Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Newsletter prijava


Klikom na kućicu potvrđujete da dozvoljavate "Centru za Kulturu i Obrazovanje Susedgrad" da koristi vaš email u svrhu slanja promotivnih i drugih obavijesti (pozivi na koncerte, izložbe, predstave i druge aktivnosti) vezanih uz rad centra putem newslettera. Vaš email biti će korišten u web aplikaciji koja je u vlasništvu treće strane, vaša email adresa osim u tu svrhu nigdje drugdje neće biti korištena. Vašu dozvolu možete povući u bilo koje vrijeme, više informacija dobiti će te u svakom budućem newsletter-u koji će biti poslan od strane centra.

Upišite broj sa slike:

Kazalište

RASPRODANO!!! / Noć kazališta u Susedgradu: "Nemreš pobjeć od nedjelje" 20.11.2021. u 19,00 sati

imageU programu Noć Kazališta u Susedgradu 2021. glumiti će „Mladi za mlade” u kazališnoj predstavi „Nemreš pobjeć od nedjelje“ Teatra Tirena u dvorani Centra za kulturu i obrazovanje Susedgrad, u subotu 20.11.2021. u 19,00 sati. Suvremena predstava koja priča o ljubavi u kojoj se lako prepoznati. Ljubavi, koja prolazi uobičajeni put od zaljubljenosti do kriza i sumnji je li to TO? Priča o traženju, idealiziranim slikama i stvarnosti. O usamljenosti u dvoje. Što učiniti kad život počinje sve više ličiti na nedjelju: bezidejnu, dosadnu, u kojoj u krugu obitelji jedni drugima možemo lijepo ići na živce? Što kad kolotečina u dosadi prvotni zanos, kad boje ljubavi izblijede pred svakodnevnim brigama? Ona i On, bezimeni, u priči od zaljubljenosti do rutine, kroz prepoznatljive situacije prolaze ljubavne krize, gubeći se u potrazi za nečim boljim. Dogodi nam se ponekad da više ne prepoznajemo vrijednosti partnera jer su nam ovdje, svakodnevno bliske, nevidljive, a mi krećemo u potragu za nečim novim – idealnim koje možda i ne postoji. Režiju potpisuje Ines Škuflić-Horvat, a u predstavi glume: ON- Andrija Žunac, Jura Bobanović, Matija Ivezić, Viktor Grabar; ONA- Dora Hercigonja Salamoni, Iva Vučković, Katja Vukobratović, Lana Cipek; EKIPA- Tia Gebauer, Iva Kraljević, Matea Mandić, Luna Mayer, Nika Šarić, Saša Asja Štuka, Nina Franka Latinčić. Ulaznice su u prodaji od utorka 9.11.. a mogu se kupiti u Centru za kulturu i obrazovanje Susedgrad, Argentinska 5/I, Gajnice, svakim radnim danom od 10,00 do 18,00 sati, I. Kat. Cijena ulaznice: 20,00 kn. Broj ulaznica je ograničen! Veselimo se Vašem dolasku!

Više


"Kad ruke šute"- plesna predstava o partnerskim odnosima

imagePlesna predstava o partnerskim osnosima „Kad ruke šute” u dvorani Centra za kulturu i obrazovanje Susedgrad, u srijedu 17.11.2021. u 20,00 sati. Ljubav, zaljubljenost, privlačnost, partnerski odnosi – pojmovi su koji se često miješaju jer, svi osjećamo, pa podrazumijevamo da razumijemo njihovo značenje, a zapravo često ne znamo što tko pod time smatra. Ovaj projekt bavi se upravo time “Kad ruke šute” plesna je predstava čija je dramaturško-koreografska koncepcija nastala na temelju stručno – istraživačkog teksta o partnerskim odnosima koji je napisala socijalna pedagoginja Sara Peranić. Hoće li ova plesna priča završiti „I tako su gradili odnos sretno do kraja života” ili pak ‘Svatko je krenuo svojim putem’ ovisi o nizu (plesnih) koraka. Plesač i plesačica, Christian Nujster i Sunčica Bandić, služeći se različitim plesnim stilovima, pokretom, gestama, mimikom i dodirom, prikazat će 4 stadija partnerskog odnosa kroz koje svi partneri na putu izgradnje kvalitetnog odnosa na svoj jedinstveni način prolaze: privlačnost, romanca, borba za moć, prava ljubav. Kombinacijom plesnih stilova poput lyrical, contemporary, jazz, modern, acrobatic, u koreografiji Ilone Cvitić Kanceljak i uz autorsku glazbu Silvije Grilec ispričat će (otplesati) što znači temeljna misao projekta “I tako su gradili odnos do kraja života”. Ulaznice se mogu kupiti na dan plesne predstave od 18,00-19,30 sati ili direktno od organizatora PC TALA. Kontakt: Laura Pribanić, kadrukesute@gmail.com ili +385 91 321 95 14 (od 17,00 do 20,00 sati). Cijena ulaznice: 30,00 kn. Broj ulaznica je ograničen! Broj ulaznica je ograničen! Veselimo se Vašem dolasku!

