Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Newsletter prijava


Klikom na kućicu potvrđujete da dozvoljavate "Centru za Kulturu i Obrazovanje Susedgrad" da koristi vaš email u svrhu slanja promotivnih i drugih obavijesti (pozivi na koncerte, izložbe, predstave i druge aktivnosti) vezanih uz rad centra putem newslettera. Vaš email biti će korišten u web aplikaciji koja je u vlasništvu treće strane, vaša email adresa osim u tu svrhu nigdje drugdje neće biti korištena. Vašu dozvolu možete povući u bilo koje vrijeme, više informacija dobiti će te u svakom budućem newsletter-u koji će biti poslan od strane centra.

Upišite broj sa slike:

Kazalište

NOĆ KAZALIŠTA 2021. / OSVRT

imageSudjelovanjem u ovogodišnjoj 13. po redu manifestaciji obilježili smo Noć kazališta s dva događanja u dvorani Centra. Ugostili smo Lutkarsku scenu Ivane Brlić Mažuranić i Teatar Tirenu. Scena Ivane Brlić Mažuranić je za naše najmlađe posjetitelje pripremila kazališnu predstavu „Roda i lisac”, duhovitu i dinamičnu basnu koja sadrži nekoliko važnih poruka za djecu. U kasnijim večernjim satima pozornicu je preuzela Teatar Tirena s kazališnom predstavom „Nemreš pobjeć od nedjelje”, suvremenom pričom o ljubavi, od zaljubljenosti do rutine. Nadamo se da ćemo ponovno imati priliku ugostiti iznimno talentirane glumce poput današnjih te sudjelovati i iduće godine u najčarobnijoj noći godine – manifestaciji Noći kazališta.

Više


PREDSTAVA BASNE ZA NAS DANAS / KAZALIŠTE PRIJATELJ

image U Centru za kulturu i obrazovanje Susedgrad, 12.11.2021. godine, u 11,00 i 12,00 sati, odigrana je predstava „Basne za nas danas“, Kazališta Prijatelj, za treće razrede Osnovne škole Dragutina Domjanića. “Basne za nas danas” je predstava koja predstavlja kratke poučne priče (basne) u kojima se kao likovi pojavljuju životinje, biljke i predmeti kako bi zapodjenutom radnjom u odnosima koji su zapravo ljudski, istaknule neku istinu (filozofsku ili etičku) ili pak praktičnu životnu mudrost. Svojom maštovitošću, a opet jezgrovitošću dobar su temelj za raznolike interpretacije. U predstavi „Basne za nas danas“ dramatizacijom su duboko ukorijenjene u naš prostor i vrijeme. Tako dječjoj publici likovi životinja postaju prepoznatljive osobe iz svakodnevnog života, a basna na duhovit i prihvatljiv način izvršava svoju zabavnu ali i odgojnu funkciju. U predstavi su obrađene pet najpoznatijih basni svjetskih basnopisaca, Ezopa i La Fontainea.

Više


Noć kazališta u CZKIO Susedgrad - 20.11.2021. - RASPRODANO!!!

imageOvogodišnju 13. po redu manifestaciju Noć kazališta obilježiti ćemo s dva događanja u velikoj dvorani Centra: s dječjom predstavom i predstavom mladih za mlade. Predstava „Roda i Lisac“ Lutkarske scene Ivane Brlić Mažuranić održat će se od 11,00 sati ( za uzrast od 3+), cijena ulaznica je 30,00 kuna. Predstava „Nemreš pobjeć od nedjelje“ Teatra Tirena od 19,00 sati, cijena ulaznice je 20,00 kuna.

