Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Kontinuirane radionice i tečajevi u sezoni 2020.-2021. u CZKIO Susedgrad

Newsletter prijava


Klikom na kućicu potvrđujete da dozvoljavate "Centru za Kulturu i Obrazovanje Susedgrad" da koristi vaš email u svrhu slanja promotivnih i drugih obavijesti (pozivi na koncerte, izložbe, predstave i druge aktivnosti) vezanih uz rad centra putem newslettera. Vaš email biti će korišten u web aplikaciji koja je u vlasništvu treće strane, vaša email adresa osim u tu svrhu nigdje drugdje neće biti korištena. Vašu dozvolu možete povući u bilo koje vrijeme, više informacija dobiti će te u svakom budućem newsletter-u koji će biti poslan od strane centra.

Upišite broj sa slike:

U novoj školskoj godini, NOVA SEZONA RADIONICA 2020./2021. za mame i bebe, djecu, mlade i odrasle u Centru za kulturu i obrazovanje Susedgrad, Argentinska 5, Gajnice Pridružite se i upoznajte se s našim radionicama i njihovim voditeljima na tjednu otvorenih vrata od 31.8. do 4. 9. 2020. Ulaz je slobodan! Upisi za sezonu 2020./2021. su od 7. do 9. rujna 2020. od 15,00 do 19,00 sati. Ovisno o epidemiološkim mjerama u skladu s odredbama Gradskog ureda za kulturu i Stožera civilne zaštite RH moguće su izmjene termina.

 

DAN OTVORENIH VRATA
31.8. – 4.9.2020.

CENTAR ZA KULTURU I OBRAZOVANJE SUSEDGRAD

Argentinska 5 (Gajnice), Zagreb

Upisi za sezonu 2020./2021. su od 7. do 9. rujna 2020. od 15,00 do 19,00 sati.


 

RADIONICE I TEČAJEVI

Sezona 2020./2021.

 

MAME I BEBE

- Mame i bebe


DJECA I MLADI

- Tečaj klasičnog baleta za djecu
- Tečaj ritmike i plesa
- Glazbeno scenska radionica "Latice" i dječji zbor
- Suvremeni ples
Jazz dance
Kazališna radionica "Idemo se igrati"
Likovni atelier” - likovna radionica za djecu
Fotografska radionica za mlade
Ilustracija, autorska slikovnica i strip
SuperArt kreativne radionice za djecu

Super JA – edukativne i zabavna radionica razvijanja mentalne snage
Budi Cool radionica za otklanjanje stresa, smirivanje, nošenje s teškim emocijama, kontroliranje impulsa, lakše koncentriranje i fokusiranja te njegovanje empatije, ljubaznosti i pozitivnosti.
Win-Win komunikacijske radionice asertivnog izražavanja ljutnje

 

ODRASLI

Tečaj klasičnog baleta za odrasle
"Pišem ti kratku priču" radionica kreativnog pisanja, Udruga Nova stranica Zagreb


TREĆA ŽIVOTNA DOB

Rekreacija 50 +

 

MAME I BEBE

MAME I BEBE

• Dob: od 2 do 3 godine
• Trajanje: 2x tjedno po 45 min. (utorak i četvrtak - od 16,00 do 16,45 sati)
• Voditeljica: Sanja Jurić, samostalna umjetnica, odgojiteljica

Vježbanje za mamu i bebe namijenjeno je djeci od 2 do 3 godine i njihovim mamama.
Svrha programa je uspostaviti tjelesni i emocionalni kontakt sa djetetom kroz kompleks vježbi primjerenim i roditelju i djetetu. Cilj programa je razvijati psihomotoričke aspekte kod djeteta te podići mišićni tonus kod majke. Postići osjećaj zadovoljstva te svjesnosti o nužnosti ovakvog oblika druženja i komunikacije između djeteta i majke. Vježbanje će se odvijati uz prilagođenu glazbu.

