2020. iz DV Vrapče nezaboravan filmski klasik Charlieja Chaplina:“Mališan“.

Profesor Baltazar

OBJAVLJENO: 22.11.2019 12:15

U novom ciklusu filmskih edukativnih predavanj i projekcija u društvu Centra za kulturu i obrazovanje Susedgrad sa Sedmim kontinentom pod stručnim vodstvom voditeljice programa Jane Šivak djeca dječjih vrtića imala su priliku pogledati izabrane crtane filmove o simpatičnom znanstveniku, koji rješava probleme svojih sugrađana uz pomoć mašte i pozitivne energije, profesoru Baltazaru. Sudjelovala su djeca iz DV Gajnice, 14.11.2019.; DV Špansko i DV Vrapče, 19.11.2019.; DV Malešnica i DV Košnica iz Gajnica, 21.11.2019.