Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Radionica “Tradicionalne igračke i igre naših krajeva“

Newsletter prijava


Klikom na kućicu potvrđujete da dozvoljavate "Centru za Kulturu i Obrazovanje Susedgrad" da koristi vaš email u svrhu slanja promotivnih i drugih obavijesti (pozivi na koncerte, izložbe, predstave i druge aktivnosti) vezanih uz rad centra putem newslettera. Vaš email biti će korišten u web aplikaciji koja je u vlasništvu treće strane, vaša email adresa osim u tu svrhu nigdje drugdje neće biti korištena. Vašu dozvolu možete povući u bilo koje vrijeme, više informacija dobiti će te u svakom budućem newsletter-u koji će biti poslan od strane centra.

Upišite broj sa slike:

Naša radionica“Tradicionalne igračke i igre naših krajeva“, koju je u Knjižnici „V.Nazor Špansko-sjever“ vodila Jadranka LONČARIĆ , protekla je u zabavi i veselju, i urodila je lijepim uradcima.

Tradicionalne igračke i igre naših krajeva

Kao što se na fotografijama vidi, počeli smo od samih početaka, slijedeći uzor već izrađenih lutaka od krpe, da bismo, kad smo se okupili u većem broju, uz izradu lutaka od krpica naučili i jednu tradicionalnu igru, a starije su se polaznice vrlo uspješno okušale u izradi lutaka od (kukuruzne) komušine (ili kako to Vrapčani kažu perušìne).

U tri dana radionica je doživjela i različite oblike posjeta: od pojedinačnog posjeta i individualnog rada prvog, preko organiziranog (1.d razred OŠ „Tituš Brezovački“ iz Španskog) grupnog posjeta drugog, do „spontanog grupnog posjeta“ i rada trećeg dana.

Kompletna izložba „Tradicionalne igračke i igre naših krajeva“ bit će postavljena u izlozima Knjižnice „V.Nazor“ Špansko-sjever od 16.06. do 15.08.2012., a demonstraciju tradicionalnih igara naših krajeva moći će mladi gledatelji vidjeti, a i naučiti ako ih bude zanimalo u subotu 2.06.2012. na tradicionalnom programu „ŠPANSKO DANCE“, na Trgu Ivana Kukuljevića (na otvorenom prostoru ispred Knjižnice) u Španskom.

Program će početi u 10,30 sati, a glavni izvođači bit će kao i svake godine plesne grupe Plesnog kluba BRAVO!

ČUDESNI SVIJET MEDVEDNICE

OBJAVLJENO: 20.09.2022 14:55

Likovna radionica „Čudesni svijet Medvednice“ održana je 25.9.2022. godine od 15,00 do 16,30,00 sati, za djecu od 6 do 15 godina, u prostorijama Mjesnog odbora Gornji Stenjevec povodom proslave Dana Mjesnog odbora Gornji Stenjevec. Na radionici polaznici su koristeći razne likovne tehnike kreirali biljni i životinjski svijet Medvednice. Voditeljica: Ivana Kurygin, Centar za kulturu i obrazovanje Susedgrad

EUROPSKI TJEDAN MOBILNOSTI 2022. „Better Connections“ - „Mix & Move“

OBJAVLJENO: 15.09.2022 14:02

U sklopu Europskog tjedna mobilnosti 2022. „Better Connections“ - „Mix & Move“ Centar za kulturu i obrazovanje Susedgrad sudjelovao je s kreativnom likovnom radionicom „Putujmo zajedno“ u Masarykovoj ulici 21.rujna od 17,00 do 18,30 sati.

EUROPSKI TJEDAN ODRŽIVOG RAZVOJA- „____________-it“ GEOLOŠKA RADIONICA

OBJAVLJENO: 15.09.2022 13:31

U sklopu Europskog tjedna održivog razvoja 2022. održana je radionica „________- it“ 20.rujna 2022. godine od 18,00 do 19,30 sati, u Knjižnici Podsused.