 

DJECA I MLADI


TEČAJ KLASIČNOG BALETA ZA DJECU

• Dob: od 7 do 12 godin
• Trajanje: 2x tjedno po 45 min. (ponedjeljak i srijeda od 18,30 do 19,15 sati)
• Voditelj: Andrej Barbanov, baletni umjetnik Zagrebačkog HNK, pedagog i koreograf

Ples pripada svima, samo nije svima jednako dostupan. Ovim tečajem želja je to promijeniti.
Cilj tečaja je približiti baletnu umjetnost, potaknuti rad na sebi, otkrivanju vlastite kreativnosti, a kod djece dodatno potaknuti i želju za odlaskom u kazalište. Kod polaznika velika pozornost pridaje se razvitku osjećaja ritma u koordinaciji s plesnim koracima, pravilnu postavu tijela (držanje, razvijanje fleksibilnosti i pravilno disanje), priprema mlađih generacija za baletni teatar i plesnu umjetnost kroz rad na produkcijama koje bi se kao takve pokazale kao završni rad.


 

TEČAJ RITMIKE I PLESA

• Dob: od 4 do 7; od 8 do 12; od 13 do 16 godina
• Trajanje: 2x tjedno po 45 min. (utorak i četvrtak - mlađa grupa od 17,30 do 18,15 sati; srednja grupa od 18,15 do 19,00 sati; starija skupina od 19,00 do 19,45 sati)
• Voditeljica: Sanja Jurić, samostalna umjetnica, odgojiteljica


Svaka djevojčica sanja da će biti balerina kad odraste. Mnoge neće ostvariti taj san, ali mogu zaplesati kao balerine na satovima ritmike i plesa. Putem tehničkih vježbi razvijati će svoje tijelo, lijepo držanje i pravilan stav, kroz plesne improvizacije razvija se dječja kreativnost, kroz zajedničke koreografije djeca se socijaliziraju i upućuju jedna na druge. Uoči Božića djeca prezentiraju svoj rad putem oglednog sata, obilježavamo maškare, dan mama - vježbajući zajedno s mamama, te završavamo školsku godinu plesnom predstavom.


 

GLAZBENO SCENSKA RADIONICA "LATICE" I DJEČJI ZBOR

• Dob: od 3 do 6; od 7 do 10 godina
• Trajanje: 2x tjedno po 45 min. (utorak i četvrtak - mlađa grupa od 17,15 do 18,10 sati; starija skupina od 18,10 do 18,45 sati)
• Voditeljica: Marija Senka Frljak, glazbeni pedagog i zborovođa

U programu glazbeno-scenske radionice “Latice“ djeca se upoznaju sa svim elementima glazbe, vokalnog izričaja i scenskog pokreta, a kroz igru i zabavu djeca savladavaju vokalnu tehniku, uče nove dječje pjesmice, igre, stječu samopouzdanje kroz scenski pokret. Osim brojnih nastupa, djeca posjećuju i tonski studio i snimaju pjesmu koja se zatim u obliku spota uvrštava na dječju top listu.
Naš moto je : Igraj se, pjevaj i pritom uči; Neka se i mašta malo pomuči; Smišljati možeš sve što ti drago; Prijateljstvo ovdje pravo je blago.


SUVREMENI PLES

• Dob: od 9 do 11 godina
• Trajanje: 2x tjedno po 45 min. (utorak i četvrtak - od 19,00 do 19,45 sati)
• Voditeljica: Sanja Kocon Vranješ, samostalni umjetnik, profesionalni plesač suvremenog plesa

Suvremeni ples otvara vidike, razvija kreativnost i povećava tjelesne mogućnosti.
Cilj programa je sve aktivnosti djece organizirati tako da budu zadovoljstvo i radost, da potiču, razvijaju i njeguju potrebu za suradnjom s voditeljem i vršnjacima, da pridonose razvoju samostalnosti i samopouzdanja, te timskom radu i uzajamnom pomaganju.
Program rada utječe na usavršavanje motoričkih dostignuća i znanja, na razvoj osnovnih psihomotornih sposobnosti, stvaranje motiva i razvijanje navike za vježbanjem u skupinama, kao i samostalnosti u radu. Ples je snažan alat za spoznavanje i ispoljavanje emocija što pozitivno utječe na svaku dobnu skupinu, te je univerzalan jezik koji razumije cijelo čovječanstvo.


