Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Književni razgovori - Ivo Andrić

Newsletter prijava


Klikom na kućicu potvrđujete da dozvoljavate "Centru za Kulturu i Obrazovanje Susedgrad" da koristi vaš email u svrhu slanja promotivnih i drugih obavijesti (pozivi na koncerte, izložbe, predstave i druge aktivnosti) vezanih uz rad centra putem newslettera. Vaš email biti će korišten u web aplikaciji koja je u vlasništvu treće strane, vaša email adresa osim u tu svrhu nigdje drugdje neće biti korištena. Vašu dozvolu možete povući u bilo koje vrijeme, više informacija dobiti će te u svakom budućem newsletter-u koji će biti poslan od strane centra.

Upišite broj sa slike:

Centar za kulturu i obrazovanje Susedgrad organizira tribinu iz ciklusa „Književni razgovori“, a pod naslovom IVO ANDRIĆ, JEDINI NAŠ NOBELOVAC. Voditelj tribine i predavač bit će najznačajnije ime u oblasti lingvostilistike u Hrvatskoj i na južnoslavenskim prostorima - prof. dr. Krunoslav Pranjić. Professor emeritus je utemeljitelj Katedre za stilistiku pri Filozofskom fakultetu u Zagrebu, te je cijeli radni vijek predavao stilistiku hrvatskog jezika i književnosti, a kao predavač gostovao je na više europskih i prekomorskih sveučilišta (Amsterdam, California, Berkeley).

Ivo Andrić ( 1892 – 1975 ), rođen u Travniku, BiH, studirao je u Zagrebu, Beču i Krakovu, a svojim grandioznim književnim djelom izvršio je ogromni utjecaj na hrvatsku, bosansku, kao i na književnost jugoistočne Europe. Dobitnik je Nobelove nagrade za književnost 1961. godine.   

Tribina „Ivo Andrić, jedini naš nobelovac“ držat će se u petak, 25. listopada. 2013. u 18,45 sati u velikoj dvorani Centra za kulturu i obrazovanje Susedgrad, Argentinska 5 ( Gajnice ), a ulaz je slobodan.

Tribina "Živjeti u Gajnicama"

OBJAVLJENO: 04.06.2020 12:08

Pozivamo Vas na tribinu 19.06.2020, petak u 18,30 sati  na kojoj ćemo razgovarati o životu u  našoj gradskoj četvrti, sjećanjima i znanjima o povijesti ovih prostora kao i željama i perspektivama za budući život u njima. Na tribini će sudjelovati umjetnici i umjetnice kojima će razgovori biti polazište za osmišljavanje javne umjetničke intervencije u naseljima. Tribina je dio programa Laboratorij Gajnice koji se realizira uz potporu Ministarstva kulture RH i Zaklade „Kultura nova“. Organizator tribine je umjetnička organizacija Otvoreni likovni pogon u partnerstvu s Centrom za kulturu i obrazovanje Susedgrad.

SVJETSKI DAN KULTURNE RAZNOLIKOSTI, DIJALOGA I RAZVOJA

OBJAVLJENO: 21.05.2020 13:09

Održavanjem panel diskusije, u četvrtak, 21. svibnja 2020., u prostoru Galerije „Idealni grad” od 11,00 do 12,30 sati, obilježit ćemo Svjetski dan kulturne raznolikosti, dijaloga i razvoja. Sudionici će se upoznati kroz zajedničku diskusiju s temama dijaloga, razvoja, tolerancije, mira, volonterizma i drugih značajnih vidova raznolikosti. Poticanje mladih da budu aktivni i iskažu svoje mišljenje, da nisu samo pasivni promatrači jedan je od ciljeva panela.

DANAS OBILJEŽAVAMO SVJETSKI DAN ZDRAVLJA

OBJAVLJENO: 07.04.2020 09:33

Svjetski dan zdravlja obilježava se svake godine 7. travnja pod pokroviteljstvom Svjetske zdravstvene organizacije. Pokušava se izgraditi svijest o određenoj zdravstvenoj temi i važnosti ulaganja u zdravlje. O našem zdravlju moramo voditi računa cijele godine, a zašto ne početi danas?