Više


RASPRODANO!!! / Noć kazališta u Susedgradu: "Roda i Lisac" 20.11.2021. u 11,00 sati

imageOve godine program Noć Kazališta u Susedgradu osvanuti će ujutro dječjom predstvaom „Roda i Lisac“ Lutkarske scene Ivane Brlić Mažuranić u dvorani Centra za kulturu i obrazovanje Susedgrad, u subotu 20.11.2021. u 11,00 sati. „Roda i lisac“ duhovita je, dinamična basna o lisici koja se htjela narugati rodi samo zato što je drugačija pa je i sama postala predmet šale sadrži nekoliko važnih poruka kako za djecu, tako i kao univerzalni podsjetnik za odrasle: ne čini drugom ono što ne želiš da čine tebi, kako daješ tako ti se i vraća, tko se šali na tuđi račun, mora biti spreman prihvatiti šalu i na svoj... Predstava personificirana kroz životinjske likove, na zabavan i šaljiv način kroz čvrste uzročno-posljedične veze te iste motive (pripremanje objeda, serviranje stola, dočekivanje gosta) poučava mladu publiku da poštuju i prihvaćaju različitosti, jer u nekom trenutku, u nekoj situaciji i drugom mjestu (gradu, državi, kontinentu) i sami mogu biti (postati) drugačiji. A ipak, svatko je jednako vrijedan u svojim posebnostima i vrijednostima. Predstava je nastala prema tekstu Ezopovih basni. Režiju potpisuje Ivana Peroš, igraju: Mirko Ilibašić i Stipe Gugić. Ulaznice su u prodaji od utorka 9.11.. a mogu se kupiti u Centru za kulturu i obrazovanje Susedgrad, Argentinska 5/I, Gajnice, svakim radnim danom od 10,00 do 18,00 sati, I. Kat. Cijena ulaznice: 30,00 kn. Broj ulaznica je ograničen! Veselimo se Vašem dolasku!

Više


RASPRODANO!!! / Noć kazališta u Susedgradu: "Nemreš pobjeć od nedjelje" 20.11.2021. u 19,00 sati

imageU programu Noć Kazališta u Susedgradu 2021. glumiti će „Mladi za mlade” u kazališnoj predstavi „Nemreš pobjeć od nedjelje“ Teatra Tirena u dvorani Centra za kulturu i obrazovanje Susedgrad, u subotu 20.11.2021. u 19,00 sati. Suvremena predstava koja priča o ljubavi u kojoj se lako prepoznati. Ljubavi, koja prolazi uobičajeni put od zaljubljenosti do kriza i sumnji je li to TO? Priča o traženju, idealiziranim slikama i stvarnosti. O usamljenosti u dvoje. Što učiniti kad život počinje sve više ličiti na nedjelju: bezidejnu, dosadnu, u kojoj u krugu obitelji jedni drugima možemo lijepo ići na živce? Što kad kolotečina u dosadi prvotni zanos, kad boje ljubavi izblijede pred svakodnevnim brigama? Ona i On, bezimeni, u priči od zaljubljenosti do rutine, kroz prepoznatljive situacije prolaze ljubavne krize, gubeći se u potrazi za nečim boljim. Dogodi nam se ponekad da više ne prepoznajemo vrijednosti partnera jer su nam ovdje, svakodnevno bliske, nevidljive, a mi krećemo u potragu za nečim novim – idealnim koje možda i ne postoji. Režiju potpisuje Ines Škuflić-Horvat, a u predstavi glume: ON- Andrija Žunac, Jura Bobanović, Matija Ivezić, Viktor Grabar; ONA- Dora Hercigonja Salamoni, Iva Vučković, Katja Vukobratović, Lana Cipek; EKIPA- Tia Gebauer, Iva Kraljević, Matea Mandić, Luna Mayer, Nika Šarić, Saša Asja Štuka, Nina Franka Latinčić. Ulaznice su u prodaji od utorka 9.11.. a mogu se kupiti u Centru za kulturu i obrazovanje Susedgrad, Argentinska 5/I, Gajnice, svakim radnim danom od 10,00 do 18,00 sati, I. Kat. Cijena ulaznice: 20,00 kn. Broj ulaznica je ograničen! Veselimo se Vašem dolasku!