 

JAZZ DANCE

• Dob: od 12 do 15 godina
• Trajanje: 2x tjedno po 45 min. (utorak i četvrtak - od 19,45 do 20,30 sati)
• Voditeljica: Sanja Kocon Vranješ, samostalni umjetnik, profesionalni plesač suvremenog plesa

Jazz dance je energična plesna forma koja prije svega potiče individualnost i originalnost plesača. Karakteriziraju ga jedinstvenost pokreta, izolacije i kontrakcije tijela, skokovi i brzi okreti.Cilj ovog programa je da djeca i mladi prepoznaju i usvoje osnovne elemente jazz dance-a i plesnih vještina, da mogu memorirati i ponoviti plesne fraze, prepoznati plesni vokabular te prezentirati usvojenu plesnu sekvencu pred drugima. Također cilj ovog programa je i osvještavanje i poticanje samopouzdanje kod djece i mladih u njihovom odnosu prema vlastitom tijelu. Iako su usvajanje tehnika, treniranje i usavršavanje temeljni uvjeti za bavljenje plesom cilj programa je i da djeca i mladi prepoznaju ples kao izvedbenu umjetnost kojom se komuniciraju emocije i misli.

 

KAZALIŠNA RADIONICA "IDEMO SE IGRATI"

• Dob: od 7 do 14 godina
• Trajanje: 1x tjedno po 90 min. (subota od 9,00 do 10,30 sati)
• Voditeljica: Lara Janjić, dramski pedagog

Kada nam školske torbe postanu preteške i treba nam mali odmor od zadaće i učenja, svakome dobro dođe subotnje dramsko druženje uz igre, glumu i uvijek dinamičnu atmosferu. Naš dramski rad s djecom obuhvaća pregršt vježbi i tehnika kojima se pripremamo za samouvjeren i kreativan nastup na kazališnoj (i životnoj) pozornici. Kako bismo omogućili djeci da se razvijaju u umjetničkim i kreativnim područjima, koristimo individualizirani pristup, ali ga također usklađujemo s grupnom dinamikom što je jedan od najvažnijih elemenata dramskog rada. Polaznici dramske radionice imaju priliku na zanimljiv i pristupačan način naučiti kako se boriti protiv treme, straha od javnog nastupa te kako uobličiti ideje u pokret, govor i izvedbu. Bilo da ulazimo u ljudske, životinjske ili apstraktne uloge, uvijek se nastojimo dobro zabaviti i osmisliti završnu predstavu koja će biti skrojena po mjeri i željama svih polaznika!


LIKOVNI ATELIER – likovna radionica za djecu

• Dob: od 5 do 15 godina
• Trajanje: 1x tjedno po 90 min. (utorak od 18,00 do 19,30 sati)
• Voditelji: Vedran Markulin, slikarski i grafički dizajner, diplomirani odgojitelj i učitelj; Ivana Mikulić, akademska slikarica, profesor likovne kulture


Likovne radionice osmišljene su za djecu predškolskog i školskog uzrasta kao kontinuirani, strukturirani tematski susreti bazirani na likovnim medijima (likovnoj umjetnosti) i vizualnom jeziku s ciljem savladavanja znanja, vještina i spoznaja te razvijanja likovnih potencijala. Teme će se odabrati putem unaprijed utvrđenih postupaka odabira motiva i ideja, primjenom odgovarajućih likovnih tehnika (crtačke, slikarske, grafičke, kiparske), načina rada, te uporabom odgovarajućih sredstava i pomagala, a svakako i interesom polaznika.


FOTOGRAFSKA RADIONICA ZA MLADE

• Dob: od 15 do 30 godina

• Trajanje: 1x tjedno po 90 min. (subota od 10,30 do 12,00 sati)
• Voditeljica: Luna Marinković, fotograf

Fotografske radionice osmišljene su polaznike kao kontinuirani, strukturirani tematski susreti bazirani na mediju fotografije s ciljem savladavanja znanja, vještina i spoznaja te razvijanja potencijala. Radionice daju polaznicima osnovna teorijska znanja i njihovu praktičnu primjenu u području digitalne fotografije.

 

ILUSTRACIJA, AUTORSKA SLIKOVNICA I STRIP

• Dob: od 6 do 14 godina
• Trajanje: 1x tjedno po 90 min. (četvrtak od 18,00 do 19,30 sati)
• Voditeljica: Sanja Pribić, ilustratorica i dječji pisac

Budući da je nedavno usvojena Strategija za poticanje čitanja kod djece, upućivanje na knjigu i strip, Centar za kulturu i obrazovanje Susedgrad predstavlja radionicu „Ilustracija, autorska slikovnica i strip” pod vodstvom, nagrađivane, ilustratorice i dječje spisateljice Sanje Pribić.
Na radionici polaznici će razgovarati o knjigama, slikovnicama, stripu, njihovom nastanku, od priče, preko ilustracija do tiska. Usvajanje pojmova vezanih uz rad na stripu, ilustracijama i zaključno, autorskoj slikovnici.
Djeca knjigu (strip ne u toj mjeri) često doživljavaju kao objekt, nešto „otuđeno“ što im prezentiraju nastavnici i roditelji. Kada se okušaju u autorstvu, prolazeći puni kreativni proces, nestaje distanca i djetetu-autoru knjiga postaje bliska. Iskustvo stvaranja svojih, autorskih knjižica i stripova, koji mogu poslužiti i kao poklon prijateljima, još je jedan od načina na koji knjiga može biti prisutna u životu djece/učenika.


