Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Projekt Vrtići u kvartovskom kinu i CZKIO Susedgrad

Newsletter prijava


Klikom na kućicu potvrđujete da dozvoljavate "Centru za Kulturu i Obrazovanje Susedgrad" da koristi vaš email u svrhu slanja promotivnih i drugih obavijesti (pozivi na koncerte, izložbe, predstave i druge aktivnosti) vezanih uz rad centra putem newslettera. Vaš email biti će korišten u web aplikaciji koja je u vlasništvu treće strane, vaša email adresa osim u tu svrhu nigdje drugdje neće biti korištena. Vašu dozvolu možete povući u bilo koje vrijeme, više informacija dobiti će te u svakom budućem newsletter-u koji će biti poslan od strane centra.

Upišite broj sa slike:

Projekt Vrtići u kvartovskom kinu – čiji smo partneri - nastavlja se već petu godinu zaredom, ali ovaj put online!  Radi se o cjelovitom filmskom programu razvoja filmske pismenosti u ranom i predškolskom odgoju Sedmi kontinent u kojem aktivno kroz cijelu godinu sudjeluje 28 gradskih vrtića i 8 kulturnih centara, a koji financira Grad Zagreb.

U dosadašnjim normalnim okolnostima, djeca su se prije dolaska u kvartovsko kino zajedno sa svojim odgajateljima pripremala za projekciju najavljenog filma kroz ponuđene im odgojno-obrazovne aktivnosti. S djecom u kinu provodilo se vođeno gledanje filma, a nakon odgledanog filma, pri povratku u vrtiće istraživala se filmska priča još tjednima u za to predviđenim centrima (stolno-manipulativni, likovni i istraživačko-spoznajni) u vrtićkim prostorijama.

A obzirom na okolnosti u kojima se nalazimo, jesensko izdanje ovog programa posvećeno lutkarskom animiranom filmu, provodi se online. Kao i u kinu, online vođeno i svjesno gledanje filmova, razgovore prije i nakon filma, kao i razne maštovite igre i zabavne aktivnosti vodi Jana Šivak koju djeca poznaju iz programa u kinu. Odgojitelji i dalje provode odgojno-obrazovne aktivnosti prema metodološkom obrascu prilagođenom djeci predškolske dobi koje također preuzimaju s online poveznice. Predložene aktivnosti su planski osmišljene s ciljem da izdvoje i naglase pojedine elemente filma na taj način senzibilizirajući dijete na značajke filma, a istovremeno potičući dječju znatiželju i želju za daljnjim istraživanjem. 

Do sredine prosinca prikazivat će se online epizode animiranog serijala jednog od najistaknutijih autora animiranih filmova u Sloveniji, Kolje Sakside. On je redatelj, scenarist i producent ujedno i vrstan pedagog, čiji su se kratki filmovi pod nazivom Koyaa dosada prikazali na više od 150 međunarodnih festivala. Inspiraciju za svog animiranog junaka autor je pronašao u vlastitom liku. 

Vjerujemo kako će vrtići iz našeg kvarta uživati u probranim online kino projekcijama naših partnera sa Sedmog kontinenta, a mi ih spremni čekamo u našim dvoranama čim se za to stvore uvjeti!
 

Projekt Vrtići u kvartovskom kinu financiran je sredstvima Grada Zagreba, više na poveznici

 

"Crveni balon" doletio je u sklopu projekta "Vrtići u kvartovskom kinu" u CZKIO Susedgrad

OBJAVLJENO: 24.05.2022 12:09

Na radost mnogih mališana iz dječjih vrtića Susedgradskog područja "Crveni balon" doletio je u CZKIO Susedgrad 24., 26. i 28. svibnja 2022. u sklopu projekta Sedmog kontinenta "Vrtići u kvartovskom kinu". "Udobno se smjestite, guze nazad, naslonite leđa i ruke. Provjerimo jesu li naše oči spremne. Čvrsto zažmirite. Jednom, dvaput. Sada otvorite oči. Vidimo li sve boje? A sada uši: izmasirajmo jedno uho, pa izmasirajmo drugo uho. Čujemo li dobro? Hoćemo li dobro uhvatiti sve riječi i glazbu? Još jednom udahnimo. Pa izdahnimo. I sada smo spremni! Uživajmo u gledanju! Aktivno gledanje filma kod predškolaca može uključivati i kinovježbu. Koordinatorica programa Jana Šivak na ovaj je način pripremila djecu iz dječjeg vrtića na gledanje igranog filma "Crveni balon".

"ŠTO KAD NESTANE STRUJE" EDUKATIVNI EKO FILM

OBJAVLJENO: 03.10.2021 13:03

U dvorani Centra za kulturu i obrazovanje Susedgrad, 21.10.2021. godine, u 9,15 i u 10,45 sati, održana je projekcija edukativnog eko filma "Što kad nestane struje" za učenike OŠ Dragutina Domjanića i djecu štićenike Kuće sv. Terezije od Malog Isusa za nezbrinutu djecu u Zagrebu. Edukativni eko film za djecu o energetskoj učinkovitosti i zaštiti okoliša snimljen je u sklopu europskoga projekta LABEL2020, kojeg su podržali Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Ministarstvo gospodarstva i Grad Zagreb. Kreirani materijali dobio je i pozitivnu ocjenu Agencije za odgoj i obrazovanje te se koristi isključivo u edukativne svrhe.

"Mališan" Charlieja Chaplina

OBJAVLJENO: 06.03.2020 10:21

U našem kinu Centra za kulturu i obrazovanje Susedgrad, Argentinska 5, Gajnice, posjetio nas je Sedmi kontinent u sklopu projekta "Vrtići u kvartovskom kinu"i priredio djeci u četvrtak 27.2. 2020. iz DV Gajnice, i u četvrtak 5.3.2020. iz DV Vrapče nezaboravan filmski klasik Charlieja Chaplina:“Mališan“.