Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

BUDI COOL - trening mindfulnessa za djecu

Newsletter prijava


Klikom na kućicu potvrđujete da dozvoljavate "Centru za Kulturu i Obrazovanje Susedgrad" da koristi vaš email u svrhu slanja promotivnih i drugih obavijesti (pozivi na koncerte, izložbe, predstave i druge aktivnosti) vezanih uz rad centra putem newslettera. Vaš email biti će korišten u web aplikaciji koja je u vlasništvu treće strane, vaša email adresa osim u tu svrhu nigdje drugdje neće biti korištena. Vašu dozvolu možete povući u bilo koje vrijeme, više informacija dobiti će te u svakom budućem newsletter-u koji će biti poslan od strane centra.

Upišite broj sa slike:

BUDI COOL trening mindfulnessa za djecu Mala skupina polaznika koja omogućuje individualni pristup, lakše razumijevanje i provođenje vježbi za djecu od 7 do 12 godina, radionice se održavaju jednom tjedno tijekom 10 susreta u trajanju od 60 min u Centru za kulturu i obrazovanje Susedgrad, Argentinska 5, subotom od 10,00 – 11,00 sati s početkom 7.12.2019.Obavezne prijave na +385 98 670 906 ili na mail radionica.superja@gmail.com UPISI U TIJEKU!!!

Što je mindfulness?

Mnogo je definicija mindfulnessa što je možda jedan od razloga što nekima ostaje apstraktan, nejasan pojam. Iz različitih definicija s kojima se susrećemo možda je najjednostavnija ova - mindfulness (pažljivost) je obraćanje pažnje ovdje i sada, s blagim i znatiželjnim umom, bez osuđivanja.
Blagodati mindfulnessa nisu samo anegdotske, sve veći broj znanstvenih istraživanja pokazuje njegove pozitivne učinke na mentalno zdravlje i dobrobit. Pokazalo se da vježbanje mindfulnessa poboljšava pažnju i smanjuje stres, povećava sposobnost regulacije emocija i osjećaja suosjećanja i empatije. Također se smatra učinkovitom pomoći u psihoterapijskom liječenju za odrasle, djecu i adolescente s agresivnošću, ADHD-om, anksioznošću.

Mindfulness ima mnogo istih blagodati za djecu kao i za odrasle: uravnotežuje nas i usklađuje s našim tijelom i emocijama; stvara svijest o sebi u kontekstu našeg okruženja; umiruje i preusmjerava na zadatak koji je pred vama. Mindfulness djeci pomaže kod:

• svijesti o emocijama i njihove regulacije
• kontrole impulzivnosti
• empatije i strpljenja prema drugima
• kontrole stresa
• povećanja pažnje i koncentracije
• organizacijske vještine i upravljanje vremenom
• komunikacijskih vještina
• ustrajnosti

 

Program mindfulness treninga provoditi će se kroz slijedeće aktivnosti:

 1. Aktivnosti za osjetilnu svjesnost, fokus i smirenje

 2. Aktivnosti za poticanje osjećaja radosti, zahvalnosti i ljubaznosti

 3. Aktivnosti za poticanje emocionalne inteligencije i regulacije emocija

Djeca će dobiti radnu bilježnicu/dnevnik kako bi im bilo olakšano praćenje i pamćenje programa. Nakon svakog susreta roditelji će putem e-maila dobiti povratne informacije o održanoj nastavi kao i preporuke za određene aktivnosti koje mogu s djecom prakticirati kod kuće.

 

Cilj treninga je upoznati djecu s aktivnostima/alatima koji će im pomoći u:

 • unaprjeđivanju fokusa i koncentracije
 • učinkovitijem nošenju s negativnim mislima i emocijama
 • većoj usmjerenost na sadašnji trenutak
 • smanjenju napetosti u svakodnevnom životu
 • povećanju svjesnosti i prihvaćanju i pozitivnih i negativnih vlastitih iskustava

 

Kroz program djeca će naučiti i :

 1. Kako nas mindfulness čini cool

Što se događa u našem mozgu kad nas obuzmu snažne emocije?
Kako osvijestiti svoje emocije i vježbom ih naučiti kontrolirati kako bi ostali cool i pametno reagirali kada netko kaže ili učini nešto što ne volimo.
 