SUPERART” – kreativne radionice za djecu

• Dob: od 5 do 10 godina
• Trajanje: 1x tjedno po 60 min. (subota od 9,30 do 10,30 sati)
• Voditelji: Ivana Mikulić, akademska slikarica, profesor likovne kulture; Petra Kovačević, akademska restauratorica i konzervatorica 


Stvaraj, oblikuj, slikaj, crtaj, pleši i igraj se. Budi Superart subotom od 9,30 do 10,30 sati!
Bez upisnine i mjesečne članarine, jednostavno dođi, za 30,00kn dobiti ćeš 60 kreativnih minuta-

 


SUPER JA – edukativne i zabavna radionica razvijanja mentalne snage

• Dob: od 7 do 12 godina
• Trajanje: 1x tjedno po 60 min.
• Voditeljica: Mirela Korlat Anić, odgojitelj, NLP praktičar

Radionica učenja asertivnosti – vještine koja nam omogućuje da se izborimo za sebe, osiguravajući da se naše mišljenje i osjećaji uzmu u obzir, a pri tom se ne narušavaju prava drugih. Svojim programom pomaže djeci izgraditi samopouzdanje, potaknuti i povećati svijest o njima samima, razviti i prakticirati vještine asertivnosti, učiti ih odgovornosti za vlastito ponašanje i vlastite osjećaje.
Kroz odabrane aktivnosti, priče, diskusije, igre preuzimanja uloga djeca uče odabirati ispravno, upoznati bolje sebe, ovladati snažnim emocijama, oduprijeti se pritisku vršnjaka i formirati pozitivnije odnose sa osobama u svojoj okolini.

 

BUDI COOL

• Dob: od 7 do 12 godina
• Trajanje: 1x tjedno po 60 min.
• Voditeljica: Mirela Korlat Anić, odgojitelj, NLP praktičar

Radionica kroz koju djeca vježbaju trajne vještine za otklanjanje stresa i smirivanje, nošenje s teškim emocijama, kontroliranje impulsa, lakše koncentriranje i fokusiranje na ono što je važno, i njegovanje empatije, ljubaznosti i pozitivnosti.
Budi cool radionica je mentalni trening mindfulness vježbi za sklad i smirenost uma i tijela. Satovi koncipirani tako da djeca kroz vježbe i igru nauče kako se nositi sa emocijama, povećati usredotočenost i svjesnost kroz vježbe fokusiranja na svoja osjetila, kako se umiriti i usmjeriti na sadašnji trenutak vježbama disanja, progresivnom mišićnom relaksacijom i vođenom fantazijom, uskladiti um i tijelo jednostavnim vježbama primjerenim njihovom uzrastu te putem pozitivnih afirmacija usvojiti i zadržati vedar, čvrst i pozitivan stav o sebi i svojim sposobnostima.


WIN WIN

• Dob: od 7 do 12 godina
• Trajanje: 1x tjedno po 60 min.
• Voditeljica: Mirela Korlat Anić, odgojitelj, NLP praktičar

Djeca često dobivaju nenamjerno destruktivnu poruku od odraslih da je ljutnja „loša“ i nepoželjna emocija i da je treba zatomiti. Od vremena kada su sasvim mali i ljutnju ispoljavaju vrlo burno i glasno često do buntovnih tinejdžerskih dana – nađu se u neprilikama zbog svog ponašanja.
Umjesto neučinkovitog zatomljivanja ljutnje na WIN-WIN radionici djeca će kroz igru, rasprave, aktivnosti koje izgrađuju vještinu komuniciranja naučiti kako se ljutiti, kako identificirati okidače svoje ljutnje, kako prihvatiti ljutnju kao normalan i prirodan osjećaj i izraziti ju na asertivan (ne povredljiv) način. Dok je ljutnja osnovna ljudska emocija koju univerzalno doživljavamo u svi razdobljima života, u svim rasama i kulturama, vještina asertivnog izražavanja ljutnje je nešto što ne dolazi prirodno većini nas.