Više


PREDSTAVA "HRVATSKE VILE I VJEŠTICE"

image„Hrvatske vile i vještice“ u dvorani Centra za kulturu i obrazovanje Susedgrad, subota 6.11.2021. u 11,00 sati. Dječja predstava na zabavan i duhovit način prikazuje vile i vještice, govori o njihovom izgledu, karakteru i sklonostima. Premda su vještice i vile na prvi pogled i u većini priča izgledom i karakterom posve suprotstavljene, u ovoj predstavi ćemo saznati da i jedne i druge mogu pomagati, ali i naškoditi ljudima. Moramo poštovati i čuvati priče o njima jer ih je sve manje, na svijetu bez vila i vještica bilo bi jako dosadno. Igraju Hrvoje Zalar, Anja Đurinović Rakočević i Vini Jurčić u režiji Hrvoja Zalara. Ulaznice su u prodaji od ponedjeljka, 25. listopada 2021. godine i mogu se mogu kupiti u Centru za kulturu i obrazovanje Susedgrad, Argentinska 5/I, Gajnice, svakim radnim danom od 9,00 do 18,00 sati, I. Kat. Cijena ulaznice: 30,00 kn. Broj ulaznica je ograničen! Veselimo se Vašem dolasku!

Više


PREDSTAVA "HRVATSKE VILE I VJEŠTICE"

image „Hrvatske vile i vještice“ u dvorani Centra za kulturu i obrazovanje Susedgrad, subota 6.11.2021. u 11,00 sati. Dječja predstava na zabavan i duhovit način prikazuje vile i vještice, govori o njihovom izgledu, karakteru i sklonostima. Premda su vještice i vile na prvi pogled i u većini priča izgledom i karakterom posve suprotstavljene, u ovoj predstavi ćemo saznati da i jedne i druge mogu pomagati, ali i naškoditi ljudima. Moramo poštovati i čuvati priče o njima jer ih je sve manje, na svijetu bez vila i vještica bilo bi jako dosadno. Igraju Hrvoje Zalar, Anja Đurinović Rakočević i Vini Jurčić u režiji Hrvoja Zalara. Ulaznice su u prodaji od ponedjeljka, 25. listopada 2021. godine i mogu se mogu kupiti u Centru za kulturu i obrazovanje Susedgrad, Argentinska 5/I, Gajnice, svakim radnim danom od 9,00 do 18,00 sati, I. Kat. Cijena ulaznice: 30,00 kn. Broj ulaznica je ograničen! Veselimo se Vašem dolasku!

Više


GAVELLA U NAŠEM KVARTU - Predstava „Srce veće od ruku”

image Kazališna drama "Srce veće od ruku" prikazuje dva bračna para koji se nalaze usred ljubavnog četverokuta. U nemogućnosti realiziranja stvarnog odnosa svaki od njih stvara potpuno imaginaran odnos, živeći tako više u mašti s osobom s kojom nisu nego s osobom koju imaju pored sebe. Tako i ne primjećuju da njihov partner živi isti problem i da ih više stvari veže no što ih dijeli. Kombinacijom "unutrašnjih" i "vanjskih" dijaloga vođeni smo poznatim nam, ali i iznenađujućim argumentima ljubavnih veza, sapetih između stvarnog i imaginarnog, da volimo i da budemo voljeni. Igraju: Barbara Nola, Hrvoje Klobučar, Tara Rosandić i Andrej Dojkić Redateljica: Tamara Damjanović. U dvorani Centra za kulturu i obrazovanje Susedgrad, u petak 22.10.2021. u 19,30 sati. Ulaznice su u prodaji i mogu se kupiti u Centru za kulturu i obrazovanje Susedgrad, Argentinska 5/I, Gajnice, od ponedjeljka 4.10.2021. svakim radnim danom od 10,00 do 18,00 sati, I. Kat. Cijena ulaznice: 50,00 kn. Broj ulaznica je ograničen! Veselimo se Vašem dolasku!