Više


"Kad ruke šute"- plesna predstava o partnerskim odnosima

imagePlesna predstava o partnerskim osnosima „Kad ruke šute” u dvorani Centra za kulturu i obrazovanje Susedgrad, u srijedu 17.11.2021. u 20,00 sati. Ljubav, zaljubljenost, privlačnost, partnerski odnosi – pojmovi su koji se često miješaju jer, svi osjećamo, pa podrazumijevamo da razumijemo njihovo značenje, a zapravo često ne znamo što tko pod time smatra. Ovaj projekt bavi se upravo time “Kad ruke šute” plesna je predstava čija je dramaturško-koreografska koncepcija nastala na temelju stručno – istraživačkog teksta o partnerskim odnosima koji je napisala socijalna pedagoginja Sara Peranić. Hoće li ova plesna priča završiti „I tako su gradili odnos sretno do kraja života” ili pak ‘Svatko je krenuo svojim putem’ ovisi o nizu (plesnih) koraka. Plesač i plesačica, Christian Nujster i Sunčica Bandić, služeći se različitim plesnim stilovima, pokretom, gestama, mimikom i dodirom, prikazat će 4 stadija partnerskog odnosa kroz koje svi partneri na putu izgradnje kvalitetnog odnosa na svoj jedinstveni način prolaze: privlačnost, romanca, borba za moć, prava ljubav. Kombinacijom plesnih stilova poput lyrical, contemporary, jazz, modern, acrobatic, u koreografiji Ilone Cvitić Kanceljak i uz autorsku glazbu Silvije Grilec ispričat će (otplesati) što znači temeljna misao projekta “I tako su gradili odnos do kraja života”. Ulaznice se mogu kupiti na dan plesne predstave od 18,00-19,30 sati ili direktno od organizatora PC TALA. Kontakt: Laura Pribanić, kadrukesute@gmail.com ili +385 91 321 95 14 (od 17,00 do 20,00 sati). Cijena ulaznice: 30,00 kn. Broj ulaznica je ograničen! Broj ulaznica je ograničen! Veselimo se Vašem dolasku!

Više


PREDSTAVA "HRVATSKE VILE I VJEŠTICE"

image„Hrvatske vile i vještice“ u dvorani Centra za kulturu i obrazovanje Susedgrad, subota 6.11.2021. u 11,00 sati. Dječja predstava na zabavan i duhovit način prikazuje vile i vještice, govori o njihovom izgledu, karakteru i sklonostima. Premda su vještice i vile na prvi pogled i u većini priča izgledom i karakterom posve suprotstavljene, u ovoj predstavi ćemo saznati da i jedne i druge mogu pomagati, ali i naškoditi ljudima. Moramo poštovati i čuvati priče o njima jer ih je sve manje, na svijetu bez vila i vještica bilo bi jako dosadno. Igraju Hrvoje Zalar, Anja Đurinović Rakočević i Vini Jurčić u režiji Hrvoja Zalara. Ulaznice su u prodaji od ponedjeljka, 25. listopada 2021. godine i mogu se mogu kupiti u Centru za kulturu i obrazovanje Susedgrad, Argentinska 5/I, Gajnice, svakim radnim danom od 9,00 do 18,00 sati, I. Kat. Cijena ulaznice: 30,00 kn. Broj ulaznica je ograničen! Veselimo se Vašem dolasku!

Više


PREDSTAVA "HRVATSKE VILE I VJEŠTICE"

image „Hrvatske vile i vještice“ u dvorani Centra za kulturu i obrazovanje Susedgrad, subota 6.11.2021. u 11,00 sati. Dječja predstava na zabavan i duhovit način prikazuje vile i vještice, govori o njihovom izgledu, karakteru i sklonostima. Premda su vještice i vile na prvi pogled i u većini priča izgledom i karakterom posve suprotstavljene, u ovoj predstavi ćemo saznati da i jedne i druge mogu pomagati, ali i naškoditi ljudima. Moramo poštovati i čuvati priče o njima jer ih je sve manje, na svijetu bez vila i vještica bilo bi jako dosadno. Igraju Hrvoje Zalar, Anja Đurinović Rakočević i Vini Jurčić u režiji Hrvoja Zalara. Ulaznice su u prodaji od ponedjeljka, 25. listopada 2021. godine i mogu se mogu kupiti u Centru za kulturu i obrazovanje Susedgrad, Argentinska 5/I, Gajnice, svakim radnim danom od 9,00 do 18,00 sati, I. Kat. Cijena ulaznice: 30,00 kn. Broj ulaznica je ograničen! Veselimo se Vašem dolasku!

Više


Zadnja galerija

Veseli ananas

Zadnji video

Vjezba cut out na Tjednu animacije u CZKIO Susedgrad - srpanj 2022

Raspored događanja