Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Europski tjedan mobilnosti 2021. u CZKIO Susedgrad

Newsletter prijava


Klikom na kućicu potvrđujete da dozvoljavate "Centru za Kulturu i Obrazovanje Susedgrad" da koristi vaš email u svrhu slanja promotivnih i drugih obavijesti (pozivi na koncerte, izložbe, predstave i druge aktivnosti) vezanih uz rad centra putem newslettera. Vaš email biti će korišten u web aplikaciji koja je u vlasništvu treće strane, vaša email adresa osim u tu svrhu nigdje drugdje neće biti korištena. Vašu dozvolu možete povući u bilo koje vrijeme, više informacija dobiti će te u svakom budućem newsletter-u koji će biti poslan od strane centra.

Upišite broj sa slike:

Centar za kulturu i obrazovanje Susedgrad od 16. do 22. rujna 2021. sudjelovao je u sklopu Europskog tjedna mobilnost sa svojim kontinuiranim programima namijenjenim za osobe treće životne dobi te za djecu i mlade: „Rekreacija 50 +” i „Likovni Atelier za djecu i mlade”.

EUROPSKI TJEDAN MOBILNOSTI U CENTRU ZA KULTURU I OBRAZOVANJE SUSEDGRAD
Krećimo se održivo! Ostanimo zdravi!

1.) Program „Rekreacija 50+” ima za svoj cilj unaprijeđenje kvalitete života osoba u najboljim godinama održavajući gipkost tijela i mobilnost te poboljšanje koordinacije i fleksibilnosti kao i uključivanje starijih osoba u aktivan život unutar zajednice. Cjelokupni program uvelike utječe na tjelesno i mentalno zdravlje polaznika.
U sklopu Europskog tjedna mobilnosti radionice su tematski imale edukativni naglasak na važnosti kretanja i mobilnosti s ciljem poboljšanja mentalnog i psihofizičkog zdravlja osoba treće životne dobi.

2.) Likovni Atelier za djecu i mlade u tjednu mobilnosti tematski se bavio važnošću zdravog života kretanjem, te kako ono utječe na psihofizičko zdravlje i na ekologiju kao i na prometnu uključenost pojedinca. Važnosti poput pješačenja, vožnje biciklom, boravka u prirodi i zelenim oazama koje mjesto u kojem živimo pruža - naglasak na Grad Zagreb, ali i na upoznavanje prirodnih bogatstva i pješačkih ruta i prometnica u našoj gradskoj četvrti (Podsused-Vrapče) koja se nalazi podno Medvednice. Cjelokupna radionica obuhvaćala je teoretski dio uz neposrednu komunikaciju s polaznicima koja je predhodila likovnoj aktivnosti na temu: „Promet budućnosti”.

 

*Sve radionice zbog cjelokupne epidemijološke situacije COVID-19 bile su provedene prema odredbama Stožera civilne zaštite RH, Gradskog ureda za kulturu i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo

 

Tjedan novih mogućnosti 2021.

OBJAVLJENO: 23.08.2021 12:53

Najavljujemo „Tjedan novih mogućnosti 2021.“ od 30.8. do 3.9.2021. u Centru za kulturu i obrazovanje Susedgrad, Argentinska 5, Zagreb. Posjetite, čujte, vidite, pitajte i isprobajte, kazališne, rekreativno-plesne, likovne i znanstvene radionice i tečajeve i upoznajte njihove voditelje. Uz tradicionalne i etablirane radionice imamo i neka zanimljiva i privlačna osvježenja. Ulaz je slobodan! Dobro nam došli! Ovisno o epidemiološkim mjerama u skladu s odredbama Gradskog ureda za kulturu i Stožera civilne zaštite RH moguće su izmjene termina.

18. Festival znanosti u Susedgradu – 2021.

OBJAVLJENO: 11.05.2021 11:11

Tema ovogodišnjeg Projekta „Grad i okoliš“ – Festival znanosti u Susedgradu 2021. je „Kultura znanosti”. Festival znanosti je program čija je svrha približiti i informirati javnost o aktivnostima i rezultatima iz područja znanosti, poboljšati javnu percepciju znanstvenika te motivirati mlade ljude za istraživanje i stjecanje novih znanja. Centar za kulturu i obrazovanje Susedgrad i ove godine sudjeluje u Festivalu znanosti svojim programima: 12.5.2021. tribina Krešimir Mišak „Koliko je tvrd, a koliko rastezljiv rub znanosti” u velikoj dvorani Centra uz predočenje ulaznice; te u virtualnom obliku na Facebook, Instagram, YouTube, i web stranici Centra: likovno-znanstvena radionica na temu „Gradovi budućnosti” za dob 10+ i oline video predavanje: „Zašto obilježavamo Dan planeta Zemlje – kratki uvod u ektovizam” prvenstveno namijenjen za osnovne škole i eko grupe.

Dan planeta Zemlje

OBJAVLJENO: 22.04.2020 10:48

Zdrav planet je osnova za zdravlje i dobrobit svih ljudi, životinja i biljaka. Klima i zaštita okoliša su stoga važniji nego ikad: samo ako danas zaštitimo naš planet, prirodu, jedinstvenu floru i faunu. I ove godine 22. travnja obilježavamo Dan planeta Zemlje. Mnoge stvari tijekom ove korona krize više ne možemo raditi. Hoće li nas ova pandemija naučiti neke važne lekcije? Zašto, onda, ne bismo maštali o boljem svijetu? Možemo li djelovati i spasiti naš planet? Zbog pandemije su zatvorene mnoge tvornice i promet je značajno smanjen radi čega se zrak u velikim gradovima pročistio. Životinje su se ohrabrile i počele češće navraćati u ljudska naselja koja su pusta zbog karantene. Uvidjeli smo i važnost uzgajanja vlastite hrane...