 1. Kako nam mindfulness može pomoći da uspijemo

Uspjeh, osim o redovnoj vježbi, uvelike ovisi o našoj sposobnosti da se u datom trenutku usredotočimo.
Fokus je ključan za uspjeh. U školi. Na poslu. U igri. Što je pred nama važniji i teži zadatak osjećamo veći pritisak, napetost i strah. Vježbanjem ćemo postići da se umirimo i fokusiramo kada je to potrebno.
 

 1. Kako nas mindfulness može činiti popularnijima

Biti voljen važno je za mnoge, a to možemo postići…ljubaznošću.
Ljubaznost povećava vršnjačku prihvaćenost i dobrobit.. Vježbanjem ljubaznosti možemo postati bolji, suosjećajniji prijatelji.
 

 1. Kako nam mindfulness može pomoći da volimo i prihvaćamo sebe

Svi znamo kako je teško kad nas netko kritizira, no često smo sami sebi najgori kritičari. To je jedan od glavnih načina na koji naši umovi stvaraju stres u našem životu. Kako prepoznati svoj kritički unutarnji glas te trenirati um da budemo bolji prema sebi i drugima.
 

 1. Kako nas mindfulness može učiniti sretnijima

Kada su znanstvenici proučavali što ljude čini sretnima, otkrili su da je zahvalnost jedna od glavnih stvari koja nas može usrećiti. Najbolje od svega jest što je to vještina. Tako je, zahvalnost je vještina! Jednostavnom aktivnošću možemo naučiti osjećati više radosti i sreće ... i za velike i za male svakodnevne stvari. A tko to ne bi želio?

 

Obavezne prijave na +385 98 670 906 ili na mail radionica.superja@gmail.com
Voditeljica: Mirela Korlat Anić, odgojitelj, NLP i MBSR praktičar

FOTOGRAFSKA RADIONICA ZA MLADE

OBJAVLJENO: 26.08.2020 16:12

Fotografske radionice za mlade osmišljene su polaznike kao kontinuirani, strukturirani tematski susreti bazirani na mediju fotografije s ciljem savladavanja znanja, vještina i spoznaja te razvijanja potencijala. Radionice daju polaznicima osnovna teorijska znanja i njihovu praktičnu primjenu u području digitalne fotografije.

ILUSTRACIJA, AUTORSKA SLIKOVNICA I STRIP

OBJAVLJENO: 26.08.2020 15:24

Nedavno je usvojena Strategija za poticanje čitanja kod djece, upućivanje na knjigu i strip, time Centar za kulturu i obrazovanje Susedgrad predstavlja radionicu „Ilustracija, autorska slikovnica i strip” pod vodstvom, nagrađivane, ilustratorice i dječje spisateljice Sanje Pribić. Na radionici polaznici će razgovarati o knjigama, slikovnicama, stripu, njihovom nastanku, od priče, preko ilustracija do tiska. Usvajanje pojmova vezanih uz rad na stripu, ilustracijama i zaključno, autorskoj slikovnici. Djeca knjigu (strip ne u toj mjeri) često doživljavaju kao objekt, nešto „otuđeno“ što im prezentiraju nastavnici i roditelji. Kada se okušaju u autorstvu, prolazeći puni kreativni proces, nestaje distanca i djetetu-autoru knjiga postaje bliska. Iskustvo stvaranja svojih, autorskih knjižica i stripova, koji mogu poslužiti i kao poklon prijateljima, još je jedan od načina na koji knjiga može biti prisutna u životu djece/učenika.

Kontinuirane radionice i tečajevi u sezoni 2020.-2021. u CZKIO Susedgrad

OBJAVLJENO: 05.08.2020 00:55

U novoj školskoj godini, NOVA SEZONA RADIONICA 2020./2021. za mame i bebe, djecu, mlade i odrasle u Centru za kulturu i obrazovanje Susedgrad, Argentinska 5, Gajnice Pridružite se i upoznajte se s našim radionicama i njihovim voditeljima na tjednu otvorenih vrata od 31.8. do 4. 9. 2020. Ulaz je slobodan! Upisi za sezonu 2020./2021. su od 7. do 9. rujna 2020. od 15,00 do 19,00 sati. Ovisno o epidemiološkim mjerama u skladu s odredbama Gradskog ureda za kulturu i Stožera civilne zaštite RH moguće su izmjene termina.