 

ODRASLI


TEČAJ KLASIČNOG BALETA ZA ODRASLE

• Dob: 30+
• Trajanje: 2x tjedno po 60 min. (ponedjeljak i srijeda od 19,30 do 20,30 sati)
• Voditelj: Andrej Barbanov, baletni umjetnik, pedagog i koreograf


Cilj tečaja je približiti baletnu umjetnost, potaknuti rad na sebi, otkrivanju vlastite kreativnosti. Kod polaznika velika pozornost pridaje se relaksirajućim vježbama uz zvuk klasične glazbe, razvitku osjećaja ritma u koordinaciji s plesnim koracima, pravilnu postavu tijela, popravljanje posture leđa, razvijanje izdržljivosti te uživanje u plesnom pokretu.


TREĆA ŽIVOTNA DOB


REKREACIJA 50 +

• Dob: 50+
• Trajanje: 2x tjedno po 60 min. (ponedjeljak i srijeda - (ponedjeljak i srijeda:
I. grupa od 9,30 do 10,30 sati; II. grupa od 10,30 do 11,30 sati)
• Voditeljica: Sanja Kocon Vranješ, samostalni umjetnik, profesionalni plesač suvremenog plesa

U svrhu unaprjeđenja kvalitete života osoba u „najboljim godinama“, cilj nam je održati gipkost tijela i mobilnost zglobova, te poboljšati koordinaciju i fleksibilnost.
Sat se sastoji od vježbi zagrijavanja tijela, počevši od pravilnog disanja i držanja, kratkih plesnih sekvenci, vježbi koordinacije, ravnoteže, vježbi snage, a završava istezanjem i relaksacijom.
Razveselimo tijelo i dušu tjelovježbom i druženjem. Čekamo vas!


 

* ZA SVE RADIONICE: ovisno o broju upisanih te epidemiološkim mjerama u skladu s odredbama Gradskog ureda za kulturu i Stožera civilne zaštite RH moguće su izmjene termina.

Za dodatne informacije o radionicama i tečajevima obratite se na kontakt:

• tel.: 01/ 345 27 22 • e-mail: info@czkio-susedgrad.hr


  

 

Predstavljanje radionica i tečajeva u Tjednu novih mogućnosti za sezonu 2022./2023.

OBJAVLJENO: 24.08.2022 16:23

Najavljujemo predstavljanje radionica i tečajeva za nastavnu godinu 2022.-2023. na „Tjednu novih mogućnosti 2022.“ od 30.8. do 2.9.2022. u Centru za kulturu i obrazovanje Susedgrad, Argentinska 5, Zagreb. Posjetite, čujte, vidite, pitajte i isprobajte, kazališne, rekreativno-plesne, likovne, medijske i znanstvene radionice i tečajeve i upoznajte njihove voditelje. Uz tradicionalne i etablirane radionice imamo i neka zanimljiva i privlačna osvježenja. Ulaz je slobodan! Dobro nam došli!

RADIONICE I TEČAJEVI u sezoni 2022./2023.

OBJAVLJENO: 19.07.2022 10:53

U novoj nastavnoj godini, NOVA SEZONA RADIONICA 2022./2023. za djecu, mlade, odrasle i treću dob u Centru za kulturu i obrazovanje Susedgrad, Argentinska 5, Gajnice.

ŠKOLA ANIMACIJE

OBJAVLJENO: 18.07.2022 15:26

Animacija je umjetnost koja spaja likovnu i filmsku umjetnost. Uključuje promatranje okoline, planiranje vremena i prostora, snalaženje u okvirima, kreativno vizualno izražavanje, pronalaženje optimalnih tehničkih riješenja, izvedbu u materijalu ili crtežu. Radi se o opuštenoj atmosferi. Djeca se slobodno kreću po prostoru, pitaju, otkrivaju sprave, režu, crtaju, buše, lijepe. Potiče ih se da bez straha sve isprobaju, naprave greške i dođu do pravih rješenja. Animacija kombinira likovnu umjetnost, film i tehniku i zato je zanimljiva! Radionica je namijenjena svoj znatiželjnoj djeci koja vole crtanje i filmove, a zanima ih kako rade strojevi.