Više


PREDSTAVA DRUGAČIJI TEATRA TIRENE U CZKIO SUSEDGRAD

imageU Centru za kulturu i obrazovanje Susedgrad, 15.10.2021. godine, u 10,30 sati, odigrana je predstava o prihvaćanju vlastitih i tuđih različitosti „Drugačiji“, Teatra Tirene, za osme razrede OŠ Špansko Oranice. “Drugačiji” je predstava za tinejdžere koja se bavi pitanjem kako je to biti drugačiji. U tinejdžerskoj dobi tražimo svoje pravo “Ja”. Ta je potraga u velikoj mjeri uvjetovana mišljenjem okoline koja je često okrutna. Ema i Noa dvoje su naizgled običnih tinejdžera. No, oboje se razlikuju od svojih vršnjaka. Ne osjećaju se dobro zbog svojih različitosti i sve što žele je biti dio ekipe, biti poput ostalih, uklopiti se. Idu zajedno u razred u kojem se jednog običnog dana dogodio incident…

Više


RASPRODANO!!! - Predstava "CRVENKAPICA" / Braća Grimm

image Crvenkapica braće Jacoba i Wilhelma Grimma jedna od najljepših bajki za djecu. Priča govori o djevojčici koju je majka poslala u posjet bolesnoj baki upozorivši je da se na putu ne smije zaustavljati, no djevojčica nije poslušala majčin savjet i sprijateljila se sa zločestim vukom, ne sluteći kakve će joj to nevolje donijeti. Pogledajmo predstavu „Crvenkapica” Luktkarske scene „Ivana Brlić Mažuranić” u kojoj glume Helena Kalinić, Davor Kovač/Hrvoje Zalar, Ksenija Gregurić, režiju potpisuje Zoran Mužić u dvorani Centra za kulturu i obrazovanje Susedgrad, u subotu 16.10.2021. u 11,00 sati. Ulaznice su u prodaji i mogu se kupiti u Centru za kulturu i obrazovanje Susedgrad, Argentinska 5/I, Gajnice, svakim radnim danom od 10,00 do 18,00 sati, I. Kat. Cijena ulaznice: 30,00 kn. Broj ulaznica je ograničen! Veselimo se Vašem dolasku i druženju sa Crvenkapicom!

Više


KAZALIŠNA PREDSTAVA PLAY HARMS

image U suradnji sa Centrom za kulturu Peščenica predstavljamo Vam kazališnu predstavu Play Harms Kazališta Knap 18.9.2021. u 19,30 sati. U godini apsurda, besmislica i bizarnosti predstavljamo komad nastao po tekstovima Daniila Harmsa o besmislicama, apsurdu i bizarnostima. Pandemija, potresi, poplava i sve sulude okolnosti koje su nam okrenule život naglavačke ogolile su sav apsurd sustava i pred obične ljude postavile brojne upitnike. Ima li smisla, uopće naprezati moždane vijuge kako bi našli izlaz, ili je bolje prepustiti se besmislici da nas nosi? Čemu propitivanja, mudre misli i pouke? Vrijeme je apsurda, prikažimo ga u svoj njegovoj punini. Onako kako ga je i Harms prikazivao prije gotovo stotinu godina, jer to je ogledalo današnjice. Redatelj predstave Play Harms je Boris Kovačević, a u u predstavi glume Marko Hergešić i Filip Detelić. U dvorani Centra za kulturu i obrazovanje Susedgrad, u subotu 18.9.2021. u 19,30 sati. Ulaznice su u prodaji i mogu se mogu kupiti u Centru za kulturu i obrazovanje Susedgrad, Argentinska 5/1, Gajnice, svakim radnim danom od 10,00 do 18,00 sati, I. kat. Cijena ulaznice: 50,00 kn. Broj ulaznica je ograničen! Veselimo se Vašem dolasku!

Više


Zadnja galerija

BOŽIĆNA PRIČA / SCENA GORICA

Zadnji video

Noć kazališta u Susedgradu 19.11.2022. - "Čarobnjakov učenik"

Raspored događanja